Svetainė su virtuvėle – veiksmingos idėjos harmoningam deriniui

Svetainė su virtuvėle – veiksmingos idėjos harmoningam deriniui

Virtuvėlių savininkai puikiai žino dilemas, susijusias su erdvės išdėstymu svetainėje. Virtuvė, valgomasis ir poilsio zonos turi būti suderintos viename kambaryje. Ar tai įmanoma? Žinoma! Viskas, ko jums reikia, yra šiek tiek kūrybiškumo, kad sukurtumėte tobulą erdvę – patogią ir stilingą, su papildomomis detalėmis. Taigi, kaip sutvarkyti svetainę su virtuvėle? Štai keletas patarimų!

 

Aiškus virtuvės atskyrimas nuo svetainės – ar verta?

Nebūtinai. Žinoma, viskas priklauso nuo jūsų pageidavimų, tačiau verta atsiminti, kad norint, kad visas kambarys atrodytų vientisas, nereikėtų nustatyti griežtų ribų. Dirbtinis erdvės padalijimas nieko gero neatneš, todėl geriausia sutelkti dėmesį į subtilus ir sklandus perėjimas iš svetainės į virtuvę. Tokį efektą galima pasiekti pasirinkus tinkamai parinktas grindis – plyteles ir plokštes, kurios sklandžiai ir harmoningai pereina iš vienos patalpos dalies į kitą. Virtuvėje, žinoma, geriausia rinktis tokias plyteles, kurias būtų galima nesunkiai išlaikyti švarias – kaitvietės yra veikiamos purvo, tad norint nežaisti su likimu ir nerizikuoti sugadinti plokštes, geriausia rinktis atsparias ir lengvai valomos virtuvės grindų plytelės. Svetainės dalis turėtų būti baigta plokštėmis, kurios turėtų atitikti plytelių spalvą, o jų sandūras užmaskuoti specialia juostele. Tada grindys atrodys tobulai.

Tačiau jei norite aiškiau atskirti ribą tarp virtuvėlės ir svetainės, galite išbandyti salelę – tai stalviršis, kuris aiškiai atskirs virtuvės erdvę nuo svetainės ir veiks kaip alternatyva stalui. Šalia pastatytos modernios taburetės suteiks interjerui įdomaus dizaino. Jei sala netelpa į jūsų virtuvės dizainą, stalas su kėdėmis gali tapti siena tarp svetainės ir virtuvėlės – rinkitės ištraukiamą modelį, kuris leis apgyvendinti daugiau svečių!

 

Pasirūpinkite svetainės zona ir dekoracijomis

Įrengdami svetainę su virtuvėle, dažniausiai disponuojate dideliu plotu – šioje patalpoje dera du skirtingos paskirties interjerai. Jei virtuvės zona jau buvo atskirta, turėtumėte pasirūpinti svetaine. Jo vaidmuo yra suteikti jums galimybę patogiai praleisti laiką su šeima ir draugais. Jame turi būti didelė kampinė sofa, suoliukas ir pufas – tai būtina turėti kiekvienoje svetainėje! Kaip padaryti, kad svetainės baldai vizualiai derėtų su virtuvės sistema? Tikrai verta rinktis vienodą spalvų gamą – jei virtuvėje naudojate tamsią medieną, tą patį atspalvį rinkitės ir svetainei. Tai leis estetiškai sujungti aranžuotes šiose dviejose atskirose, bet sujungtose sferose. Aksesuarai taip pat svarbūs. Naudodami tuos pačius raštus, spalvas ir tekstūras pasieksite darnios virtuvės ir svetainės koreliacijos efektą – juk tai ir yra!

Galite panaudoti paveiksluose ir kitose sienų dekoracijose paslėptą potencialą. Panašiais motyvais dekoruodami virtuvės ir svetainės sienas, užtikrinate vizualų šių zonų nuoseklumą. Panašiai yra ir su apšvietimu. Rinkitės šviestuvus iš vienos kolekcijos, o atkreipkite dėmesį į detales – tuos pačius gėlių vazonus, kilimėlius, stalo kilimėlius ar nuotraukų rėmelius. Nors iš pažiūros nereikšmingi, šie elementai sukuria darnos ir harmonijos įspūdį. Jie neabejotinai suteikia jūsų interjerui žavesio ir jaukumo. Kaip tai turėtų atrodyti praktiškai?

  • Iš pažiūros nereikšmingų elementų rinkitės vienodo dizaino ir spalvos – sėdimosios pagalvėlės ant kėdžių virtuvėlėje turi derėti prie svetainės kilimo ir sofos ar fotelių išmetimo.
  • Jei esate laimingas svetainės su virtuvėle, kurioje abiejose dalyse yra langai, savininkas – pasirūpinkite, kad langų dekoracijos būtų vienodos. Vienodo rašto užuolaidos ir tos pačios spalvos užuolaidos suteiks interjerui harmoningos darnos.
  • Smulkius aksesuarus, tokius kaip gėlių vazonai, servetėlės ​​ar pagalvės, taip pat galima derinti – išsirinkite vieną motyvą ir priklijuokite prie jo, ir pasieksite vientisą visos patalpos dizainą.

 

Nuoseklumas nereiškia nuobodu!

Nuoseklus spalvų ir dizaino pasirinkimas yra pagrindas mėgautis estetiškai harmoningomis erdvėmis. Tačiau jei bijote per daug mandagaus ir organizuoto dizaino, o vertinate originalumą ir kūrybiškumą – pasistenkite išprotėti! Derinkite iš pažiūros skirtingus stilius ir derinkite tai, kas teoriškai yra visiškai priešinga. Jūs neprivalote apsiriboti konkrečiu dekoru ir – nors nuoseklumas ir darna eina koja kojon – turite atvirą lauką savo išdėstymo vaizduotei. Galite eksperimentuoti ir žaisti su stiliais – šiek tiek eklektikos niekada niekam nepakenks. Tačiau pasirūpinkite harmonija, kad išvengtumėte pertekliaus ir neapsunkintumėte pernelyg drąsiu stilių deriniu.