Svetainės baldai – modernūs interjerai puikiai tinkantys poilsiui. Inspiracijos

Svetainės baldai – modernūs interjerai puikiai tinkantys poilsiui. Inspiracijos

Moderni svetainė yra tokia, kurioje dera elegancija ir funkcionalumas. Paprastai ji skirstoma į zonas, sukuriant tvarkingą erdvę su aiškiai atskirta sėdėjimo, televizoriaus ir valgomojo kampeliu. Jai būdingas minimalistinis dizainas – paprastos formos, prislopintos spalvos ir nedaug, bet gerai apgalvotų dekoracijų. Modernaus stiliaus privalumas – galimybė visiškai pakeisti interjero dizainą ir charakterį keičiant priedus. Nereikia keisti baldų, kad gautumėte įspūdingą efektą. Modernūs ir elegantiški svetainės baldai sukuria unikalią erdvę.

Kaip išsirinkti tinkamus baldų komplektus interjerui? Patariame!

Modernūs svetainės baldai funkcionalių sprendimų gerbėjams

Šiuolaikiniai interjerai nemėgsta perdėjimo ir pertekliaus, todėl jų įranga dažniausiai apsiriboja būtinu minimumu. Madingi svetainės baldai yra tipiškų, geometrinių formų, ploni ir šviesūs. Mažoje svetainėje jas reikėtų dėti ant kojų arba pakabinti ant sienos – tai suteikia lengvumo ir svetainė atrodo erdvesnė. Didesnėse patalpose šviesias spalvas galima derinti su antracitu arba juoda ir pasitelkti eklektiškesnius sprendimus, kurie galėtų sukurti chaoso įspūdį nedidelėje erdvėje.

Šiuo metu parduodami daugiafunkciai svetainės baldai (pavyzdžiui, kampinės sofos, svetainės sofos ir sofos-lovos su miegamąja funkcija, ištraukiami modernūs valgomojo stalai, svetainės pufai, kurie taip pat tarnauja kaip kėdutė) ir moduliniai baldai, tokie kaip svetainės stalai ir suolai. šiuo metu labai populiarus.su ištraukiamu viršumi arba papildoma saugykla. Šiuolaikinėse svetainėse puošybos vaidmenį dažnai atlieka stilingai apmušti svetainės foteliai, taip pat neįprastų formų ir stiprių spalvų taburetės, baro kėdės ir svetainės taburetės, nesudėtingam interjerui suteikiančios originalumo.

Iš ko pagaminti svetainės baldai?

Šiuolaikiniai svetainės baldai dažniausiai gaminami iš medžio, todėl dera prie šiuo metu itin madingo skandinaviško stiliaus. Jie gali būti gaminami tiek iš medžio masyvo, tiek iš daug pigesnių medžio drožlių plokščių, dengtų lukštu. Ši nuoroda į gamtą suteikia kambariui jaukų charakterį – ypač jei visa kompozicija papildyta vazoniniais augalais ir akį džiuginančia tekstile, tokia kaip užuolaidos, purūs svetainės kilimai ir minkštos lovatiesės. Taip pat verta pagalvoti apie apšvietimą, kuris skleidžia šiltą šviesą, panašią į dienos šviesą.

Mediena būdinga industrinio stiliaus interjerui. Lofto svetainės baldai – tai medžio ir juodai lakuoto metalo derinys, pakeičiantis tradicines stalo kojas ir spintos furnitūrą.Metalinė furnitūra sukuria lentynos ar suoliuko su stikliniu viršumi struktūrą. Originalus tokios įrangos fonas yra sienos, imituojančios betoną arba sumūrytos iš plytų. Išdėstymo griežtumą laužo originalūs svetainės aksesuarai - ilgaplaukiai kilimai, išraiškingų spalvų ir raštų kratiniai foteliai, modernios valgomojo kėdės, megzti pufai ir pakabinami gėlių stovai.

Šiuolaikiniame žavingame interjere svetainės baldų komplektai dažniausiai turi blizgančius plastikinius fasadus, kurie atspindi dienos šviesą, šviesina ir optiškai padidina erdvę. Prie jų dera aksominės sofos, kavos staliukai raižytomis kojelėmis, svetainės komodos ažūrinėmis durimis ir stiklinės modernios svetainės vitrinos, pripildytos elegantiškų indų komplektų. Stilingi baldai puikiai dera su aukštos kokybės auksiniais ir sidabriniais aksesuarais, tokiais kaip dideli, dekoratyvūs svetainės veidrodžiai ir krištolo ar stiklo sietynai.

Minimalistiniai, eklektiški svetainės baldai tampa vis populiaresni tarp originalių namų sprendimų ieškančių žmonių. Paruoštus svetainės baldų komplektus keičia iš pažiūros nesuderinamos kitų kolekcijų spintos, lentynos ir komodos, pagamintos iš įvairių medžiagų – medžio, akmens, plastiko, vytelių ir rotango. Eklektišką interjerą galima papuošti, pavyzdžiui, perdirbtais ar seno stiliaus baldais. Padėklų baldai čia puikiai tinka, nes jie stipriai individualizuoja svetainę.

Patogūs ir praktiški svetainės baldai – modernios kampinės sofos

Kampinė sofa yra puikus sprendimas mažai svetainei, nes ji užima mažiau vietos nei dviejų dalių poilsio komplektas, o puikiai tinka didelei šeimai. Sulankstomos kampinės sofos dažnai atlieka ir lovos funkciją, todėl svetainė gali pasitarnauti ir kaip svečių kambarys su vieta nakvynei keliems žmonėms.

Nors glotnūs ir šviesūs kampai geriausiai tinka nedideliems interjerams, erdvioje svetainėje galite pastatyti originalesnius baldus, nebijant, kad jie užgoš kambarį. Nepakartojamai atrodys tiek paprastų spalvų sofos, dekoruotos daugybe skirtingų spalvų pagalvių, tiek kampinės sofos su raštuotais apmušalais.

Nepriklausomai nuo išvaizdos, šiuolaikinės kampinės sofos turėtų būti užpildytos aukštos kokybės porolonu, dėl kurio jas būtų patogu naudoti ir neprarastų elastingumo, nepaisant bėgant laikui.

Kurie sieniniai elementai atitinka madingus svetainės išdėstymus?

Šiuolaikinies sekcijos vis dažniau puošia mūsų namų interjerą, pakeisdami paruoštas svetainės baldų kolekcijas. Jie yra labai funkcionalūs, nes suteikia daug vietos saugykloje. Jie nebeatrodo kaip masyvus, sunkus blokas, o yra optiškai lengvi ir originalus namų interjero elementas. Šio stiliaus baldai puikiai sutvarkys paauglio kambarį, miegamuosius ir svetaines.

Svetainės siekcijos užtikrina vizualinį mūsų svetainės vientisumą ir palengvina išdėstymą, jei neturime idėjos apie įdomų išdėstymą. Paprastai galite juos nusipirkti kaip visumą arba susikurti savo svetainės komplektą, laisvai derindami atskirus visumos elementus. Moduliniai sieniniai blokai dažniausiai yra svetainės lentynos, svetainės spintos, komodos, vitrinos, atviros svetainės lentynos, pakabinamos ir televizoriaus spintos. Šiuolaikiniai šio tipo baldai taip pat gali turėti įmontuotą LED apšvietimą ir papildomus baldų priedus (pvz., USB įkroviklius).

Kaip išsirinkti televizoriaus stalą svetainei?

Rinktis svetainės baldus reiškia ir televizoriaus staliuką. Stalai yra televizoriaus pagrindas ir leidžia paslėpti laidus. Juose dažniausiai yra papildomos spintelės ar stalčiai įvairiems priedams ir įrangai laikyti. Svarbu, kad televizoriaus stovas būtų tinkamo aukščio, kuris garantuos teisingą padėtį žiūrint filmus ir atleis stuburą. Daroma prielaida, kad imtuvo ekranas turi būti žemiau akių linijos, kad nebūtų priversti pakelti galvos. Perkant baldus svetainei, reikėtų atkreipti dėmesį į jų kokybę – televizoriaus korpuso viršus turi būti pakankamai tvirtas, kad nesideformuotų nuo įrangos svorio.