Studijos tipo buto išdėstymas – kaip stilingai ir praktiškai sutvarkyti nedidelę erdvę?

Studijos tipo buto išdėstymas – kaip stilingai ir praktiškai sutvarkyti nedidelę erdvę?

Studijos tipo apartamentų išdėstymas – kaip stilingai ir praktiškai sutvarkyti nedidelę erdvę? Mažas butas neturi būti nuobodus ir ankštas. Studijos tipo butą įrengti taip, kad jis būtų funkcionalus ir tuo pačiu stilingas, galima, tereikia žinoti keletą paprastų gudrybių. Kuo mažesnė jūsų erdvė, tuo sunkesnis iššūkis jums susidurs. Bet nepasiduok! Studijos tipo butas gali būti praktiškas, patogus ir stilingas. Pažiūrėkite, kaip tai padaryti!

Studijos tipo apartamentuose atskiros zonos

Mažas butas reikalauja kūrybiškumo. Pagrindas yra tinkamai paskirstyti turimą naudingą plotą, kad būtų galima jį maksimaliai išnaudoti – kiekvienas kvadratinis metras yra vertingas, todėl jūs negalite sau leisti jo švaistyti! Žinoma, virtuvė ir vonios kambarys jau atskirti, nesvarbu, ar tai studijos tipo butas iš antrinės rinkos – jau įrengtas, ar naujas butas, kuriam reikalinga apdaila. Jei virtuvė yra atskiras kambarys, jums pasisekė. Jums bus daug lengviau organizuoti kambario, kuris turi veikti kaip miegamasis ir svetainė viename, erdvę. Jei jūsų studijos tipo butas yra kambarys su virtuvėle – bus sunkiau, bet nepanikuokite! Kūrybingos studijos tipo buto įrengimo idėjos padės sukurti tobulą interjerą – išrinkite studijos buto baldus, o originalių aksesuarų dėka suteiksite jam unikalų charakterį.

Į kokias dalis reikėtų padalinti nedidelį butą?

  • Miegamasis – reikia turėti patogią miegamojo zoną. Juk naktinis poilsis yra svarbiausias kasdienio veikimo aspektas. Studijos tipo apartamentuose nėra vietos didelei lovai, todėl geriausia rinktis išskleidžiamą sofą. Dieną ji atliks rekreacinę funkciją – ant jos galėsite atsisėsti išgerti kavos ar žiūrėti mėgstamą televizijos programą, o naktį ji taps patogia lova, kuri leis patogiai pailsėti. Stenkitės prie sofos pastatyti naktinį staliuką ar nedidelį staliuką su lempa – vakare tai sukurs jaukią atmosferą, kuri skatins miegoti. Galima rinktis ir dviaukštę lovą – antresolėje esanti lova leis išnaudoti erdvę ant grindų!
  • Dieninis – patogus kasdienis funkcionavimas yra būtinas. Negalite nuolat užkliūti už baldų, todėl svarbu juos tinkamai išdėstyti. Jums reikalinga spinta, kurioje tilps visi jūsų drabužiai – ją galima pastatyti prieškambaryje, jei turite tokią erdvę. Didelė spinta su stumdomomis durimis – geriausias sprendimas mažiems interjerams. Geriausia, jei jo durys yra veidrodinės – tai padės vizualiai padidinti kambarį. Jei dirbate ar mokotės namuose, verta pasirūpinti darbo stalo zona. Geriausia jį pastatyti rečiausiai lankomame studijos tipo apartamentų kampe, kad susidarytumėte ramią, susikaupimui palankią erdvę.
  • Valgomasis – reikia kažkur pavalgyti. O patogiai valgomi patiekalai teigiamai veikia sveikatą. Todėl verta pasirūpinti patogia vieta pavalgyti. Jei turite didelę virtuvę, joje galite pastatyti stalą su kėdėmis. Tai paprasčiausias sprendimas, bet, deja, jis neveiks visur. Maži interjerai reikalauja kūrybiškesnių idėjų. Ištraukiami stalai yra hitas – jų dydžius galite koreguoti pagal esamus poreikius. Jei turite studijos tipo apartamentus su virtuvėle, turite pagalvoti šiek tiek daugiau. Tokiu atveju geriausiai tiks kavos staliukas – žemas reguliuojamo aukščio staliukas bus funkcionaliausias sprendimas.

Rinkitės savo protą ir kūrybiškumą!

Jie leis sukurti tobulą interjerą... nors ir nedidelį. Jei norite sutaupyti vietos ant grindų – ir verta ja pasirūpinti, kad bute galėtumėte laisvai judėti – verta kuo daugiau išnaudoti sienas. Pakabinamos lentynos ir lentynos yra puikus būdas organizuoti studijos tipo butą. Ant jų galite sudėti suvenyrus, o – jei investuojate į uždaras pakabinamas lentynas – panaudoti kaip spinteles savo asmeniniams daiktams. Pasinaudokite laisvos vietos ant sienų potencialu, tačiau saugokitės pertekliaus! Per didelis krūvis gali lemti nepaprastą išdėstymą, kuris neturės teigiamos įtakos buvimo viduje patogumui.

Gyvenant ribotos erdvės bute, reikia išmokti minimalizmo meno – kuo mažiau daiktų turėsite, tuo lengviau susitvarkysite patogų interjerą. Tad gal pats laikas peržvelgti savo garderobą ir nuodugniai išsirinkti?

Turite prisiminti, kad žaidimas su šviesa atlieka svarbų vaidmenį mažuose interjeruose. Studijos tipo apartamentai turi būti šviesūs, kaip ir dauguma jo dekoro elementų. Veidrodiniai paviršiai ir ryškios spalvos leis mėgautis malonia atmosfera net tamsiose patalpose.

Stilingi aksesuarai studijos tipo apartamentuose

Žinoma, nereikia atsisakyti aksesuarų ir dekoracijų – be jų interjeras bus blankus ir tuščias. Pabandykite pridėti nedidelių akcentų, kurie suasmenins jūsų studijos tipo butą. Nuotraukos, suvenyrai ir smulkmenos – jų negali būti per daug, tačiau visiškas jų nebuvimas taip pat nėra geras sprendimas. Taigi stilingas studijos tipo butas yra įmanomas! Nenuleiskite rankų ir savo mažame bute susikurkite patogią ir stilingą erdvę.