Pufai ir foteliai Jūsų namų patogumui

Pufai ir foteliai Jūsų namų patogumui

Svetainė, miegamasis, vaikų kambarys ir net prieškambaris – visur rasite vietos patogiems, minkštiems pufams ir foteliams. Viskas, ko jums reikia, tai šiek tiek fantazijos ir... kelių mūsų patarimų!

Nors ir atrodo mažai tikėtina, bet mūsų namuose visur esantys pufai ir foteliai turi bendrą protėvį, o tai... medinis kamienas, kurį žmonės sėdėjo nuo senų senovės. Bėgant metams sėdynės tobulėjo – pirmiausia dėl patogumo jos buvo aptrauktos gyvūnų odomis ir kailiais, vėliau joms pradėtos suteikti įmantresnės formos, pvz., pridedant paaukštintas kojas ir atlošus. XVII ir XVIII amžiais buvo paplitę sėdimoji pufai, jie taip pat tarnavo kaip skrynios namų apyvokos daiktams laikyti. Viršutinė jų dalis buvo tiesiog uždengta pagalvėmis. Savo ruožtu minkšti, minkšti, dažnai dekoruoti ir paauksuoti foteliai buvo skirti tik turtingiesiems. Jie išpopuliarėjo tik XVII a.

Pufai ir foteliai svetainei – sukurkite savo poilsio kampelį

Šiais laikais svetainės pufai ir foteliai pirmiausia naudojami kaip svetainės baldai, randami svetainėse ir valgomuosiuose. Jų išdėstymas tam tikrame interjere pirmiausia priklauso nuo turimos erdvės. Jei kambario dydis tai leidžia, svetainėje - šalia sofos ar sofos - galite pastatyti, pavyzdžiui, du pufus ir dvi poilsio kėdes. Kartu su šalia esančiu kavos staliuku jie sukurs idealią vietą atsipalaiduoti ar praleisti laiką su šeima ar draugais. Žinoma, mažesnė erdvė nereiškia, kad tenka atsisakyti tokio tipo baldų. Nedidelėje svetainėje, kur netelpa tipiška sofa, puikiai tiks fotelis ir spalvų derinys. Kaip pavyzdį galima pateikti pastelinių spalvų Vigo serijos baldus. Graži apmušalų spalva, natūralaus medžio spalvos kojos ir dekoratyvinės sagos ant fotelio atlošo priverčia šį rinkinį iš karto patraukti dėmesį!

Pufai prieškambaryje, foteliai miegamajam – puoškitės kaip tik norite!

Pufai ir foteliai puikiai atrodo ne tik svetainėje. Tiesą sakant, juos galima dėti visur, kur tik reikia.

  • Prieškambaris - paprastai sunku sutvarkyti, vienas mažiausių interjerų bute. Nepriklausomai nuo dydžio, turėtų būti sėdimų baldų, kurie palengvintų, pavyzdžiui, apsiauti batus. Puiki idėja yra į salę įtraukti vieną ar du nedidelius pufus, pvz., iš Kubuś serijos (galima tamsiai mėlynos, žalios ir garstyčių spalvos).

  • Miegamasis – ir šiuo atveju verta skirti šiek tiek vietos pufui ir foteliui, pvz., kratinio variante. Šalia pastatytas toršeras sukurs jaukią, intymią vietą atsipalaiduoti su mėgstama knyga rankoje.

  • Vaikų kambarys - gyvūnų pufai yra įdomus vaikų kambario papildymas, kuris atliks dvigubą dekoratyvinę ir funkcinę funkciją. Siūlome daugybę įvairių spalvų dizainų, pvz., rudojo dramblio Alberto, balto avių Basia, šviesiai pilko dinozauro Feluś.

Sofos – foteliai specialioms užduotims

Kadangi kalbame apie vaikų kambarius, verta paminėti ir kitą galimą fotelių panaudojimo būdą, būtent gulimosi funkciją. Dieną jie puiki vieta atsipalaiduoti, o naktį išskleidę transformuojasi į miegamąją erdvę. Tai puikus sprendimas ne tik vaiko kambaryje, bet ir visur, kur erdvė neleidžia tradicinei lovai. „Abra“ siūlomos „Mikra“ serijos sofos-foteliai taip pat turi praktišką talpyklą patalynei, todėl jos tampa dar funkcionalesnės.