Popietinio miego variantas – išlankstoma sofa

Popietinio miego variantas – išlankstoma sofa

Sofa yra baldas, greičiausiai kilęs iš senovės Turkijos. Vietos aukštuomenės atstovai ilsėjosi ant šiek tiek apvalių, gausiai dekoruotų ir minkštų šiuolaikinių sofų atitikmenų prieš šimtmečius. Šiais laikais sofų galima rasti beveik kiekviename bute ir jos pirmiausia tarnauja kaip svetainės zona. Ypač populiarios sulankstomos sofos, kuriose kasdien galima atsipalaiduoti ar nusnūsti, o prireikus panaudoti ir kaip atsarginę lovą svečiams.

Sulankstoma sofa – į ką atkreipti dėmesį?

Sofa-lova turi būti tvirta, patvari ir pagaminta iš kokybiškų medžiagų. Verta atkreipti dėmesį į apmušalų tipą – jis dažnai susitepa, pavyzdžiui, nuo gėrimų ar maisto, o gyvūnų šeimininkai puikiai žino, kad ant sofos mėgsta ilsėtis ir šunims bei katėms. Dėl šios priežasties turėtumėte pasirinkti modelį, kurį būtų galima saugiai išsiurbti ir plauti naudojant tam skirtas skalbimo priemones. Pravers ir funkcionali patalynės dėžė.

Miegimui naudojamų sofų atveju svarbu tai, kas iš pirmo žvilgsnio nematoma, tai yra sėdynės ir atlošo užpildai, kurie miegant atlieka čiužinio funkciją. Patogiausi ir stuburą tausojantys užpildai bus su Bonnell spyruoklėmis ir banguotomis spyruoklėmis. Viena vertus, jie užtikrins tinkamą kūno padėtį, o iš kitos – kad sėdynė ar atlošas nesideformuotų.

Sofos ir sofos-lovos yra madingos ir patogios

Sulankstomos sofos, be savo funkcinių verčių, turi turėti madingą, stilingą išvaizdą, kuri leistų lengvai integruoti konkretų modelį į konkretų išdėstymą. Įdomus pasirinkimas yra, pavyzdžiui, mūsų pasiūloje esanti sofa Lisa, pagaminta iš trijų derančių spalvų audinio. Subtilesnių sprendimų mėgėjams gali patikti Lisbon sofa, kuri yra visiškai stilingo pelenų pilkumo atspalvio, deranti tiek prie modernios, tiek prie klasikinės kompozicijos.

Mėgstantys trumpus miegus dienos metu tikrai įvertins pagalvių buvimą – tiek didelių, tiek atlošų, tiek mažesnių šoninių, mūsų pasiūlymas – Santana Lux sofa. Jei tam tikroje sofoje nėra šoninių pagalvių, verta įsigyti keletą tokio tipo tekstilės gaminių. Pirma, jie turi didelę dekoratyvinę vertę (gali spalvingai papildyti baldų apmušalus arba drąsiai iš jų išsiskirti), antra, gerai, kad juos būtų ranka pasiekiama, kai tik norime pamiegoti kelias minutes...