Svetainė su baltais baldais - kaip dažyti sienas? Pilka svetainė – kokius baldus pasirinkti? Klasikinės kompozicijos

Svetainė su baltais baldais - kaip dažyti sienas? Pilka svetainė – kokius baldus pasirinkti? Klasikinės kompozicijos

Svetainė yra namų širdis – čia dažniausiai susitinka visa šeima, ilsintis po sunkios dienos. Svetainėje sutinkami svečiai, vakarai leidžiami žiūrint filmus, o kartais ir prie darbų. Svarbu, kad šis kambarys būtų įrengtas jaukiai ir funkcionaliai, kad kasdienis naudojimas būtų visiškai patogus. Raktas į sėkmę – tinkami aksesuarai, malonus apšvietimas ir tinkamas baldų bei sienų spalvos pasirinkimas. Ar balti svetainės baldai yra geras sprendimas? Siūlome: svetainė + balti baldai - kokios sienos?

Balta yra spalva, kuri gali vizualiai padidinti kambario paviršių ir priversti jį kvėpuoti. Tai labai populiarus sprendimas, kai kalbama apie svetainės baldus. Baltų baldų paviršius turi būti tinkamai prižiūrimas, nes ant jo gali kauptis dulkės.

Balti baldai yra klasikinis sprendimas, kuris neprieštaraus jokiam galimam išdėstymo stiliui ar grindų ir sienų spalvai – todėl yra daug galimybių baltus baldus derinti su bet kokiu kitu svetainės dekoro elementu.

Yra daugybė galimybių – tinkamo pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo charakterio, kuriuo ketinate įrengti savo svetainę.

Pilka yra puikus fonas baltai – todėl paprasčiausias ir efektyviausias sprendimas bus nudažyti sienas pasirinktu pilkos spalvos atspalviu, kuris puikiai išryškins šviesią baldų spalvą. Taip pat galite naudoti bet kurią kitą pasirinktą spalvą – jei tik ji atitinka likusios įrangos spalvą – tačiau dėl akivaizdžių priežasčių baltos sienos nerekomenduojamos. Juk nenorite, kad baldai visiškai įsilietų į foną ir sukurtų švelnų efektą.

Balti baldai svetainei. 5 idėjos madingai baltai svetainei. Skandinaviško stiliaus balti svetainės baldai

Skandinaviškas stilius yra minimalizmo mėgėjų hitas. Nors jis atkeliavo iš tolimos arktinės šiaurės, jis daugelį metų karaliauja daugelyje Lenkijos interjerų. Skandinaviškame susitarime svarbiausia išlaikyti reikiamą minimalią įrangą. Populiarus sprendimas – rinktis baltus baldus kartu su pilkomis sienomis, kurie atrodo itin elegantiškai. Čia negali trūkti tokių elementų kaip knygų spinta su kruopščiai išdėstytomis knygomis, gyvi augalai, funkcionalios lentynos ir paprasti baldai, televizoriaus spintelės, kėdės ir foteliai. Čia geriausiai tiks balti baldai su mediniais elementais – pavyzdžiui, tokios spalvos stalas su mediniu viršumi, arba baltos ir medinės lentynos svetainei. Tiesa, tokie interjerai gana šalti – todėl verta rinktis elementus, kurie vizualiai sušildys kambario išvaizdą – smėlio spalvos plokštes, auksinės spalvos pūkuotas pagalves, aromatines žvakes ar austus kilimėlius su kutais.

Provanso stiliaus balti svetainės baldai

Provanso stilius, atkeliavęs iš Prancūzijos pietų, pirmiausia asocijuojasi su šiluma – jis puikiai derės prie terakotinių grindų ir smėlio ar geltonos spalvos sienų.

Tokie elementai yra puikus fonas baltai su šiltu atspalviu. Čia tiks baltintos komodos ir laisvai pastatomi baldai, stilingas žurnalinis staliukas bei puošnūs puošybos elementai namams – pavyzdžiui, retai naudojamos, tačiau itin įspūdingos langinės su alyvuogių ar levandų motyvu. Laukiami bet kokios sulenktos kojos ir turtingos baldų dekoracijos.

Balti svetainės baldai angliško stiliaus

Angliškajam stiliui pirmiausia būdingi sunkūs ir pritūpę baldai, pagaminti iš tvirtų medžiagų. Tokio stiliaus įrangai komponuoti reikalingų baldų dažniausiai galima rasti antikvarinėse parduotuvėse.

Šiuo atveju visuma sukuria įvairiaspalvį efektą su balto baldo elementu. Spalvingos akmenis imituojančios sienos, sodrios dekoracijos, tinkas, dekoratyviniai tapetai... Šiame spalvingame fone puikiai tiks baltas poilsio komplektas, apmuštas aksominiu audiniu. Kavos staliukas, dekoratyvinės lentynos ir žalvario dekoracijos suteiks stiliui ne tik sudėtingumo, bet ir klasės.

Baltos spalvos retro svetainės baldai

Jei esate retro, vintažinio ar amžiaus vidurio mylėtojas, rinkitės baldus ir aksesuarus pagal tuos, kurie buvo populiarūs XX amžiaus viduryje. Taigi, kas veiks? Keli skirtingų dydžių kavos staliukai, prie plastikinių kėdžių priderintas stalas, spalvingi plakatai ir paveikslai ant sienų – tai pagrindas. Senovinis sieninis blokas, nudažytas baltai, puikiai tiks kaip pagrindinis elementas. Vintažinio stiliaus baltus baldus nesunkiai derinsite su įvairiaspalviais ankstesnių dešimtmečių gaminiais.

Balti baldai moderniai svetainei

Kas dabar madinga? Visų pirma, dekoracijų trūkumas, paprastumas, funkcionalumas ir paprastų formų įranga. Kuo mažiau, tuo geriau. Šis principas primena skandinavišką stilių, tačiau čia naudojama dar mažiau dekoracijų ir aksesuarų. Šio stiliaus kambario dekoravimas yra puikus pasirinkimas užimtiems žmonėms, kurie negali skirti daug laiko tiek namų dekoravimui, tiek valymui. Kampinis kampas, modulinės sieninės spintos, klasikiniai stalai ir kubistiniai šviestuvai – tai neabejotinai būtina turėti šiame stiliuje. Šviesios spalvos šiuolaikinėse svetainėse turėtų būti giliai matinės, nes blizgesys nėra šio stiliaus draugas. Plakatai ar pilkos sienos su betono ar akmens intarpais puikiai tiks pramoniniam, paprastam interjerui. Tokio tipo dekoras dažniausiai pasitaiko lofto tipo erdvėse, kur jis puikiai dera.

Unikalūs svetainės baldai

Priešingai nei atrodo, balta spalva neturi būti įprastumo ir nuobodulio sinonimas. Įvairių šios spalvos atspalvių (yra šaltai balta, šilta balta ir daugelis jos atspalvių) kambario baldų komplektai pasižymi išskirtiniu charakteriu dėl derinimo su atitinkamu stiliumi ir sėkmingai prie jų priderinamais dekoratyviniais elementais. Balta yra nesenstanti spalva, kuri dera su bet kuria kita spalva – todėl galite ją laisvai derinti su beveik bet kuo. Labai populiarūs balti baldai, puošti elementais iš medžio, dekoruoti kristalais ar elegantiškomis, blizgančiomis dekoracijomis. Ypač dekoracijos ant kėdžių gali būti labai turtingos.

Priešingai nei atrodo, balti baldų komplektai taip pat yra sprendimas, kuris puikiai tiks vaikų kambaryje – dėka spalvingų lipdukų, kuriais galima papuošti baltus baldus.

praktiški svetainės baldai

Kalbant apie baltus svetainės baldus, vis dar populiarus sprendimas yra sieninis blokas – kuris, nors ir didelis, yra labai funkcionalus ir gali įdomiai papildyti interjero dizainą. Šiuolaikiniai sieniniai elementai niekuo nepanašūs į seniai nebemadingus iš Lenkijos Liaudies Respublikos. Tai novatoriškų technologijų, madingo dizaino ir patogumo derinys. Svetainės baldų atveju sieninis blokas yra labai geras sprendimas, nes tai jau paruoštas baldų komplektas, dažniausiai susidedantis iš televizoriaus spintelės, lentynų ir vienos ar dviejų skirtingų dydžių spintų. Dauguma sieninių blokų turi atviras ir uždaras dalis, todėl juos galima dekoruoti – priklausomai nuo pasirinkto stiliaus, parenkant tinkamus priedus. Taip pat yra sieninių elementų, kurie yra iš dalies įstiklinti arba su išgalvotomis durimis.

Baltos spintelės – madingas sprendimas, neabejotinai leidžiantis jas priderinti prie bet kokio dekoro ir erdvės. Papildomai galite pabandyti įsigyti komodą, kurioje tilps visi kasdien nenaudojami elementai, arba stalą ar sofą – to dėka visa svetainė iš karto apstatyta baldais.

Balta spalva, dominuojanti daugelyje namų – savo universalumo dėka šios spalvos baldų komplektai leidžia juos derinti prie bet kokio kambario dekoro. Parduotuvėse galite rasti daugybę dekoratyvinių gaminių, kurie pagal jūsų pageidavimus pabrėš amžiną ir klasikinį baltos spalvos charakterį arba pagyvins.