Universalūs valgomojo stalai

Universalūs valgomojo stalai

Stalas yra unikalios svarbos baldas. Negana to, daugumos iš mūsų mintyse jis veikia kaip svarbiausias baldas, jungiantis visą šeimą. Nieko keisto, kad stalą laikome unikaliu baldu ir jo įsigijimui skiriame daug dėmesio.

Valgomojo stalai – visų pirma, dydis

Rinkdamiesi valgomojo stalą pirmiausia atkreipkite dėmesį į jo dydį. Viena vertus, jis turi būti pakankamai didelis, kad užtikrintų patogumą kasdienį maistą maitinti visai šeimai, kita vertus, jis turi būti pakankamai kompaktiškas, kad neužgožtų viso kambario. Pavyzdžiui, stalas Arek kvadratiniu 90x90 cm dydžio stalviršiu tiks nedideliam valgomajam, sujungtam su virtuvės erdve. Jame nesunkiai telpa keturi žmonės, o tuo pačiu neužims per daug vietos. Labai įdomus sprendimas – ir ištraukiami stalai. Juos bazinėje versijoje galima naudoti kasdien, o prieš atvykstant svečiams pakanka nesunkiai sumontuoti papildomus stalviršius ir taip padidinti jų paviršių. Pavyzdžiui, baltas „Pox“ ištraukiamas stalas tiks prie modernaus interjero, o „Sonoma“ ąžuolo gražaus natūralaus atspalvio „Venus“ stalas – skandinaviško stiliaus valgomajame.

Valgomojo stalai – apvalūs ar stačiakampiai?

Dar vienas aspektas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį prieš perkant valgomojo stalą – stalviršio forma. Apvalus Dianos staliukas ar ovalus stalas interjerui suteiks jaukumo ir šilumos – atminkite, kad tokio baldo praktiškai negalima „paslėpti“ kambario kampe. Štai kodėl tokio tipo stalai puikiai tinka klasikiniuose valgomuosiuose, kur jie stovi centre, interjero viduryje, apsupti kėdžių. Žinoma, savo atramų turi ir kvadratiniai bei stačiakampiai stalai. Jie puikiai tinka įprastuose valgomuosiuose, svetainėse ir virtuvėse su valgomojo zona. Kasdien jas galite pastatyti kambario kampe, todėl neužima per daug vietos.

Kai valgomojo stalas yra jūsų darbo vieta…

Šiais laikais vis daugiau žmonių turi galimybę savo profesinį darbą atlikti patogiai namuose – tereikia kompiuterio ir interneto prieigos. Deja, didžiojoje daugumoje butų neįmanoma skirti atskiro kambario biurui, kuris būtinai tampa valgomuoju ar svetaine su dideliu stalu. Taigi kokios turėtų būti baldų, naudojamų ir darbui, charakteristikos? Baltas stalviršis gali būti ne itin praktiškas, nes greitai išryškės įbrėžimai, pvz., dažnai naudojant kompiuterio pelę. Tačiau stalo aukštis yra labai svarbus – jis turėtų būti pritaikytas prie vartotojo ūgio, kad būtų užtikrintas komfortas ilgomis darbo valandomis.