Sekcijos transformacija. Įkvepiame!

Sekcijos transformacija. Įkvepiame!

Sekcijos yra daugelio iš mūsų reliktas. Jie siejami su nešlovingais laikais, kuriuos norėtume pamiršti. Masyvus, kampuotas, neelegantiškas, atstumiantis – tai dažniausiai pasitaikantys terminai ir asociacijos, kurias į galvą atneša žodis „Sekcija“. Nieko keisto, kad atsiradus galimybei su palengvėjimu jų atsikratome ir pakeičiame šviesiais, moderniais ir dizainerių kurtais moduliniais baldais.

O kas, jei bandytume pertvarkyti seną sekcija? Išvalyti, nudažyti, pakeisti kojeles ir rankenas, iš nuobodžių baldų paversti svetainės puošmena? Jei jums tai atrodo neįmanoma ir visiškai nerealu, jūs klystate. Senų baldų metamorfozės – madinga interjero tendencija, kurią noriai naudoja stilistai ir interjero dekoratoriai. Atnaujinti jie tampa daugelio interjerų puošmena ir vitrina. Negana to, šis pokytis nėra nei sunkus, nei brangus, o jo suteikiamas efektas gali išmušti iš kojų.

Kaip atnaujinti seną sekciją? Mes jums duodame patarimą!

Metamorfoza starej meblościanki

Senos siekcijos metamorfozė – trumpas vadovas

Prieš nuspręsdami atnaujinti svetainės ar valgomojo siekciją, pagalvokite, kokį efektą norite pasiekti. Kokio stiliaus ir spalvos turėtų būti nauji baldai? Svarbu pačioje pradžioje turėti parengtą viso projekto idėją ir dizainą. Jūs turite daug galimybių. Verta paminėti dažniausiai naudojamas. Kaip atnaujinti seną baldą? Štai keletas patikrintų metodų.

Meblościanka przed renowacją

Baldų dažymas – būdas greitai juos transformuoti

Jau daugelį metų dažniausiai naudojama senų baldų atnaujinimo technika yra dažymas. Šis metodas leidžia visiškai pakeisti komodos, drabužių spintos, knygų spintos, lentynos ar rašomojo stalo išvaizdą – kitaip tariant, visus elementus, sudarančius sieninį bloką. Tačiau yra viena svarbi sąlyga. Baldai turi būti pagaminti iš medžio. Lukšto dažymas gali baigtis nelaime. Šio tipo baldams atnaujinti turime kitokį sprendimą, bet apie tai – akimirksniu.

Mediniams baldams transformuoti prireiks: švitrinio popieriaus arba šlifuoklio, medžio dažų, lako, naujų rankenų ir galbūt naujų kojų.

Pradėkite padalydami sieninį bloką į atskirus elementus. Tikriausiai turėsite išardyti ir atskirti spintas, lentynas, rašomąjį stalą, komodą ir knygų lentynas. Kai suskirstysite visą dalyką į atskirus modulius, pabandykite išardyti kiekvieną iš jų į kuo smulkesnius elementus. Pavyzdžiui, komodoje: išimkite stalčius, nuimkite rankenas, išardykite dureles, išimkite lentynas, atsukite kojeles. Kodėl tai daryti? Kad jūsų darbas būtų lengvesnis. Kiekvienas elementas turi būti nušlifuotas ir matinis, kad jo paviršius būtų paruoštas dažymui. Čia geriausiai tiks šlifuoklis. Jei jo neturite, naudokite smulkiagrūdį švitrinį popierių. Nuvalykite elemento paviršių, kad jis būtų matinis. Nereikia pašalinti viso senų dažų sluoksnio. Gera idėja atsikratyti lako, taip paruoštas paviršius gerai sugers ir laikys naujus dažus.

malowana komoda

Dabar pats laikas užpildyti visas naudojimo metu atsiradusias spragas ir žalą. Remontui naudokite specialų medienos glaistą. Jo pagalba galite išlyginti ir pataisyti mažesnius ir didesnius paviršiaus pažeidimus.

Nušlifavus ir užpildžius visų elementų tarpus, nuvalykite juos vaitspiritu, kuris nuriebalins, nuvalys ir paruoš baldus dažymui.

Kaip dažyti medinius baldus? Medienos dažai! Pasirinkimas šioje srityje tikrai įspūdingas. Galima rinktis iš daugybės spalvų – tiek matinių, tiek blizgių. Pasirinkimas čia priklauso tik nuo jūsų, jūsų projekto ir idėjos.

Kiekvieną elementą nudažykite atskirai, tepdami du dažų sluoksnius. Kai viskas išdžiūsta, galite papildomai viską apsaugoti laku. Kitas žingsnis yra pritvirtinti rankenas ir kojas. Baldų parduotuvėse rasite platų šių elementų pasirinkimą. Metamorfozei galite pasirinkti modernius ir dizainerių kurtus elementus, kurie suteiks sieniniam paketui šiuolaikišką išvaizdą.

Paskutinis etapas yra visų elementų sujungimas. Tačiau atminkite, kad to nedarykite tol, kol dažai ir lakas neišdžius.

Danga – dizainerio idėja atnaujinti sieninį paketą

Atnaujinant baldus, pagamintus iš faneros ir apdailinti faneruote, reikia naudoti kitokią techniką. Tai gali būti apklijavimas. Renovacijos technika yra labai paprasta ir pigi tuo pačiu metu. Jums reikalingas medžiagas galite iš karto gauti bet kurioje statybų parduotuvėje.

Kuo dengti baldus? Turite dvi galimybes – specialią lipnią fanerą arba dekoratyvinį tapetą. Antrasis metodas, mūsų nuomone, yra daug efektyvesnis ir suteikia daugiau galimybių. Šiandien tapetai būna įvairių raštų, spalvų ir tekstūrų. Jų pagalba galite sukurti tikrai unikalų baldą. Faneravimo technika atnaujintas sieninis blokas gali tapti didžiausia interjero puošmena. Jei turite kokių nors abejonių, pažiūrėkite žemiau esančią nuotrauką.

Metamorfoza mebla - oklejanie

Kaip vyksta klijavimo procesas? Tai paprasta, nors ir reikalaujanti kantrybės ir tikslumo.

Surinkite atskirų tam tikro modulio elementų matmenis ir perkelkite juos ant tapetų arba faneros. Atsargiai iškirpkite kiekvieną gabalėlį. Prieš pradėdami vynioti, nuimkite rankenėles, rankenas ir dekoratyvinius elementus, nuvalykite ir nuriebalinkite paviršių. Tam galite naudoti vaitspirita. Lėtai ir atsargiai klijuokite kiekvieną elementą. Tai visai nesudėtinga užduotis – norint su ja susidoroti pakanka minimalaus tikslumo. Jei klijavimui naudojate tapetą, pagaliau galite juos apsaugoti laku. Taip pagaminti nauji fasadai bus patvaresni.

Natūrali mediena visada madinga

Verta pasakyti keletą žodžių apie baldus, pagamintus iš medžio masyvo. Antikvarinių daiktų su siela galima rasti mūsų močiučių ir senelių namuose. Mediniai baldai, nors ir pagaminti prieš daugelį metų, dažnai yra puikios būklės, todėl jų atnaujinimas yra absoliutus hitas.

Jei turite tokį gražų senovinį baldą, gerai pagalvokite prieš jį dažydami. Galbūt geresnis sprendimas būtų valyti, šlifuoti ir išryškinti natūralų medienos grožį? Tokioje situacijoje užteks lako ar beicų. Poveikis neabejotinai bus malonus.

Odsłoń piekno naturalnego drewna

Metamorfozė – o gal technika decoupage?

Čia norėtume paminėti dar vieną įdomią techniką, kuri gali būti puikus būdas atnaujinti siekciją. Dekupažas – kadangi apie tai kalbame – yra technika, kurios metu prie medinių, metalinių ar stiklinių paviršių klijuojamos servetėlės, dekupažo popierius ar ryžių popierius. Tai nėra nauja tendencija, tačiau ji tik neseniai išpopuliarėjo.

Dekupažo technika dekoruoti elementai yra unikalūs ir be galo žavūs. Jei ieškote neįprastos renovacijos idėjos, verta apsvarstyti šį metodą. Juolab, kad internete gausu vadovų ir mokomųjų filmukų, kurie žingsnis po žingsnio parodys, kaip uždengti baldą.

Komoda - szafki - decoupage - mebel po metamorfozie

Jei pagaliau nuspręsite, kad su savo sieniniu bloku nieko negalima padaryti, nes dėl žalos neįmanoma jo atnaujinti, apsilankykite „Abra Meble“ parduotuvėje ir įrenkite savo svetainę naujais, elegantiškais ir funkcionaliais moduliais. Turime jums tikrai didelį baldų ir dekoratyvinių aksesuarų pasirinkimą, o mūsų konsultantai padės priimti geriausią sprendimą. Kviečiame apsipirkti!