Pats metas keisti televizoriaus staliukus – ateina naujos konsolės

Pats metas keisti televizoriaus staliukus – ateina naujos konsolės

2020 m. lapkritis yra ta akimirka, kai rinkoje debiutuoja dvi naujos konsolės: Playstation 5 ir Xbox Series X. Deja, naudotojams įrenginiai yra gerokai didesni nei ankstesni modeliai. Daugeliui sofos žaidėjų, pakeitus konsolę, bus pakeistas ir televizoriaus stalas. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant? Kaip baldus priderinti prie konsolės? Atėjo laikas pradėti trumpą vadovą.

Remiantis praėjusių metų PMR tyrimu, Lenkijoje yra 16,6 mln. žaidėjų nuo 15 iki 55 metų amžiaus. O tai reiškia, kad įvairias virtualias pramogas žaidžia daugiau žmonių nei profesionaliai aktyvių lenkų. Bendros išlaidos žaidimams Lenkijoje 2018 m. siekė 2,5 mlrd. PLN. Žaidėjo amžiaus vidurkis yra apie 30 metų, todėl jis yra subrendęs žmogus, kuris moka leisti pinigus. Toks žmogus gali sau leisti žaidimų kėdę, apie kurią rašėme anksčiau, ir nusipirkti konsolei tinkamą televizoriaus spintelę. Ir tai visai nebus suvokiama kaip nereikalingos išlaidos.

TV staliukas ir konsolės?

Abu įrenginiai debiutuos iki lapkričio pabaigos, tad nusprendę pirkti žaidėjai dar turi šiek tiek laiko pasirūpinti tinkamu baldu. Esamų stalų ir spintelių gali nepakakti, nes naujausi konsolių modeliai yra pastebimai didesni nei pirmtakai. „Playstation 5“ yra 390 x 104 x 260 mm, o „Xbox Series X“ – 150 x 150 x 300 mm.

Bet paties įrenginio matmenys dar ne viskas, nes abiejų įrenginių gamintojai rekomenduoja iš visų pusių palikti laisvos vietos įrenginiams, kad netrukdytų aušinti. Konsolėse taip pat turi būti vietos laidams ir gana dideliems maitinimo šaltiniams. Daugeliu atvejų esamų baldų neužteks naujai įrangai sutalpinti.

Daugeliui pirkėjų gali būti naudinga žinoti, kad abi konsolės gali būti dedamos ir horizontaliai, deja, jos geriausiai atrodo vertikalioje padėtyje. Tai ypač pasakytina apie Playstation 5, kurio forma yra originali ir gulint neatrodo tokia patraukli.

Konsolė dedama horizontaliai

Abra Meble pasiūlyme yra daug televizoriaus staliukų, kurie susidoros su užduotimi padėti abu įrenginius horizontalioje padėtyje. Vienas geriausių sprendimų tokioje situacijoje bus Provanso stalas, turintis labai ilgą ir aukštą lentyną virš stalčiaus. Jame nesunkiai telpa abi konsolės. Nevada turi dar daugiau naudingos erdvės, tačiau jos retro stiliaus apdaila gali netikti kiekvienam pirkėjui, kai ji derinama su modernia konsole.

Konsolė dedama vertikaliai

Nors abu gali būti dedami horizontaliai, kiekvienas žaidėjas ypač įvertins vertikalią padėtį. Abu įrenginiai šioje pozicijoje atrodo kilniausiai. Šią padėtį nesunkiai išlaiko Angel stalas, kuriame per visą konstrukcijos aukštį yra vietos konsolei. Sigma ir Planet staluose galima paruošti puikią vietą abiem prietaisams, kad jie galėtų stovėti vertikaliai. Deja, tam teks išmontuoti vieną iš lentynų. Nordica spintelė ypač gerai tinka Playstation 5 konsolei, kuri padengta gražiu baltu plastiku. Jo apvali forma primena būdingus Sony konsolės sparnus.

Kitas variantas, leidžiantis pastatyti konsolę vertikalioje padėtyje – pasirinkti stalą, kurio viršutinis ilgis viršija standartą. Kad būtų vietos televizoriui ir prie jo stovinčiam konsolei. Štai, pavyzdžiui, praverčia Diana Maxi spintelė, kurios plotis siekia net 160 cm. Pik spintelės ilgis yra toks pat.