Kokie baldai nedidelei svetainei, ar kaip optiškai padidinti interjerą

Kokie baldai nedidelei svetainei, ar kaip optiškai padidinti interjerą

Nors gyvenamosios patalpos namuose dažniausiai yra erdvios ir jų įrengimas nekelia didelių problemų, daugiabučių gyvenamųjų patalpų dydis dažnai palieka daug norimų rezultatų. Tačiau tai nereiškia, kad nedideli interjerai negali būti madingi, modernūs ir funkcionalūs. Tereikia gerai sutvarkyti erdvę, išsirinkti tinkamus baldus bei aksesuarus ir panaudoti keletą patikrintų gudrybių. Tokios procedūros vizualiai padidins svetainę ir padarys ją ne tik funkcionalia, bet ir elegantiška. Mažos svetainės baldai neturi būti nuobodūs. Mes parodysime, kaip juos pasirinkti ir išdėstyti, kad kambarys būtų madingas ir unikalus.

Kaip išsirinkti baldus mažai svetainei?

Svetainė – tai vieta, kur leidžiate laiką su šeima, priimate svečius ir atsipalaiduojate, todėl ji turėtų būti ir reprezentatyvi, ir patogi. Be to, dekoruoti tokiu stiliumi, kuris geriausiai atitinka jūsų skonį ir charakterį.

Jei susiduriate su iššūkiu įrengti nedidelę svetainę, pagalvokite, kokią funkciją ji turėtų atlikti, kokias zonas joje norėtumėte atskirti ir kokiu stiliumi norėtumėte ją įrengti. Jei šiame etape gerai suplanuosite dekorą ir baldų išdėstymą, darbas nesukels problemų.

Nedidelei svetainei skirtų baldų pirkimas tikrai neturėtų būti spontaniškas. Kokia prasmė visada svajoti apie barą ir knygų lentyną, jei jais interjerą galima papildyti tik stalo sąskaita?

Sprendimas, padėsiantis geriau valdyti erdvę – daugiafunkciniai svetainės baldai. Tai: sofos su patalynės saugykla, svetainės pufai, kurie taip pat tarnauja kaip sėdynės ir kėdės, svetainės stalai ir suolai su lentynomis laikraščiams ar stalčiais kasdieniams daiktams laikyti. Ištiesiamas stalas, moduliniai baldai ar sieniniai elementai gali būti vienodai praktiški. Labai praktiškas sprendimas nedidelei svetainei – tai dviejų dalių kavos staliukai, kurie slysta vienas po kitu, ir modernūs modeliai su ištraukiama viršumi papildomoms lėkštėms ir puodeliams iš anksto nepranešusiems svečiams. Tačiau televizoriui nebūtina pirkti televizoriaus spintelės, kurią galima pakabinti ant sienos – nebent joje norite laikyti, pavyzdžiui, elektroniką ar DVD. Stenkitės sukurti kuo daugiau saugyklos vietos su kuo mažiau interjero dizaino elementų. Tai leis jums išlaikyti ramybę ir tvarką.

Su kokiais baldais svetainė atrodys didesnė?

Šviesi spalva – tai mažų kambarių sąjungininkė jūsų namuose. Mažai svetainei puikiai tiks švelnių spalvų baldai – pirmiausia balti, bet ir įvairių smėlio bei pilkų atspalvių. Balti baldai ar sieniniai elementai šviesių sienų fone, užuot traukiantys akį, prie jų susilies ir neužgoš patalpos. Aksesuaruose ir tekstilėje galite naudoti stiprias spalvas, tačiau šiuo atveju taip pat būkite saikingi ir apsiribokite trimis ar keturiomis spalvomis.

Didelė klaida nedidelėje erdvėje patalpinti erdvią, kampuotą svetainės spintą, svetainės komodą ir sieninį bloką. Atsisakykite jų ir rinkitės vizualiai šviesius baldus su užapvalintais kampais arba apvaliomis formomis. Papildomos vietos sandėliavimui suteiks tokie baldai kaip: svetainės lentynos. Jei dėl svetainės formos tenka jas dėti vienas šalia kito, nepamirškite išlaikyti lygių skirtumo, kad nesusidarytų vienas masyvus blokas. Mažose erdvėse puikiai atrodo modernios stiklinės vitrinos svetainei, taip pat baltos spintos ir sieniniai elementai su blizgiais fasadais, kurie gražiai išsklaido šviesą. Tačiau nepamirškite apie išdėstymo nuoseklumą, jei įmanoma, rinkitės svetainės baldus iš vienos kolekcijos ir pasirinkite vieną pagrindinę spalvą.

Šiuolaikiniai svetainės veidrodžiai tampa vis populiaresni. Svarbiausia, kur juos pakabinti ar pastatyti – geriausia tai daryti priešais langą. Ši procedūra apšvies ir optiškai padidins kambarį. Kalbant apie kitas dekoracijas, svetainės sienoms, baldams ir lentynoms papuošti rinkitės kelis didesnius ir gerai apgalvotus aksesuarus.

Kokia sofa tiks modernioje svetainėje?

Sofos, sofos-lovos, o gal poilsio komplektai? Pastarieji labiau tinka namams nei nedidelei svetainei blokiniame name. Mažoje erdvėje verta juos pakeisti, pavyzdžiui, kampine sofa. Svetainės kampinės sofos dienos metu suteikia daug sėdimų vietų visai šeimai, o vakare išskleidus jos pakeičia pilno dydžio lovą.

Taip pat galite rinktis iš kur kas mažesnių sofų, kurias galėsite pristumti prie sienos arba pastatyti kambario viduryje – tada jos veiks kaip modernus svetainės sieninis blokas, atskiriantis poilsio zoną nuo valgomojo. Verta atkreipti dėmesį į saulės spindulių kryptį ir pastatyti sofą ar sofą kampu, kad saulė mūsų neakintų žiūrint televizorių. Daugelį sofų lovų galima derinti su to paties stiliaus svetainės foteliais – atskirai arba kartu su atrama kojoms. Šiuolaikiniai pagalvėmis dekoruoti foteliai atrodo itin stilingai ir suteikia patogų atsipalaidavimą, pavyzdžiui, skaitant knygą.

Madingi baldai nedidelei svetainei – interjero dizaino tendencijos

Mažas svetainės dydis nėra kliūtis sukurti originalią gyvenamąją erdvę. Viskas priklauso nuo to, kokius baldus naudosite juos sutvarkydami. Mažuose butuose populiariausias skandinaviškas stilius, pasižymintis minimalizmu, prislopintomis spalvomis ir gamtos spalvomis. Jame vyrauja šviesios, medinės grindys, balti baldai ar paprastų formų sieniniai blokai bei pilka ir smėlio spalvos tekstilė. Jaukūs svetainės kilimėliai užima pagrindinę vietą, ypač populiarūs gauruoti kilimėliai su ilgomis, minkštomis krūvomis, ant kurių vaikai mėgsta žaisti. Skandinaviško stiliaus svetainė, nepaisant savo paprastumo, yra elegantiška ir funkcionali.

Mažas svečių kambarys gali būti sėkmingai dekoruotas pramoniniu stiliumi. Mediena dažnai yra dominuojantis elementas tokioje svetainėje. Mediniai baldai dažniausiai derinami su plytų ar betono sienų paviršiais. Modernūs lofto stiliaus svetainės baldai (pavyzdžiui, lentynos, valgomojo stalas ir kavos staliukas) dažniausiai gaminami iš metalinio karkaso ir stiklo, suteikiančio jiems lengvumo. Originalus valgomojo erdvės elementas gali būti sala su dizainerių sukurtomis kėdėmis, baro kėdėmis ir juodomis taburetėmis.

Įdomų išdėstymą nedidelėje patalpoje galima sukurti ir naudojant boho stiliui būdingus svetainės baldus, tokius kaip ažūrinės kėdės ir foteliai, taip pat atviros spintelės ir suolai su įdubomis, užpildytomis pinti krepšeliais. Populiarūs tokio interjero papildymai – vietą taupančios pakabinamos sūpynės, pagamintos iš medvilnės ir dekoruotos stilingais kutais.

Jei jau žinote, kokius svetainės baldus norite pasirinkti, išmatuokite erdvę ir pasirūpinkite, kad prie jos lengvai pasieksite. Dėl to modernaus stiliaus jūsų svetainės interjeras bus ir malonus akiai, ir funkcionalus.