Kaip įrengti virtuvės spinteles?

Kaip įrengti virtuvės spinteles?

Kai buto remontas eina į pabaigą, baldai, dekoracijos ir aksesuarai jau yra savo vietose. Atėjo laikas įrengti ir sutvarkyti įvairius priedus baldų viduje. Kambarys, dėl kurio kyla ypatingų organizacinių problemų, yra virtuvė. Kaip sutvarkyti virtuvės spinteles, kad virtuvė būtų tvarkinga? Kokie organizatoriai geriausiai tinka virtuvės stalčiams ir spintelėms? Kokie produktai turėtų būti laikomi apatinėje ir viršutinėje lentynoje? Kurie virtuvės stalai ir kėdės patogiausi? Tai yra dažniausiai užduodami klausimai virtuvės erdvės sutvarkymo ir išdėstymo kontekste.

Jei reikia pagalbos praktiškame ir funkciniame virtuvės gaminių, įrangos ir priedų planavime, kviečiame perskaityti straipsnį. Pabandysime papasakoti, kaip išdėstyti virtuvės spinteles, kaip sutvarkyti virtuvės stalčius ir pakabinamas lentynas, kad kasdien ir ypatingomis progomis viskas būtų tvarkinga.

Półki na akcesoria kuchenne

Funkcionali virtuvė - kas tai?

Priešingai nei atrodo, sukurti funkcionalią ir ergonomišką virtuvės erdvę visai nėra sunku. Yra paprastas receptas, pagal kurį kiekvienas gali sukurti tobulą virtuvę. Nors paprasta ir nesudėtinga, tačiau reikia prisitaikyti prie virtuvės šeimininko pageidavimų ir paties interjero dydžio. Ieškodami geriausių sprendimų, neverskite savęs keisti įpročių, susijusių su virtuve, maisto gaminimu ir sandėliavimu. Jei tai padarysite, greičiausiai norėsite prie jų sugrįžti netrukus. Koks yra funkcionalios virtuvės receptas? Zonų atskyrimas ir visų gaminių, priedų ir patiekalų grupavimas jose. Ergonomiška ir tvarkinga virtuvė – tai įmanoma!

Porządek w kuchni - ładnie wyeksponowane akcesoria kuchenne

Kokios erdves apibrėžia funkcionalią virtuvę?

Virtuvėje yra 5 erdves, kurios apibrėžia konkrečias darbo vietas ir ten atliekamą veiklą.

  • Paruošimo zona – centrinė virtuvės valdymo zona. Gaminami valgiai, kepami pyragaičiai, verdama kava ir arbata. Paruošimo zona yra viena iš svarbiausių virtuvėje. Verta jį sutvarkyti centrinėje, lengvai pasiekiamoje vietoje. Turbūt niekam nereikia aiškinti, kodėl paruošimo zonai reikalingas didelis stalviršis. Tik virtuvėse, kurių šeimininkai gamina retkarčiais – stalviršio dydis nėra toks svarbus. Kitais atvejais verta pasirūpinti, kad darbo erdvė būtų kuo didesnė. Kokie baldai turėtų būti paruošimo zonoje? Laisvai pastatomos spintelės su tvirtu viršumi. Apatinės ir kampinės spintelės sujungtos į vieną veikiančią visumą. Spintelės su stalčiais, įskaitant peilius, stalo įrankius ir visus priedus, naudojamus patiekalams apdoroti ir ruošti. Laikykitės taisyklės „Gera turėti viską po ranka“. Jei pasirūpinsite, kad viskas būtų ranka pasiekiama, puikiai sutvarkysite pasiruošimo zoną.

Kuchnia- przyprawy, sztućce, garnki i tależe potrzebne do gotowania

Maisto gaminimo zona – vieta, kurioje turi būti visi kepimo, kepimo ir šildymo prietaisai, t.y. viryklė arba kaitlentė, orkaitė, mikrobangų krosnelė. Čia verta paminėti vieną svarbią taisyklę, į kurią visada reikėtų atsižvelgti įrengiant virtuvę. Darbinio trikampio principas. Darbinis trikampis nusako, kur turi būti pastatyti trys pagrindiniai buitiniai prietaisai – šaldytuvas, kriauklė, viryklė – atspindintys svarbiausias funkcines zonas kiekvienoje virtuvėje.

Siekiant užtikrinti visišką komfortą, atskiri įrenginiai turi būti atskirti tam tikru atstumu. Manoma, kad tai:

  • 120-210 cm – atstumas tarp šaldytuvo ir kriauklės,
  • 120-270 cm – atstumas tarp šaldytuvo ir viryklės,
  • 90 arba 120-210 cm – atstumas tarp kriauklės ir viryklės.

Šaldytuvo, kriauklės ir viryklės išdėstymas yra virtuvės dizaino pagrindas. Jų išdėstymas turi atitikti paruoštą instaliaciją – vandens, elektros ir dujų pajungimus. Tarpas tarp pagrindinių buitinių prietaisų užpildytas virtuvės spintelėmis.

Szafki, szuflady, organizery na przyprawy - szafka na śmieci

  • Plovimo zona – funkcionalioje virtuvėje tai turėtų vykti šalia paruošimo zonos. Nes būtent šioje zonoje prasideda daugumos produktų perdirbimas ir baigiasi paruošimo procesas. Skalbimo zonoje turi būti: kriauklės spintelė, virtuvės maišytuvai, virtuvės kriauklės ir indaplovė. Labai dažnai tiesiai po kriaukle yra šiukšlių dėžės, skirtos maisto likučiams ir atliekoms rūšiuoti.
  • Sandėliavimo zona – vieta skirta įrangai, puodams, lėkštėms, puodeliams, puodeliams ir daugeliui kitų virtuvės reikmenų, kuriuos čia sunku išvardyti, laikyti. Praktinį saugojimą geriausia organizuoti naudojant stalčius ir spinteles. Apatinėse spintelėse galite išdėstyti puodus, keptuves, virtuvinius kombainus ir maišytuvus. Puikus sprendimas kampinėms virtuvės spintelėms – besisukančios lentynos, kurios palengvina prieigą prie baldų turinio. Pakabinamos virtuvės spintelės yra gera vieta lėkštėms, puodeliams ir stiklinėms. Galite naudoti virtuvės baldų komplektus, kurie palengvins jūsų užduotį ir padės sutvarkyti virtuvės erdvę. Sandėliavimo zonoje reikia suplanuoti vietą maisto produktams ir prieskoniams. Pirmiesiems laikyti puikiai tinka krovinių krepšeliai.

Kaip įrengti virtuvės spinteles po stalviršiu?

Laisvai pastatomos virtuvės spintelės yra gera vieta laikyti maisto produktus, tokius kaip miltai, cukrus, druska, dribsniai, makaronai, ryžiai ir kt. Sandėliavimui galite naudoti konteinerius, kurie įves tvarką interjere ir leis kartą ir visiems laikams atsisveikinti su išsiliejusiais likučiais.

Sutvarkykite stalčius po stalviršiu naudodami pertvaras. Jų dėka galėsite elegantiškai ir praktiškai sutvarkyti visus stalo įrankius, peilius ir smulkius virtuvės prietaisus.

wnetrze szuflady  - sztućce w szufladzie - szuflada z drewna

Pakabinamos ir pastatomos spintelės virtuvei

Pakabinamus baldus galima suskirstyti į dvi dalis: uždaras spinteles ir lentynas. Visus tuos elementus, kurie dėl nepatrauklios išvaizdos netinka eksponuoti, verta laikyti uždarose spintelėse. Lentynose galite sudėti dekoratyvinį puodelių ir lėkščių rinkinį, žoleles vazonėliuose ar prieskonius dekoratyviniuose indeliuose. Apatinėse virtuvės spintelėse verta sugrupuoti puodus ir keptuves, serviruoti indus ir valymo priemones. Pastarąjį būtinai laikykite atskiroje, saugioje spintelėje.

Atminkite, kad stovinčių spintelių ir salelės puošmena yra virtuvės stalviršiai. Prie virtuvės dizaino priderintas stalviršis garantuoja sėkmingą kambario sutvarkymą ir elegantišką dekorą.

szafki na talerze, naczynia i patelnie, szafka cargo

Virtuvės sala - sandėliavimo ir darbo vieta

Virtuvės sala yra virtuvės spintelių ir stalviršio pratęsimas. Jo dėka įgyjame ne tik papildomos erdvės darbui, bet ir zoną, kurioje galėsite pavalgyti ar atsigerti rytinės kavos. Žinoma, sala neapsieina be tinkamų kėdžių. Taburetės arba baro kėdės puikiai tinka aukštam stalviršiui.

Saloje tilps kelios spintelės ir stalčiai, kuriuose galėsite paslėpti virtuvės reikmenis. Kadangi sala dažnai stovi ant virtuvės ir valgomojo ar svetainės ribos, jos spintelėse pravartu sudėti indus.

kuchnia duży blat roboczy. Szuflada chowana pod blat

Ką laikyti virtuvėje?

Virtuvėje svarbi kiekviena erdvė, kurią galima praktiškai išnaudoti ir pritaikyti sandėliavimui. Jei neturite patogios įmontuotos konstrukcijos, kurioje tilptų visi virtuvės reikmenys, pasistenkite kiekvieną laisvą vietą skirti daiktams. Kodėl? Net ir pačioje gražiausioje virtuvėje per daug paviršiuje paliktų daiktų sukuria netvarkos įspūdį. Tvarka ir tvarkinga virtuvė – kiekvieno namo požymis!

szafki kuchenne