Virtuvės baldai – paneigiame mitą, kad pagal užsakymą pagaminti baldai yra patys geriausi

Virtuvės baldai – paneigiame mitą, kad pagal užsakymą pagaminti baldai yra patys geriausi

Pastaraisiais metais virtuvėse vyrauja pagal užsakymą pagaminti baldai. Specialiai paruošta konkrečiai virtuvei ir pagal interjero dizainerių ar nekilnojamojo turto savininkų idėjas. Paneigiame mitą, kad gražiausią virtuvę sudaro baldai pagal užsakymą ir pasakome, ko virtuvėje neturėtų trūkti!

Virtuvė yra unikalus kambarys namuose. Jame praleidžiame daug laiko ir, jei jis prastai sutvarkytas, užuot ramiai kepę pastą klausydami itališkos muzikos, galime išprotėti ieškodami keptuvės. Štai kas turėtų būti virtuvėje.

Virtuvės baldai pagal užsakymą

Jau keletą sezonų itin populiarūs virtuvės baldai pagal užsakymą. Vis daugiau įmonių siūlo tokias paslaugas, nes kur klientas, ten ir prekės. Taigi, ar vis dar aktualūs klasikiniai virtuvės baldai? Žinoma! Ir jų privalumų sąrašas prieš vadinamuosius įmontuotos virtuvės. Bet pradėkime nuo istorijos...

Statybinių idėjų neįmanoma išvardinti net knygų serijoje, todėl apsiribokime tuo, kad naujai statomuose pastatuose virtuvės buvo įvairių išmatavimų ir buvo pastatytos palėpėse – po nuožulniomis lubomis. Dažnai tik baigę vandentiekio ir kanalizacijos įrengimą šių stebuklų kūrėjai suprato, kad virtuvė, skirtingai nei svetainė ar miegamasis, turi turėti specifinių savybių ir baldų. Nes tai yra naudinga erdvė.

Tada ir atsirado poreikis gaminti specialius baldus pagal užsakymą. Kadangi daugeliu atvejų tokie rinkiniai kaip šiandieniniai „Iconic 260“ arba „Sara“ rinkiniai tiesiog netiktų. Naujose lenkiškose virtuvėse buvo išsikišusios šachtos, buvo stulpai, laikantys lubas, arba tiesiog buvo šlaitai.

Tad jei mūsų virtuvė yra gerai suplanuota ir baldų išdėstymas nesukelia problemų, mums nereikės naudotis įmonių, gaminančių baldus pagal užsakymą, paslaugomis. Tai daug brangesni už kataloginius baldus, be to, išsikrausčius, nėra prasmės jų vežtis su savimi, nes dažniausiai naujoje vietoje jie netilps. Dėl tos pačios priežasties jie negali būti parduoti. Didelė rizika pagal užsakymą pagamintų baldų atveju yra jų kokybė ir išdėstymo idėja. Daugelis įmonių, siūlančių savo paslaugas ruošiant tokias konstrukcijas, neturi didelės patirties ir baigia gražią, bet nefunkcionalią virtuvę.

Kas turėtų būti virtuvėje

Jei nesijaučiate interjero dizaineriu, niekas netrukdo naudoti jau paruoštus sprendimus ir tiesiog nusipirkti jau paruoštus rinkinius, pavyzdžiui, Kosta Rika. Jie turi tvarkingą išdėstymą, elegantišką apdailą, tinkančią daugeliui stilių.

Tačiau jei turime drąsos ir noro eksperimentuoti, galime pabandyti suprojektuoti savo virtuvę naudodami jau pagamintus gamintojų pateiktus elementus, kurie derės tarpusavyje. Tai visų tipų virtuvės spintelės, fasadai, įvairūs stalviršiai ir dekoratyvinės plokštės. Minėtais elementais galime nudažyti savo svajonių virtuvę, tris kartus pigiau nei naudojant pagal užsakymą pagamintus baldus.

Kas dar turėtų būti virtuvėje, be buitinės technikos, daugybės spintelių ir didelio stalviršio? Virtuvinis stalas. Nepaneigsi, kad tai itin svarbus baldas šiame kambaryje, nes kiekvienas, surengęs vakarėlį namuose, žino, kad geriausia jo dalis visada vyksta... virtuvėje. Tačiau stalviršis, prie kurio galima prisėsti, reikalingas ne tik vakarėliui, bet ir bendriems vaišiams. Kasdienybėje, kai visi esame užsiėmę, galimybės kartu papusryčiauti virtuvėje negalima pervertinti.

Jei turime mažai vietos, galime apsvarstyti nedidelį stalą, pvz., ST33, kuris yra mažas, bet elegantiškas. Mažiems paviršiams galima rinktis ir virtuvės kampą, kuris užima mažai vietos. Esant tokiai situacijai, geras pasirinkimas bus „Mercury II“, kurį jau įrodė daugelis tautiečių.

Virtuvės baldai kiekvienam!