Prieškambario įrengimo būdas

Prieškambario įrengimo būdas

Kambario fasadų įrengimas yra nemažas menas – dažniausiai tai maži, siauri kambariai, kurių plotas labai ribotas. Kita vertus, salė yra pirmasis interjeras, į kurį įeina ir namiškiai, ir svečiai, todėl verta pasidžiaugti stiliumi. Patariame, kaip sutvarkyti salę, kad ji būtų funkcionali ir elegantiška.

Visų pirma, verta suvokti, kad dekoruojant nedidelę salę spalvos vaidina itin svarbų vaidmenį. Tamsios spalvos gali užgožti interjerą ir vizualiai jį dar labiau sumažinti. Todėl ir sienos, ir grindys salėje turi būti šviesių spalvų. Jis nebūtinai turi būti baltas (gali būti nepraktiškas ir matosi nešvarumai, ypač ant grindų), tačiau drąsiai galite rinktis smėlio, šviesiai rudos, pastelinės rožinės ir mėlynos spalvos atspalvius. Labai įdomi gudrybė optiškai padidinti interjerą – pastatyti didelį sieninį veidrodį, kuris suteiks jam gylio. Taip pat svarbus tinkamas apšvietimas, pvz., lubiniai arba sieniniai šviestuvai, taip pat žinomi kaip sieniniai šviestuvai. Jie neužima jokios naudingos erdvės, tačiau suteikia interjerui reikiamos dirbtinės šviesos.

Kokias spintas rinktis prieškambariui – įmontuojamas ar laisvai pastatomas?

Nepriklausomai nuo kambario dydžio, prieškambaryje turi būti erdvi drabužių spinta, kurioje tilptų viršutiniai drabužiai ir aksesuarai, tokie kaip šalikai, kepurės ar pirštinės. Jei erdvė leidžia, prieškambaryje gali būti pastatyta laisvai stovinti dviejų, trijų ar keturių durų spinta (geriausia su stumdomomis durimis), pavyzdžiui, Sapporo spinta yra dviejų pločių: 120 ir 200 cm. Geras sprendimas, ypač daugiabučių butams, – įrengti įmontuotas spintas.

Be drabužių spintos, prieškambaryje gerai turėti ir batų spintelę. Tačiau jis neturi turėti tradicinių formų. Vis populiaresnis salės įrengimo būdas – jose įdėti skrynias, kurių dangteliai aptraukti minkštu patogiu apmušalu. Dėžutės viduje nesunkiai sutalpinsite iki keliolikos batų porų, o dangtis taip pat tarnauja kaip suoliukas.

Prieškambaris – specialūs baldai

Specialiai koridoriams įrengti skirtas sprendimas yra... prieškambaris, t.y. sieniniai mazgai, kuriuose sujungiama drabužių spinta, batų spinta, lentynos, pakabos, o kartais net veidrodis. Dėl savo kompaktiško dydžio jie tiks net labai mažuose interjeruose. Pavyzdžiui, salė „Ariel“ yra tik 85 cm pločio ir susideda iš stovinčios batų spintelės su stalviršiu ir pakabinamos dalies su veidrodžiu bei šešiomis pakabomis. Savo ruožtu „Prince 1“ salę sudaro viendurė spinta, du stalčiai, atvira lentyna ir trys pakabos.

Prieškambaris gali būti įvairių išdėstymo variantų. Skandinavišku ir minimalistiniu stiliumi dekoruotuose interjeruose tiks paprastos, baltos salės. Šilto, natūralaus Sonoma ąžuolo atspalvio baldai puikiai atrodo angliškuose, Provanso ar vintažiniuose kambariuose. Prieškambaris gali būti nuoseklus išdėstymas su likusia buto dalimi arba intriguojantis priešprieša.