Kaip atnaujinti virtuvės baldus? 8 patarimai

Kaip atnaujinti virtuvės baldus? 8 patarimai

Virtuvės atnaujinimas gali būti pigus – mes įrodysime, kad jums nereikia keisti visos buitinės technikos ir įrangos, kad jūsų virtuvė įgautų naują išvaizdą. Nereikia laužyti plytelių ir terakotos, pirkti naujus baldus – įskaitant virtuvės stalą su kėdėmis, buitinę techniką ar aksesuarus, tokius kaip virtuvės maišytuvai, virtuviniai gartraukiai ir virtuvės kriauklės. Naudodamiesi mūsų patarimais, virtuvės pertvarka gali būti atlikta už mažą kainą – tereikia nuspręsti nudažyti spinteles. Spintelių virtuvės fasadus galite sėkmingai perdažyti patys, kaip „pasidaryk pats“ darbo dalis – pasidaryk pats! Mūsų vadove yra 8 praktiniai patarimai, kaip atnaujinti senus virtuvės baldus.

Keičiate ar renovuojate virtuvės baldus?

Pakeisti virtuvės spinteles į naujas – lengviausias būdas pakeisti kambario dekorą. Senas spintas galima pakeisti naujomis – renkantis baldus iš gausybės turimų gaminių. Paruošti virtuvės baldų komplektai – geriausias sprendimas žmonėms, kurie nemėgsta ar nenori naudotis patalpų planavimo programomis. Tačiau dažnai baldai yra funkcionalūs ir geros būklės, o baldų korpusų keisti nereikia – tačiau fasadai „reikalauja“ pakeitimų ar skubaus atnaujinimo. Baldų dažymas ir spintelių išvaizdos keitimas bus pigus ir greitas būdas įvesti pokyčius virtuvėje. Taip pat galite pakeisti spintelių rankenas, virtuvės stalviršius ir stalviršių juosteles ar cokolius, kad jūsų virtuvė atrodytų kaip nauja. Svarbiausia, kad visus šiuos pakeitimus galite atlikti patys!

Kaip dažyti virtuvės baldus? Baldų dažymas žingsnis po žingsnio

Virtuvės baldų dažymas gali būti atliekamas 3 etapais. Prieš pradedant darbus verta pasirūpinti tinkamu paruošimu: baldais, reikalingomis medžiagomis ir paviršiaus apsauga. Baldų apžiūra, kuri leis įvertinti spintų būklę. Reikėtų įvertinti, ar spintelėse nėra įbrėžimų ar įbrėžimų, ir patikrinti vyrius (juos galima įsigyti atskirai). Dauguma smulkių priekinių dalių pažeidimų bus padengti sugedusiu mišiniu. Pasiruošimas dažymui. Šiame darbo etape reikėtų atsukti rankenėles, nuimti/užklijuoti stiklą ir pasirūpinti paviršiaus matavimu. Sunkiai prieinamas sienines virtuvės spinteles reikia išmontuoti, o fasadus pastatyti ant apsaugoto stalo ar paviršiaus. Nepriklausomai nuo medžiagos, iš kurios pagamintos spintelės, tai galima padaryti švitriniu popieriumi. Jei nusilupa virtuvės baldų fanera, ją reikia nuimti ir vėl nušlifuoti. Taip bus užtikrintas lygus, lygus paviršius, ant kurio dažai geriau sukibs. Tada spinteles reikia nuplauti, kad neliktų riebalų ir dulkių. Virtuvės baldų dažymas atliekamas šepečiais arba voleliu, pritaikytu prie spintelės pjaustytuvų. Darbas pradedamas nuo sunkiai pasiekiamų vietų, kad vėliau neatsirastų dažų dryžių. Raktas į sėkmę dažant baldus – apsaugoti paviršių nuo dažų purslų.

Ieškome geriausių dažų baldams dažyti

Virtuvės baldams dažyti geriausiai tinka tie dažai, kuriuos rekomenduoja gamintojas baldų atnaujinimui. Neverta pirkti emulsinių dažų, tikintis, kad jie gerai padengs priekius. Šiuo metu akriliniais dažais galite nudažyti visas savo namuose esančias spinteles – virtuvę, vonią ir svetainę. Išimtis yra mediniai baldai, tokioje situacijoje geriau naudoti specialius dažus medienai dažyti. Kreidos dažai padės pasiekti medinių spintelių sendinimo efektą. Savo ruožtu renovacijos dažais galima dažyti tiek fasadus, tiek keramines virtuvės plyteles ar buitinius prietaisus.

Baldų dažymas – „pasidaryk pats“ vadovas

Kaip atnaujinti virtuvės baldus su faneruote fasaduose? Tereikia įsigyti specialų sukibimą didinantį gruntą ir dviejų tipų dažus: rečiau naudojamas spinteles reikia padengti gruntu ir akrilinių dažų sluoksniu medienai ir metalui, stalviršius, kriaukles ir stovinčias virtuvės spinteles nudažyti patvariais aliejiniais (ftaliniais) dažais.

Virtuvės stalus taip pat galima atnaujinti ir perdažyti gruntu, kuris padidina ftalatinių dažų sukibimą.

Naujos virtuvės rankenėlės ir rankenos

Naujos baldų durų ir stalčių rankenos ir rankenėlės – paprasčiausias, greičiausias ir pigiausias būdas įvesti pokyčius virtuvėje. Galite rinktis iš klasikinių, modernių ir dizainerių sukurtų rankenėlių – pagamintų iš metalo, stiklo ir net keramikos.

Virtuvės fasadų ir spintelių atnaujinimas

Įdomus būdas nebrangiai patobulinti savo virtuvę – fasadus padengti specialia danga. Dėl faneros reikia atsukti rankenas, atnaujinti visus pažeidimus ir įlenkimus bei nuriebalinti paviršių. Taip pat lakuotus baldus galite atnaujinti vaškuodami arba perlakuodami. Kitas, nors ir brangesnis, virtuvės baldų fasadų atnaujinimo būdas – pakeisti juos naujais.

Cokolių atnaujinimas

Cokoliai yra veikiami mechaniniais apmušalais – pavyzdžiui, nuo šluostės ar dulkių siurblio šepečio, todėl greitai gali atsirasti įbrėžimų ar įtrūkimų. Pakeitus cokolius naujais, virtuvė suteiks gaivumo, estetiškumo. Senų, nepažeistų spintelių korpusus galima pakeisti. Atviri lentynų korpusai, pakeisti stalčiais ar krepšeliais, leis patogiau pasiekti. Varstymo sistemos su lengvu paspaudimu („tip-on“) yra praktiškos ypač stalčiuose po kriaukle ir spintelėse, kuriose laikomi virtuvės reikmenys.

Kaip atnaujinti laminuotus virtuvės baldus?

Laminatą, dengiantį virtuvės spinteles, atnaujinti sunkiau, nes jį reikia nuimti. Namuose tai galite padaryti lygintuvu – kruopščiai išlyginus foliją, ją reikia nulupti smulkiu švitriniu popieriumi, o tada padengti lygiu akrilinių dažų ir lako sluoksniu.

Kaip atnaujinti MDF virtuvės baldus?

MDF plokštės gerai toleruoja dažymą. Pažeistus virtuvės spintelių fasadus iš tokių lentų geriausia tepti pusiau matiniais akriliniais dažais. MDF, padengtas fanera, turi būti šlifuotas.

Kaip atnaujinti medinius virtuvės baldus?

Medinius baldus su defektais ir įbrėžimais galima greitai atnaujinti naudojant specialų medienos glaistą. Pažeistos faneruotės fasadai gali būti pakeisti naujais arba užtaisyti įdubimai (tai geriausia paprašyti dailidės). Įdomus būdas atnaujinti esamus baldus bus sienų dengimas dekoratyvinėmis plokštėmis. Dekoratyvinės plokštės virtuvei gali būti dedamos ant esamo pagrindo, kas žymiai sumažina virtuvės atnaujinimo išlaidas.

Dėl visų dekoratyvinių gaminių apsilankykite Abra Meble parduotuvėje. Jūsų laukia draugiškas aptarnavimas ir platus prekių asortimentas. Mūsų gaminiai išsiskiria aukšta kokybe ir žema kaina. Taip pat parengėme platų virtuvės įkvėpimo skyrių, kuris, tikimės, padės jums sukurti praktišką ir modernų interjerą.