Kaip valyti sofos apmušalus? 5 būdai

Kaip valyti sofos apmušalus? 5 būdai

Minkšti baldai gražiai atrodys interjeruose, jei jais tinkamai pasirūpinsime. Svarbiausia yra reguliariai siurbti ir pašalinti dėmes, kai tik jos atsiranda. Todėl verta išmokti namų metodų, kurie leis efektyviai išvalyti sofos, sofos ar sofos apmušalus.

Kokius produktus galiu naudoti sofoms ir baldų apmušalams valyti?

Produktų pasirinkimas turėtų būti pritaikytas prie baldų apmušalų tipo, dengiančio sofas, sofas ir sofas svetainėje. Šiuolaikiniai minkšti baldai dažnai apdailinami audiniais, kurie gamybos procese yra apsaugoti specialiais preparatais, apsaugančiais nuo nešvarumų prasiskverbimo į jų vidų. Dėl to daugumą nešvarumų bus lengva pašalinti tik vandeniu ir minkštu skudurėliu. Taip pat yra apmušalų su hidrofobinėmis savybėmis – tokiu atveju išsiliejęs skystis iš karto neprasiskverbs į audinį, o susikaups ant jo paviršiaus lašelių pavidalu, todėl juos bus lengviau pašalinti. Žinoma, sofų apmušalų valymas apmušalais iš natūralios odos ir eko odos reikalauja ypatingo kruopštumo, tinkamai paruošiant.

Parduotuvėse rasite jau paruoštų priežiūros rinkinių bei impregnavimo ir valymo priemonių, kurios padės efektyviai pašalinti dėmes nuo odinių ir medžiaginių apmušalų, tokių kaip aksomas ar mikropluoštas. Taip pat galime pabandyti išvalyti sofą, sofą ar sofą naudodami namines priemones.

Ar garai tinka baldų apmušalams valyti?

Profesionalios įmonės, be kita ko, teikiančios sofų ir kitų minkštų baldų valymo paslaugas: „šlapiu“ metodu naudojant garo variklį. Be to, valymo įrenginių gamintojai rekomenduoja garo valymo priemones, kurios efektyviai atgaivina, pašalina paviršiaus nešvarumus ir pašalina dėmes. Tačiau yra ir nuomonių, kad karšti garai gali pažeisti apmušalų pluoštus ir išblukinti medžiagos spalvą.

Ar šildymas gali pakenkti odinėms sofoms?

Svetainė, valgomasis ir miegamasis – tai patalpos, kuriose dažniausiai dedami minkšti baldai. Pramonės specialistai teigia, kad optimalios sąlygos naudoti šiuos baldus namuose yra tokios, kur temperatūra svyruoja nuo 18 iki 23oC, o drėgmė – nuo ​​30 iki 70 procentų. Tačiau geriausia, kad interjeruose, kuriuose planuojame pastatyti odinę sofą ar kampinę sofą, oro drėgnumas nenukristų žemiau 45 procentų. Priešingu atveju odos paviršius išdžius, o tai sukels įtrūkimų atsiradimą. Dėl šios priežasties, tvarkydami svetainės dekorą, nepamirškite odinių sofų nestatyti per arti radiatoriaus. Taip pat turėtumėte vengti odinės sofos tiesioginės saulės šviesos, nes dėl to medžiaga gali pakeisti spalvą.

Kaip pašalinti dėmes nuo sofų ir baldų apmušalų?

Svetainės baldai – kaip juos atnaujinti? Kaip jau minėta, kaip valyti sofą priklauso nuo medžiagos, kuria ji padengta, ir nuo dėmės tipo. Jei norime tik atnaujinti baldus, pradedame nuo kruopštaus išsiurbimo, panašiai kaip ir kilimus. Tada galime pradėti valyti sofą.

Jei svetainės kampinės sofos ar sofos yra su minkštu užvalkalu, puikiai tiks vanduo, sumaišytas su indų plovikliu ar skalbimo milteliais. Norėdami pašalinti nuo sofos didesnius nešvarumus, jai valyti galite naudoti su vandeniu sumaišytą soda. Kai kurie žmonės taip pat rekomenduoja naudoti skutimosi putas. Matyt, efektyvu, kai ant medžiaginių apmušalų yra raudono vyno, kavos ir riebalų dėmių. Rekomenduojama apie 10 minučių ant jų tepti putas, o vėliau paviršių nuvalyti minkštu šepetėliu. Vietoj kosmetikos galime išbandyti kilimų valymo putas. Savo ruožtu sofą nuvalyti nuo riebalų, kraujo ir vaisių dėmių bus lengviau, jei naudosime dėmes šalinantį muilą. Kitas paprastas būdas išvalyti sofą nuo riebių dėmių – pabarstyti jas talko milteliais arba bulvių miltais ir palikti kelioms minutėms. Tada tiesiog išsiurbkite šias vietas ir nuvalykite drėgna šluoste. Jums nereikės jaudintis, jei kas nors iš jūsų namų ūkio ar svečio išpylės jūsų kavą ar arbatą. Tokią dėmę galime pašalinti išplovę sofos medžiagą citrinos rūgšties ir vandens tirpalu. Tačiau jei turime medžiaginę sofą su šokolado dėmėmis ir kramtomosios gumos dėmėmis, geriausias būdas su jomis susidoroti – šias vietas užtepti ledo maišeliu. Tada tiesiog švelniai subraižykite dėmę.

Kaip valyti odinę sofą? Pramonės ekspertų teigimu, valant odinę sofą ji nebus sugadinta, kai naudosime specialius preparatus, pavyzdžiui, pienelių pavidalu. Prieš valant sofą įsigyta priemone, verta patikrinti, ar nepakeitusi odos spalva – geriausia tai daryti mažiausiai matomoje apmušalų vietoje, pvz., galinėje baldo pusėje. Kalbant apie populiarią namų gamybos sofos valymo priemonę, rekomenduojamas muilo ir drungno vandens tirpalas. Švelniai nuvalykite dėmes gerai išgręžta šluoste. Tada maždaug po valandos odą patepkite augaliniu aliejumi – pavyzdžiui, rapsų ar sėmenų. Šio tipo sofą taip pat galima valyti su vaikiškomis drėgnomis servetėlėmis.

Nepamirškime, kad svetainė ir valgomasis neapsieis be kėdžių. Tai dažnai taip pat yra minkšti modeliai. Jie valomi taip pat, kaip valant sofą. Kiekvienai apmušalų medžiagai reikia ne tik kitokio požiūrio, bet ir skirtingomis priemonėmis šalinamos skirtingų tipų dėmės. Pavyzdžiui, aksominius apmušalus galima gaivinti šaltu vandeniu ir amoniaku (proporcija: 4 šaukštai amoniako vienam litrui vandens).

Kaip atsikratyti gyvūnų šlapimo nuo sofos ar baldų apmušalų?

Švarios ir gerai prižiūrimos sofos yra svetainės puošmena. Jei namuose turime mažų vaikų ar gyvūnų, apmušalų išsitepimo išvengti sunku. Šlapimo dėmę ant sofos reikia kuo greičiau nusausinti virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Tada jums reikės šalto vandens, kad nuvalytumėte sofą. Kitas žingsnis – dėmę patepkite citrinos sultimis. Tiks ir kepimo milteliai. Abu produktus reikia palikti per naktį, o ryte užtenka tik minkšta šluoste nuvalyti sofą. Tai padės atsikratyti dėmių ant sofos ir neutralizuoti nemalonų kvapą.

https://merkury.lt rasite ne tik naujų sofų, sofų ir kušečių, bet ir kitų minkštų baldų, tokių kaip kampinės sofos, svetainės foteliai ir kėdės. Apsilankykite svetainėje ir pamatykite naujausią pasiūlymą!