Virtuvė vienam žmogui – kaip įrengti virtuvę studijos tipo apartamentuose?

Virtuvė vienam žmogui – kaip įrengti virtuvę studijos tipo apartamentuose?

Išradingai ir patogiai įrengti butą nėra lengva. Ir kai sumažiname plotą iki studijos tipo apartamentų dydžio - tai tampa sunkia užduotimi... bet ne neįmanoma. Kaip įrengti tokią mažą erdvę, kad jos neužgriozdintumėte ir tuo pačiu nepamirštumėte kažko svarbaus?

Į šiuos klausimus reikia atsakyti, tačiau daugiausiai dėmesio reikėtų skirti virtuvei. Norėdami mėgautis maisto gaminimu, turime jį sutvarkyti funkcionaliai. Kaip tai padaryti, kai neturime daug vietos?

Pirma: būk praktiškas

Studijos tipo apartamentų virtuvė paprastai yra priestatas, sujungtas su likusia buto dalimi. Atskirti neverta, nes tai uždarys erdvę ir dar labiau sumažins. Sujungus jį į foną su spalvomis, gausite puikų efektą. Virtuvės spintelių fasadai ir virtuvės plytelės virš stalviršių yra panašios arba identiškos spalvos, tačiau skiriasi tik blizgesiu ar tekstūra, vizualiai ją padidins. Panašiai yra ir su spalvomis – šviesūs atspalviai yra mūsų sąjungininkas, kai norime pridėti vizualinių metrų. Rinkoje yra virtuvės baldų komplektų, kurie turi vadinamąjį tylu uždaryma ir be rankenėlių – tai puikus sprendimas mums. Vienodas paviršius atrodo didesnis, ir to mes norime.

Antra: paslėpk viską

Turime slėpti viską, ką galime. Ant stalviršių padėti smulkūs daiktai sukuria chaoso ir netvarkos įspūdį. Kiekvienas, užėjęs į tokį mažą butą, pamatys, kas vyksta virtuvėje. Erdvios virtuvės spintelės yra būtinos. Nenuleiskime rankų viršutinei struktūrai, nors pastaruoju metu tai labai madinga.

Peržiūrėkite mūsų pakabinamas virtuvės spinteles ir pastatomas virtuvės spinteles.

Trečia: rinkitės sąmoningai

Tokiai mažai virtuvei, kuria kasdien naudosis vienas ar du žmonės, nesirinkite didelių buitinės technikos modelių. Mažiausios indaplovės, už spintelių fasadų paslėpto nedidelio šaldytuvo tikrai pakaks. Taip pat verta atsisakyti tradicinės dujinės viryklės ir rinktis dviejų degiklių kaitlentę su virtuviniu gartraukiu virš jos. Taip išvengsime garų ir virtuvės kvapų plitimo visoje patalpoje, o papildomai šis sprendimas padės žymiai sutaupyti vietos. Visai kaip virtuvės kriauklė: pakanka nedidelės, vieno dubenėlio kriauklės. Tai turi dar vieną privalumą: mums nereikia didelės kriauklės spintelės, o kriauklę galima paslėpti virtuvės stalviršyje.

Peržiūrėkite mūsų kriaukles ir virtuvės stalviršius.

Ketvirta: neatsisakykite komforto

Net ir mažiausiame bute turėtų būti stalo ir kėdžių komplektas (stalai su kėdėmis virtuvei). Studijos tipo apartamentuose pravers kaip papildoma darbo vieta (pakeičiant rašomąjį stalą) arba virtuvės stalviršis. Pastatykime prie sienos – užims mažiau vietos ir virtuvės zoną simboliškai atskirsime nuo poilsio zonos. Jei sieną šalia stalo apklijuosime 3D tapetais su trimačiu raštu, pavyzdžiui, žavinga romėniška gatvė ar miško motyvas, efektas gali tikrai nustebinti.

Jums nereikia prašyti profesionalių dizainerių pagalbos. Paruoštus sprendimus rasite Abra parduotuvėse! Kviečiame!