Praustuvas – į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Praustuvas – į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Šiuolaikinis vonios kambarys visų pirma turi būti funkcionalus ir gražus. Vienas iš svarbiausių elementų, lemiančių atmosferą šioje patalpoje – stilingas praustuvas. Rinkoje yra keletas modelių, kurie skiriasi naudojamais sprendimais. Todėl verta pasidomėti jais ir pasvarstyti, kuris iš jų puikiai tiks mūsų vonios kambariui.

Populiariausi praustuvų modeliai

Baldiniai praustuvai įleidžiami į stalviršį arba montuojami tinkamoje spintelėje, puikiai derinami vienas prie kito ir sudaro komplektą su spintele. Šis sprendimas ne tik patogus ir leidžia geriau išnaudoti erdvę vonios kambaryje, bet ir labai populiarus. Didžiausias šio modelio privalumas vis dėlto yra jo dydis – tokie praustuvai gali būti labai dideli, net dvigubi. Tai užtikrina didelį patogumą skalbimo metu ir labai sumažina vandens purslų kiekį.

Stalviršiai ar kitokio tipo praustuvai yra labai populiarūs dėl savo išvaizdos. Jie nurodo tradiciją naudoti dubenį skalbimui, todėl jų formos yra šios temos variantas. Įdomiai atrodo ir labai modernaus dizaino kvadratiniai, blokuoti modeliai. Jie puikiai atrodo, o spalvingi modeliai ar pagaminti iš neįprastų medžiagų, tokių kaip metalas, akmuo ar stiklas, gali dominuoti visame vonios kambario įrenginyje ir būti tvirčiausiu, unikaliu interjero dizaino elementu.

Sieninės kriauklės tvirtinamos prie sienos varžtais. Matomos surinkimo dalys uždengiamos atitinkamu pjedestalu arba puspjedestalo. Tai ne kas kita, kaip pagrindo tipas, užmaskuojantis vandens nutekėjimo vamzdžius. Jie dažnai randami viešose vietose, nes vonios spintelės ten nereikalingos.

Kokie turėtų būti praustuvo matmenys?

Labai svarbus yra praustuvo dydžio klausimas. Standartiniai modeliai yra 40–70 cm pločio, o atstumas nuo galinio iki priekinio krašto yra 40–55 cm. Yra ir gerokai didesnių, net virš 100 cm pločio. Specialistai rekomenduoja rinktis pagal vonios kambario dydį: kuo daugiau kvadratinių metrų priešais praustuvą, tuo didesnį modelį galime sumontuoti.

Vonios kambario interjere vyrauja balta spalva, tačiau modernūs praustuvai gaminami ir kitų spalvų. Įdomiausi pasiūlymai atsiranda tarp stalviršių modelių. Dėmesio verti pilkos, juodos arba spalvingais motyvais dekoruoti praustuvai.

O praustuvui rinkitės tinkamą vonios baldų komplektą, veidrodines spinteles, vonios komodą ir veidrodį.