Kampinė sofa ar sofa – alternatyvus sprendimas svetainei

Kampinė sofa ar sofa – alternatyvus sprendimas svetainei

Įrengti svetainę taip, kad ji būtų patogi ir funkcionali, yra nemažas menas – ypač jei tai labai ribotos erdvės kambarys. Laimei, yra daugybė modernių baldų, kurie buvo sukurti taip, kad užimtų kuo mažiau vietos išlaikant visas praktines vertybes. Jie apima: sofos ir kampinės sofos. Mes jums pasakysime, kuo jie skiriasi ir kokiuose interjeruose jie puikiai tinka.

Sofa ar kampinė sofa svetainei?

Aiškaus atsakymo į šį klausimą nėra – viskas priklauso nuo individualaus skonio, šeimos dydžio, viduje turimos erdvės ir net piniginės dydžio. Tačiau galite išskirti keletą būdingų kiekvieno iš šių baldų bruožų, kurie tikrai padės priimti teisingą sprendimą.

Taigi, sofa yra gana aukštas, dažniausiai šiek tiek užapvalintas baldas be šoninių atlošo, nors tai nėra taisyklė. Dauguma sofų modelių iš pirmo žvilgsnio skatina sėdėti ir atsipalaiduoti – jos yra minkštos, aprūpintos patogiomis pagalvėlėmis (atlošas, šoninės, dekoratyvinės), puikiai profiliuotos sėdynės ir atlošai. Priklausomai nuo dydžio, sofa gali patogiai sėdėti nuo dviejų iki daugiausiai keturių ar penkių žmonių. Tad jei turime didelę šeimą ar dažnai sulaukiame svečių, sofos, kaip vienintelio svetainės baldo, gali nepakakti. Tuomet reikia ir fotelių ar pufų.

Kampinės sofos taip pat labai funkcionalios – viena vertus, dėl ypatingo dizaino jas galima pastatyti kambario kampe, o tai leidžia žymiai sutaupyti vietos, kita vertus, tai baldai, kuriuose galima patogiai įsitaisyti šešiems ar aštuoniems žmonėms.

Sofos ir kampinės sofos su miegojimo funkcija

Renkantis tiek sofą, tiek kampinę sofą, verta rinktis modelį su miegojimo funkcija – jei baldas išsiskleidžia, tai gali būti atsarginė lova, jei svečiams prireiktų nakvoti. Šiuolaikinės sofos ir kampinės sofos dažnai turi sėdynes ir atlošus, užpildytas gofruotomis arba Bonnell spyruoklėmis, todėl jos yra tokios pat patogios kaip ir tradicinė lova. Be to, daugelyje modelių yra praktiškos patalynės dėžės ir automatinės išskleidimo mašinos, pavyzdžiui, Lisabonos sofa.

Žinoma, negalime pamiršti, kad sofa ar kampinė sofa turėtų mus tiesiog džiuginti vizualiai. Tik tada ilsėtis ant jų bus tikras malonumas!