Čiužinio keitimas – patikrinkite, kada tai būtina.

Čiužinio keitimas – patikrinkite, kada tai būtina.

Ar žinojote, kad čiužinį galima naudoti vidutiniškai 7-10 metų?

Praėjus šiam laikui, jį reikia pakeisti nauju. Tačiau jei ieškote papildomų argumentų, patvirtinančių būtinybę įsigyti naują modelį, patikrinkite, ar kovojate su toliau nurodytomis problemomis. Jei taip, atsakymas paprastas – laikas naujam čiužiniui!

1. Nusidėvėjimo žymės

Pastebite nuolatinius čiužinio struktūros pokyčius, jaučiate išsikišusias spyruokles, pastebite negrįžtamus pažeidimus, tokius kaip įdubimai ar išsipūtimai. Jūsų čiužinio šlovės laikai, matyt, praėjo amžiams.

2. Diskomfortas, miego sutrikimas

Sukitės ir svirduliuojate, ilgai ieškote savo pozicijos, jaučiate didelį diskomfortą, o ryte atsibundate išmiegoję, stokojate jėgų ir pavargę. Taip yra todėl, kad jūsų čiužinys netinkamai palaiko stuburą, todėl jūsų raumenys turi nuolat dirbti, kad jūsų kūnas būtų tinkamoje padėtyje. Atsikratykite šio erzinančio, ilgai trunkančio diskomforto ir leiskite kūnui visiškai atsinaujinti miegant.

3. Skaudantis kūnas

Jus kankina dažnas tirpimas, galų gale atsibundate ryte su nemaloniu skausmu. Dieną skundžiatės nuolatiniu diskomfortu, dėl kurio sunku atlikti kasdienes pareigas. Taip yra dėl deformacijų, iškrypimų, ertmių ir mechaninių čiužinio pažeidimų, kurie neleidžia jo paviršiui tinkamai, natūraliai prisitaikyti prie Jūsų kūno. Sunku šitaip kalbėti apie naktinį atsinaujinimą ar poilsį. Tai reikia keisti.

4. Higienos priežastys

Net pakeitus patalynę nesijaučiate maloniai žvalūs. Skundžiatės nenustatytu odos kvapu, rytiniu kosuliu ar sloga. Taip yra dėl prakaito ir negyvos odos nusėdimo čiužinio struktūroje, taip pat dulkių erkučių ir pelėsių atsiradimo. Net jei pasirūpinsite higiena, po kelerių metų šis natūralus čiužinio naudojimo poveikis pasijus. Jei juos pastebėjote dabar, verta pagalvoti apie naują modelį.

5. Nenorėjimas miegoti savo lovoje

Tau nepatinka tavo lova. Jame nesijaučiate patogiai. Vietoj lovos renkatės sofą svetainėje. Negali taip būti! Pakeiskite savo čiužinį nauju!