Kokias kėdes rinktis valgomajame?

Kokias kėdes rinktis valgomajame?

Valgomasis – tai interjeras, kuriame vyksta šeimos gyvenimui svarbūs įvykiai. Čia švenčiame Kūčių vakarienę ir Velykų pusryčius, čia susitinkame prie valgomojo stalo sekmadienio šeimyninėms vakarienėms, čia priimame svečius susibūrimams. Kėdės, žinoma, yra nepamainomas valgomojo įrangos elementas, o mes jums pasakysime, kaip išsirinkti modelį, kuris puikiai derės prie bet kokio interjero!

Pirma, keletas praktinių patarimų. Renkantis valgomojo kėdes, verta atkreipti dėmesį į bendrą jų dizainą – kėdė turi būti tinkamai profiliuota, užtikrinti patogų sėdėjimą ir adekvačią atramą stuburui. Tai svarbu, nes mūsų nugarą kasdien patiria įvairūs apkrovimai ir nereikia joms pridaryti rūpesčių dėl nepatogios kėdės. Antras svarbus dalykas – medžiagos, iš kurių gaminamos kėdės. Rinkimės protingai: medžio masyvo kojelės, plieniniai rėmai, plastikai, kietos apmušalų medžiagos ar eko oda – tokios žaliavos užtikrins, kad baldai puikiai tarnaus ilgus metus. Taip pat svarbūs matmenys, ypač kėdžių aukštis ir plotis. Kalbant apie aukštį, daroma prielaida, kad kėdės sėdynė turi būti maždaug 30 cm žemiau stalo viršaus, kad būtų patogu valgyti. Plotis priklauso nuo valgomojo erdvės ir individualių poreikių. Jei turime 160 cm pločio stalą, vienoje pusėje telpa trys 40-45 cm pločio kėdės, bet tik dvi 60-65 cm pločio. Tai gana didelis skirtumas, tiesa?

Įvairių stilių valgomojo kėdės

Dabar galime pereiti prie derinimo klausimų. Pasinaudodami kėdžių pavyzdžiu iš mūsų pasiūlos, paaiškinsime, kaip išsirinkti kėdes prie dviejų populiariausių interjero stilių: klasikinio ir modernaus.

  • klasikiniu stiliumi - klasika čia nereiškia sunkių, dvariškų Liudviko laikų baldų. Klasikinis stilius interjero dizaine taip pat gali reikšti meilę stiliaus, dizaino ir spalvų paprastumui, nukrypimą nuo aklo mados vaikymosi. Klasikinės valgomojo kėdės bus pagamintos iš medžio masyvo ir apmuštos klasikiniais švelnių spalvų audiniais. Tačiau klasika gali būti ir laisvesnė išdėstymo atžvilgiu, su įdomių atspalvių apmušalais (turkis, butelio žalia, medus).

  • modernaus stiliaus - šiuo atveju susiduriame su nukrypimu nuo klasikinių formų, eksperimentuojame su dizainu ir spalvomis. Šiuolaikinės valgomojo kėdės gali būti panašios į minimalistines kėdes, baro kėdes ar minkštus fotelius, turėti neįprastus rėmus, tvoreles vietoj tradicinių kojų ir pan. Pavyzdžiai? Kibiro formos kėdės su įmontuotais šonais viduje su vertikaliomis siūlėmis arba apmuštos eko oda su kojomis sujungtomis metaliniu karkasu.

Kaip matote, yra daugybė galimybių įrengti klasikinį ir modernų valgomąjį. Viskas, ko jums reikia, yra gera idėja ir... saujelė mūsų įkvėpimo!