Skandinaviško stiliaus svetainės baldai – keletas išdėstymo idėjų

Skandinaviško stiliaus svetainės baldai – keletas išdėstymo idėjų

Paprastas, natūralus skandinaviškas dizainas yra tikras pastarųjų metų interjero hitas. Daugelyje namų galima rasti klasikinių baldų, šviesių prislopintų spalvų ir minimalistinių aksesuarų.

Jei ieškote įkvėpimo ar idėjos skandinaviško stiliaus baldams ir nelabai žinote, kaip derinti atskirus dizaino elementus, kad sukurtumėte vientisą visumą – šis straipsnis jums puikiai tiks. Žemiau rasite keletą idėjų, kaip įrengti svetainę skandinaviško stiliaus.

Skandinaviškas stilius svetainėje – prielaidos ir įkvėpimai

Skandinaviškas stilius atkeliavo iš tolimos šiaurės ir greitai pelnė pripažinimą tarp interjero dizainerių. Pastelinės spalvos, įkvėptos žemės atspalvių, pvz., baltas ąžuolas, klasikiniai aksesuarai ir tekstilė, mažas baldų kiekis, jų labai paprastas stilius, taip pat paliekantis daug laisvos, šviesios erdvės – tai skandinaviško stiliaus kvintesencija. Šis jaukus ir elegantiškas minimalizmas jau keletą sezonų mėgaujasi nenumaldomu populiarumu ir nekantriai vežamas į mūsų lenkiškas svetaines, miegamuosius ir virtuves.

Skandinaviški svetainės baldai

Skandinaviško stiliaus svetainės baldai išsiskiria dizaino paprastumu ir funkcionalumu. Dėl diskretiškos, klasikinės išvaizdos kambarys yra lengvas ir erdvus. Skiriamasis stiliaus bruožas yra minimalizmas, kuris teikia pirmenybę tik pagrindiniams įrangos elementams, be nereikalingo perdėjimo ir puošnumo. Dėl to erdvė atrodo tvarkinga, gerai apgalvota ir vientisa.

Skandinaviškas stilius yra neatsiejamai susijęs su gamta. Skandinaviško stiliaus svetainės baldai, svetainės komodos, svetainės foteliai, svetainės sofos ir sofos, kėdės ir modernūs valgomojo stalai šioje atmosferoje, kurių spalvos ir medžiagos atitinka natūralias žaliavas, t. y. balintą medieną, pvz., ąžuolą, akmenį ir audiniai, kurie papuoš sienas, grindis ar laiptus.

Skandinaviškas stilius reiškia ir minimalistinius aksesuarus. Tekstilė, tokia kaip pagalvės, lovatiesės ir antklodės, yra stilinga ir funkcionali kambario puošmena.

6 idėjos skandinaviško stiliaus svetainei

1. Rinkitės medieną.

Mediena – skandinaviškam stiliui būdinga medžiaga. Jei norite papuošti savo svetainę išlaikant šiaurietišką, natūralią atmosferą, medieną naudokite ne tik kaip baldų gaminį, bet ir kaip apdailos medžiagą grindims, sienoms bei aksesuarų pavidalu.

Vietoj laminato rinkitės tikras medines grindis. Galite jį balinti, suteikdami šiek tiek pasenusią išvaizdą. Pabrėžkite grindų žavesį kilimu ar kilimu su paprastais geometriniais raštais.

Taip pat lentas galite dėti ant sienos, taip sukuriant erdvę televizoriaus spintelei. Mediena puikiai tinka ir laiptams. Kiekviena iš šių mediniais gaminiais dekoruotų erdvių įsilies į skandinavišką atmosferą.

2. Ryškios, prislopintos spalvos.

Turite atsiminti, kad skandinaviškoje svetainėje nėra vietos intensyvioms, ryškioms spalvoms. Verčiau rinkitės baltą, smėlio arba pilką. Ir tai taikoma tiek baldų, sienų, grindų ir aksesuarų spalvoms. Šviesūs, funkcionalūs baldai suteiks interjerui lengvumo ir atrodys erdvūs bei estetiški. Rinkitės paprastos formos gaminius, pritaikytus pagal poreikius ir interjero stilių.

Atsiminkite! Skandinaviškas stilius yra minimalizmas! Svetainės baldus rinkitės atsižvelgdami į šią taisyklę. Neužpildykite jos masyviomis spintomis ar sieniniais elementais, daug geriau bus medinės komodos ir spintelės, subtilios lentynos, patogios nuotraukos ir foteliai.

3. Sienų medžiaga.

Skandinaviškas stilius, be baldų, aksesuarų ir grindų, reiškia ir unikalias sienas. Populiarios medžiagos, puikiai atitinkančios stiliaus prielaidas, yra šalia medžio, akmens, plytų ar keramikos. Viskas, žinoma, šviesių, prislopintų spalvų.

Kad kambarys nebūtų pernelyg monotoniškas, ant vienos iš sienų galite klijuoti tapetus su augaliniu motyvu arba vienu intensyviu raštu. Tačiau nepamirškite nepersistengti, šiaurietiškas stilius – minimalizmas.

Jei bijote eksperimentuoti su tapetais, sienų dekoravimui galite naudoti nuotraukų rėmelius ar paveikslus. Stenkitės, kad spalvos atitiktų visą kambarį. Taip pat puikiai tiks baltos svetainės lentynos ir svetainės lentynos knygoms, žvakėms ar smulkmenoms.

4. Langų ir apšvietimo išdėstymas

Skandinaviška svetainė turi būti šviesi ir šviesi. Dideliems langams, į kuriuos patenka natūrali saulės šviesa, verta rinktis tinkamą dirbtinį apšvietimą, pavyzdžiui, pakabinamus šviestuvus, toršerus, naktinius šviestuvus ar prožektorius – viskas paprasta savo forma ir forma.

Atsiminkite! Skandinaviškas stilius yra lengvumas, atsisakykite sunkių tamsių užuolaidų ir užuolaidų.

5.  Svetainė su virtuve – erdvė ir funkcionalumas

Jei norite įrengti modernią virtuvę, atvirą svetainei skandinaviško stiliaus, nepamirškite naudoti natūralių žaliavų ir pastelinių spalvų. Klasikiniai, mediniai virtuvės baldai, pvz., Lancelot ąžuolas, derinami su paprastais svetainės baldais, mediniu stalu ir kėdėmis bei baltomis sienomis, sukurs dekorą tiesiai iš katalogo. Taip pat galime naudoti ir prie virtuvės įrangos derančias sienų plokštes. Gera idėja būtų medinės grindys, kurios sušildys interjero atmosferą, ir minkštas baltas kilimas ar kilimėlis. Medieną galite pakeisti kitomis žaliavomis – pavyzdžiui, puikiai gali tikti blizgaus akmens stalviršis. Kartu su šviesiomis interjero spalvomis puikiai atrodys bet kokia natūrali žaliava. Čia taip pat tiks visi pilki atspalviai.

6. Skandinaviško stiliaus miegamasis

Skandinaviškas dizainas skirtas ne tik svetainei. Jį galite naudoti norėdami įrengti kitus kambarius, pvz., miegamuosius.

Miegamasis yra unikali vieta kiekvienuose namuose, kur atsipalaiduojate ir atsipalaiduojate. Tolimosios šiaurės klimatas puikiai tinka miegamajam įrengti. Pasirinkę atpalaiduojančią atmosferą skatinančias spalvas, tokias kaip balta, smėlio ir pilka, sukursite ne tik elegantišką, bet ir labai jaukų kambarį. Didelė patogi lova, lininė patalynė ir pinti naktiniai staleliai puikiai derės prie minimalistinio skandinaviško stiliaus.

Mūsų pasiūloje rasite populiarių, elegantiškų skandinaviškų baldų.