Miegamasis Country stiliaus

Miegamasis Country stiliaus

Įdomus modernaus ir unikalaus miegamojo išdėstymo variantas yra Country stilius. Šis neakivaizdus, ​​bet labai malonus ir jaukus miegamojo išdėstymas yra būtent tai, ką įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio! Iš kitų interjero stilių jį išskiria jaukumas ir funkcionalumas, o kambariuose, kuriuose dominuoja Country stilius, alsuoja šiluma ir lengvas komfortas.

Jei jus domina, kaip atrodo šis stilius ir kaip jį suprojektuoti, atėjote ten, kur reikia! Mūsų straipsnyje trumpai pristatysime, kuo išsiskiria „country“ stilius ir kaip lengvai jį pritaikyti savo miegamajame.

Sypialnia w stylu country

Kuo country stilius išskirtinis?

Country stilius kartais vadinamas moderniu kaimišku stiliumi. Tai šilumos ir jaukumo kupinas miegamojo išdėstymas, kuris tuo pačiu itin patogus naudoti ir itin funkcionalus. Kai kuriems jis gali būti panašus į kaimiškas kompozicijas, tačiau jis yra daug modernesnis.

Šis stilius kilęs iš amerikietiško country stiliaus, t.y. stiliaus, kuriuo buvo įrengiami ūkiai. Mediniai namai dažniausiai būdavo komplektuojami su mediniais baldais, o visa tai buvo orientuota į jaukumą, funkcionalumą ir komfortą. Kaip ir mūsų kaimiškame stiliuje, čia buvo tam tikra susitarimo laisvė ir meilė natūralioms medžiagoms.

Country stilius yra unikalus būdas įrengti kambarį. Country stilius vis labiau populiarėja ir Lietuvoje, kur jis sulaukia pripažinimo, ypač įrengiant vienkiemius, taip pat sodybas ir namus priemiesčiuose.

Kokie apdailos, baldų ir dekoratyviniai country stiliaus elementai tiks miegamajame? Priešingai nei atrodo, yra daug galimybių.

Kaip įrengti miegamąjį kaimo stiliumi?

Country stiliaus miegamasis – tai šviesos ir jaukumo kupinas kambarys. Tai patogus poilsiui ir funkcionalus. Tokiame miegamajame gerai rinktis baltas sienas, kurios pagyvins kambarį, o išdėstymas atrodys erdvesnis, o patalpa optiškai padidins. Tačiau jei labiau orientuojatės į spalvas, rinkitės pastelinius, labai šviesius atspalvius: smėlio, žalią arba mėlyną.

Grindys turi būti medinės. Čia tiks ir natūralaus medžio lentos, ir vinilo ar laminuotos plokštės. Verta rinktis šviesių, šiltų atspalvių medieną ir matomą raštą.

Country stilius mėgsta natūralias medžiagas ir akivaizdžius trūkumus, sumaniai įterptus į interjerą. Todėl sienas galima tinkuoti šluojančiais judesiais, todėl jos atrodys netobulai užbaigtos. Savo ruožtu renkantis plokščių raštą galima rinktis motyvus su stipriu grūdėtumu arba matomais mazgais.

Modern country stiliaus miegamuosiuose prie sienų taip pat galite pridėti medinių plokščių ar dekoratyvinių plytų. Įdomiai gali atrodyti ir tapetai. Tačiau geriau tokią apdailą įvesti akcentų pavidalu, įvedant juos ant vienos sienos arba tik jos fragmentą.

Styl country wyjątkowy sposób na aranżacje sypialni.

Kokie miegamojo baldai bus geriausi country stiliui?

Neabejotinai verta savo miegamąjį įrengti country stiliumi. Be tinkamos apdailos, turėtumėte sutelkti dėmesį į gerai parinktą įrangą ir, visų pirma, tinkamus baldus.

Country stilius įneša į interjerą šilumos ir jaukumo. Dėl šios priežasties čia puikiai tiks natūralaus medžio baldai. Jaukiausią country stiliaus variantą sukurs baldai, kurie taip pat atrodo seniai.

Yra įvairių country stiliaus versijų ir aspektų, todėl verta pasižvalgyti po įvairius įkvėpimus. Kai kuriose šio stiliaus versijose miegamajame vietoj medinių baldų dedamos metalinės lovos.

Lova neabejotinai yra svarbiausias miegamojo elementas, todėl jai reikėtų skirti kuo daugiau dėmesio. Čia puikiai atrodys natūrali mediena, tačiau kai kuriuose country stiliaus variantuose puikiai atrodys metalinės lovos ar eko lovos iš padėklų.

Country stiliaus pastelinėmis spalvomis nudažytas stalas ar nedidelė komoda miegamojo išdėstymui suteiks laisvės ir savito įvaizdžio. Savo ruožtu baltai nudažyti ir gražiai dekoruoti baldai yra būdingi vienos iš šio stiliaus atmainų – country chic – elementai.

Į kokius aksesuarus reikėtų atkreipti dėmesį įrengiant country stiliaus miegamąjį?

Country stilius įneša į miegamąjį komfortą ir jaukumą, bet kartu ir didelę dozę akį džiuginančios estetikos. Tai yra svarbiausi country stiliaus aspektai, kuriuos lengviausia išryškinti su tinkamai parinktais aksesuarais.

Miegamajame geriausia rinktis šviesią tekstilę. Būdingas country stiliaus bruožas – balta, dažnai sutinkama įvairiose vietose. Jis pasirodo ne tik ant sienų, bet ir baltos patalynės, baltų dekoratyvinių pagalvių ar baltų dekoracijų pavidalu.

Gera idėja papuošti country miegamąjį taip pat yra įdėti storas, šiltas antklodes. Geriausia, jei tokios antklodės turi etninius, spalvingus šiltų žemės tonų, oranžinės ir raudonos spalvos raštus.

Vasarą pravartu ant palangės ar ant naktinio staliuko pastatyti šviežių gėlių, o žiemą interjerą galima papuošti džiovintomis žolėmis. Puikiai tiks ir vazoniniai augalai, geriausia tie, kurie valo orą.

Styl country wygoda i przytulność

Ar countri stilius yra tas pats, kas kaimo stilius?

Country stilius dar nėra vienas populiariausių interjero stilių, tačiau sulaukia vis daugiau šalininkų. Jis labai panašus į kaimišką stilių, tačiau yra modernesnis ir minimalistinis.

Kalbant apie tradicinį country stilių, jis dažnai lyginamas su skandinavišku stiliumi, tačiau tai rodo daug didesnę laisvę įrengiant miegamąjį. Šalies interjeras taip pat jaukesnis ir labiau asocijuojasi su šiluma ir saule.

Countri ar modernaus countri stiliaus aranžuotė?

Norite savo namuose būti dar šiuolaikiškesni, bet tuo pačiu nenorite atsisakyti kaimiškos tvarkos jaukumo? Modern country stiliaus interjere jausitės puikiai! Modern country miegamasis – tai išskirtinio modernumo, minimalizmo ir funkcionalumo derinys su kaimiško stiliaus šiluma ir komfortu.