5 idėjos funkcionaliam kampinės sofos išdėstymui svetainėje

5 idėjos funkcionaliam kampinės sofos išdėstymui svetainėje

Kampinės sofos yra labai funkcionalūs baldai, todėl noriai perkami tiek svetainei daugiabučiame name, tiek erdviai svetainei vienbučiame name. Jei susiduriate su sprendimu, kokią kampinę sofą pasirinkti svetainei ir kaip ją patalpinti kambaryje, papasakosime, į ką atkreipti dėmesį, kad šis baldas derėtų prie interjero dizaino ir, jei reikia, tarnauja kaip patogi lova.

Kur kambaryje pastatyti kampinę sofą?

Jei ieškote idėjos, kaip svetainėje išdėstyti kampinę sofą, verta pasidomėti su šia tema susijusiais interjero žurnalais ir svetainėmis. Be to, baldų parduotuvių kataloguose rasite daugybę įvairių stilių paruoštų kompozicijų. Svarbu atsiminti, kad kampinės sofos dydis ir jos padėtis turi būti pritaikyti prie svetainės dydžio ir formos. Taigi, jei jaučiatės tinkami, peržiūrėkite nemokamas programas ir programas, kurios padės rasti tinkamą vietą kampinei sofai. Kitas variantas – pasisamdyti interjero dizainerį, kuris patars, kaip svetainėje patalpinti kampinę sofą ir pritaikyti visą funkcinį patalpos išplanavimą pagal vartotojo lūkesčius.

Kokią kampinę sofą pasirinkti svetainei?

Kaip jau minėta, kampinės sofos pasirinkimas yra susijęs su interjero dydžiu ir forma, į kurį ji turi būti įdėta. Tačiau svarbu ir tai, kokia didelė mūsų šeima ir kiek laiko praleisime svetainėje. Savo ruožtu kampinės sofos tipas priklauso nuo jos atliekamos funkcijos – ar planuojame ją naudoti tik kaip poilsio baldus, ar ji tarnaus kaip pagrindinė ar papildoma miegamoji vieta. O gal svajojame apie brangesnį modelį, pavyzdžiui, su vieta barui ar kitai sandėliavimo vietai, arba su vadinamuoju. atsipalaidavimo funkcija, užtikrinanti labai patogų televizoriaus žiūrėjimą ar poilsį su knyga rankoje, dėka galimybės keisti atlošo ir sėdynės kampą.

Didesnėje, erdvioje svetainėje puikiai tiks didesnės kampinės sofos. Dėl to visa šeima galės patogiai sėdėti ant jo ir leisti laiką kartu. Didelė kampinė sofa taip pat gali būti poilsio komplekto dalis, taip pat su foteliais ar pufais. Tuomet tinkamai derindami šį baldą ir kavos staliuką, sukursime erdvę, kurioje galėsime patogiai pramogauti draugus.

Priešingai nei atrodo, kampinė sofa taip pat yra geras sprendimas mažame kambaryje vietoj sofos ar sofos ir papildomų fotelių. Tai leidžia maksimaliai išnaudoti turimą erdvę ir tuo pačiu sutvarkyti nedidelį kambarį taip, kad neliktų nereikalingų baldų, kurie apsunkintų mūsų judėjimą. Mažam butui geriau pasirinkti kompaktišką modelį, kad jis neužgožtų interjero.

Galime rinktis ir modulinę kampinę sofą. Pagal pavadinimą, jis susideda iš kelių modulių (elementų) ir tik nuo mūsų priklauso, ar jis bus didelis ar mažas ir kokia bus galutinė išvaizda. Taigi galite bet kada pakeisti jo konfigūraciją, kad atitiktų jūsų dabartinius poreikius.

Taip pat prisiminkime, kad kampinė sofa su miegojimo funkcija greitai pavirs patogia lova netikėtų svečių atveju. Ypač gerai veikia baldas su patalynės konteineriu. Dėl to jums nereikės ieškoti tinkamos vietos pagalvėms ir antklodei drabužių spintoje ar komodoje su giliais stalčiais.

Kampo spalva turi didelę reikšmę

Nustačius savo reikalavimus dėl kampinės sofos dydžio ir patogumų, kurių tikimės, laikas pasirinkti jos spalvą ir dizainą. Žinoma, jis turėtų atitikti stilių, kuriuo planuojame įrengti svetainę ir kitus baldus. Rinkoje yra didelis kampinių sofų pasirinkimas, apmušalų spalva ne tik šviesių, prislopintų atspalvių, bet ir tamsių, sočiųjų spalvų. Vienos spalvos apmušalai yra standartiniai, tačiau galime rasti ir kampinę sofą arba dviejų ir kelių spalvų sofą.

Jeigu savo bute turime nedidelę svetainę, joje verta pastatyti šviesius baldus, kurie vizualiai padidins erdvę. Galime pasirinkti ir įdomų sprendimą, kuris bus išskirtinio tono kampinė sofa – tai tuomet bus pagrindinis interjero puošybos elementas.

Tamsi sofa kambaryje

Daugelis iš mūsų mano, kad tamsi kampinė sofa yra praktiškesnė, nes ji yra mažiau matoma nešvari. Todėl dažnai jį renkasi šeimos su mažais vaikais ir kai namuose turime augintinių. Tačiau tokioje situacijoje svarbiau, iš kokios medžiagos pagaminti apmušalai. Jei tai apmušalai, kuriuos galima nuvalyti greitai ir efektyviai (pavyzdžiui, namų metodais), baldo spalvą geriausia rinktis pagal savo skonį. Tačiau verta atminti, kad svetainėje vyraus didelė, tamsi kampinė sofa, o likusi dalis išdėliota šviesiais tonais.

Mada prislopintoms spalvoms

Skandinaviško stiliaus gerbėjai parduotuvėse nesunkiai atras prislopintų spalvų kampines sofas – ypač įvairių pilkų ir smėlio atspalvių. Prie šio dizaino priderinti baldai pasižymi paprastu, bet skoningu dizainu. Todėl jie puikiai tiks ir moderniu stiliumi dekoruotose svetainėse.

Kampinės sofos pastatymas svetainėje

Standartinis šio baldo išdėstymas gyvenamajame kambaryje, kaip rodo jo pavadinimas, yra kambario kampas. Tai rekomenduojamas pasirinkimas, ypač mažų butų savininkams. Dėl to kambario centre įgyjame daugiau vietos.

Erdvios erdvės centre galima pastatyti patogią, erdvią kampinę sofą, taip padalinant svetainę į zonas. Renkantis tokio išdėstymo modelį, žiūrėkite, kad jis atrodytų įspūdingai iš visų pusių – kai kurių galinėje ar šoninėje sienelėje gali būti lentynos. Be to, esant tokiai kampinės sofos vietai, nepamirškite apie tinkamą atstumą nuo sienų ir kitų baldų, kad užtikrintumėte laisvą judėjimą aplink ją. Sėdėdami ant tokios kampinės sofos galime, pavyzdžiui, stebėti židinyje degančią ugnį ar sode už lango augalus.

O jei norime kampine sofa atskirti darbo ar mokymosi vietą svetainėje, už jos turėtume pastatyti rašomąjį stalą ar stalą.