Modernios komodos Jūsų butui

Modernios komodos Jūsų butui

Ar kas nors gali įsivaizduoti butą be erdvios ir funkcionalios komodos? Manome, kad ne... Komodoje galima sutalpinti absoliučiai viską: nuo drabužių, per rankšluosčius ir patalynę, kiekvienuose namuose reikalingų niekučių, iki stalo įrankių, kavos rinkinių ir net stalo įrankių. Šiuolaikinės komodos – išsiskiriančios įdomiu dizainu, spalvų deriniais ir technologiniais sprendimais – vis labiau populiarėja tarp daugelio žmonių. Mes parodysime, kaip išsirinkti tobulą modelį!

Žodis „komoda“ kilęs iš prancūziško posakio „commode“, reiškiančio patogią. Kaip matote, pats pavadinimas nurodo pagrindines šio tipo baldų savybes – jie skirti patogiau žmonių gyvenimui, patogiai susidėjus buities reikmenis. Prancūziška žodžio „komoda“ etimologija neatsitiktinė – pirmoji komoda buvo patalpinta Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV miegamajame, o ją sukūrė tuomet garsus meistras Andre-Charles Boulle. Komoda iš miegamojo greitai persikėlė į svetaines ir biurus, o bėgant metams keitėsi ir jos dizainas. Gausiai dekoruotus baldus ant aukštų kojų pakeitė modernios originalaus dizaino ir spalvų komodos.

Modernios komodos svetainei ir kt

Šiuo metu komodos yra baldai, kuriuos galima rasti kiekviename interjere: svetainėje, miegamajame, valgomajame, vaiko kambaryje ir net prieškambaryje. Tam įtakos turi, be kita ko, platus šių baldų formų pasirinkimas. Nesunkiai rasite komodą, komodą su lentynomis, taip pat baldus, kuriuose derinami ir stalčiai, ir lentynos.

Kalbant apie spalvas, baltos komodos pastaraisiais sezonais buvo tikras hitas. Balta spalva suteikia interjerui gaivumo ir švaros pojūtį, o kartu yra puikus pagrindas tolimesniems įrengimams. Baltos komodos (pavyzdžiui, šiuolaikišką skandinavišką dizainą primenanti komoda Nordica) puikiai dera su juodais baldais arba stipriais, intensyviais aksesuarais, pavyzdžiui, žalių ar oranžinių atspalvių.

Medinės komodos modernaus varianto

Nors medinės komodos iš pradžių gali asocijuotis su klasikiniais prislopintos formos baldais, šiuolaikinės baldų tendencijos verčia jas įgauti ir modernių formų. Labai įdomus sprendimas yra, pavyzdžiui, natūralių medienos atspalvių korpusų derinimas su įvairiaspalviais priekiais. Pavyzdys – komoda Winnie WNK26, kur dailaus Sonoma ąžuolo atspalvio korpusas derinamas su baltais blizgiais fasadais, arba Lorento serijos komodos, kurių fasadai yra kalkinės ir pastelinės violetinės spalvos.

Dar viena interjero dizaino idėja – modernios komodos su LED apšvietimu, pavyzdžiui, Bordo stiklo komoda. Jos ne tik tokios pat funkcionalios kaip ir klasikinės komodos, bet stilingas ir elegantiškas apšvietimas leidžia eksponuoti lentynose išdėliotus dekoratyvinius niekučius. Tuo pačiu metu pačios LED lempos yra malonios, diskretiškos šviesos šaltinis patalpoje.