Kokia spinta mažam kambariui? 5 patarimai

Kokia spinta mažam kambariui? 5 patarimai

Sukurti ir įrengti nedidelio buto interjerą yra nemenkas iššūkis, ypač jei jis turi būti elegantiškas ir tuo pačiu funkcionalus. Vienas iš pagrindinių elementų, galinčių padėti sukurti nuoseklų išdėstymą, yra tinkamos drabužių spintos ir kasdienės įrangos pasirinkimas. Netgi mažiausias butas atrodys didesnis, jei parinksime tinkamus baldus ir tinkamai juos sutvarkysime!

Kokia spinta mažam kambariui?

Didelę, gilią spintą sutalpinti į mažą patalpą nėra pats geriausias sprendimas – toks baldas optiškai perpildys interjerą, o erdvės mums nesuteiks daugiau nei kiti tokio tipo sprendimai.

Mažame bute rasite:

Integruota spinta – tai optimalus pasirinkimas miegamajam, holui, svetainei ir net biurui. Idealu, jei savo bute turime įdubas – tuomet prie jų galime priderinti ir spintos dydį. Jei ne, tiesiog išnaudokime erdvę prie sienų. Įmontuotas spintas geriausia daryti visą sieną ir iki lubų. Baldai gali būti kiek seklesni nei standartiniai – vis tiek viską sutalpins ir užims mažiau vietos. Integruota spinta gali būti su veidrodžiu arba be jo. Žinoma, geriausia, jei ji stumdoma – neužima vietos durims varstyti. 

Stumdoma spinta – gražiai atrodo ir suteikia daug vietos daiktams, tačiau ji neturi užimti visos sienos. Tokios spintos interjerą galime sėkmingai pritaikyti savo poreikiams. Dėl šios priežasties jame tilps ne tik drabužiai, bet ir buitinė technika, segtuvai ir kt.

Kampinė spinta – puikus sprendimas tikrai mažam butui, kuriame kiekvienas erdvės centimetras yra aukščiausios kokybės. Tai leidžia maksimaliai išnaudoti vertingą erdvę ir tuo pačiu atrodo stilingai bei patraukliai. Dėl to, kad daugumoje butų kambarių kampai nesiskiria vienas nuo kito, turime didelį gatavų baldų pasirinkimą.

Sisteminė spinta – kai kurie vis dar vadinama sienine spinta, sisteminė spinta leidžia savarankiškai reguliuoti modulius pagal savo poreikius ir pageidavimus. Tokioje kompozicijoje gali būti kampinės spintos, stumdomos spintos, kolonos su lentynomis, siauros spintos su viendurimis ir veidrodžiu ir kt.

Spinta mažam kambariui – į ką reikėtų atsižvelgti perkant?

Tipas ir matmenys yra svarbūs, bet ne vieninteliai kriterijai, kuriais turėtume vadovautis renkantis spintą miegamajam, prieškambariui ar kitai patalpai. Mažam butui labiau nei bet kuriam kitam reikia kokybiškų baldų. Didelė drabužių spinta tikrai bus intensyviai naudojama. Jei jo vykdymas palieka daug norimų rezultatų, atskiri elementai laikui bėgant pradės deformuotis ir nebeatliks savo vaidmens.

Kaip patikrinti drabužių spintos kokybę? Verta atidžiau pažvelgti į tai, ar visi jo elementai yra gerai suderinti. Kai išimame lentynas ir stalčius, sienos neturėtų prarasti stabilumo. Žinoma, svarbi ir medžiaga. Spinta iš medžio masyvo – buko, ąžuolo ar pušies – bus sunkesnė, bet šiek tiek patvaresnė nei iš MDF. Spintoms statyti taip pat naudojamos tokios medžiagos kaip aliuminis, stiklas, nerūdijantis plienas ir plastikas.

Mažose patalpose ne visada atkreipiame dėmesį į dizainą – darome prielaidą, kad mažo interjero stilingai sutvarkyti ir taip neįmanoma. Tai klaida! Galime rinktis iš įvairių, tikrai įdomių išdėstymų baldų – jie gali sėkmingai sukurti tobulai dekoruotą interjerą.

Kaip įrengti mažą kambarį su spinta?

Net ir didelę drabužių spintą galima sėkmingai įvesti į mažą patalpą – viskas priklauso nuo interjero išdėstymo. Norint vizualiai padidinti erdvę, verta rinktis šviesias spalvas. Mažas kambarys yra puiki vieta spintai su veidrodžiu. Kaip žinia, veidrodis vizualiai atveria interjerą ir suteikia erdvumo įspūdį. Geriausiai tinka matinis stiklas.

Renkantis baldus nedideliam interjerui verta rinktis tokius, kurių konstrukcija pagaminta iš aliuminio. Taip dekoruotas kambarys įgaus vizualinio lengvumo.

Įrenginėjant butą verta atkreipti dėmesį į baldus, skirtus konkrečiam interjerui. Svetainė, miegamasis, svetainė, biuras, rūbinė – baldų pardavėjai dažnai pateikia mums jau paruoštas specialistų sukurtas kompozicijas. Pavyzdžiui, jaunimo spintos ne tik erdvios, bet ir puikiai dera į paauglio miegamąjį. Biuro baldai išsiskiria funkcionalumu ir paprastumu arba, priešingai, dekoratyvia klasika. Kita vertus, drabužių spinta reikalauja praktiškų sprendimų, maksimaliai išnaudojančių erdvę – net ir išvaizdos sąskaita.

Mažas miegamasis ar kambarys yra vieta, kur puikiai tiks baldai jau paruoštuose komplektuose. Stiliaus vienodumas yra puikus būdas vizualiai organizuoti interjerą. Be spintų, tokiame komplekte gali būti ir lova, naktiniai staleliai, rašomasis stalas, veidrodis ir pan.. Taip pat verta panašiai įrengti svetainę, net prieškambarį ar paauglio kambarį.

Stumdoma spinta – koks gylis, talpa, matmenys?

Erdvi stumdoma spinta yra universalus sprendimas – puikiai tiks mažame bute ir dideliame name. Taip yra dėl galimybės optimaliai prisitaikyti prie interjero. Dėl stumdomų durų naudojimo taupoma vieta ir itin patogu naudoti.

Pradėkime nuo matmenų. Geriausi baldai yra tie, kurie puikiai atitinka kambario aukštį ir plotį. Todėl geriausia rinktis pagal užsakymą pagamintus baldus. Tokioje spintoje galite laisvai išdėstyti lentynas, stalčius ir skyrius – taip, kad visi reikalingi daiktai būtų nesunkiai sutalpinti. Spinta turi siekti lubas. Jei taip nėra, laikui bėgant baldo viršus prisipildys dėžių ir dulkių, o tai nebus nei praktiška, nei estetiška.

Gylis taip pat yra labai svarbus veiksnys. Jei spintoje bus kabinamos pakabos su drabužiais, jis negali būti mažesnis nei 55 cm. Tokiose vietose kaip persirengimo kambarys verta naudoti funkcionalias kampines spintas – jų gylis gali siekti iki 135 cm ir daugiau. Įrengti lentynomis ir skyreliais, tokio tipo baldai yra itin erdvūs. Puikiai tiks ne tik garderobai, bet ir miegamajam ar jaunimo kambariui.

Tokiuose interjeruose kaip svetainė ar biuras, kur nenaudojame pakabų, galite naudoti seklesnę spintą – tokią, kurios gylis ne didesnis kaip 40 cm.

Meistriškai priderintos spintos – vienas svarbiausių mažų butų įrengimo etapų. Verta atidžiai apsvarstyti šį klausimą. Tinkamai suplanuotas butas yra ne tik gražus ir stilingas – jame tiesiog gera gyventi!