Ką daryti, norint pratęsti čiužinio naudingumą?

Ką daryti, norint pratęsti čiužinio naudingumą?

Išsirinkę tinkamą čiužinį norime, kad jis tarnautų kuo geriau ir, svarbiausia, kuo ilgiau.

Šiuo klausimu praverčia pagrindinės žinios apie tinkamą čiužinio priežiūrą.

Svarbiausias patarimas nėra novatoriškas, nors čia jo negalima praleisti. Jei atsiranda kokių nors dėmių, nedelsdami reaguokite ir pašalinkite užteršimą, kai tai padaryti bus lengviausia. Tikrai sunkiau atsikratyti nešvarumų, kurie jau susigėrė į čiužinio paviršiaus struktūrą.

Taip pat būtina reguliariai plauti patalynę ir valyti čiužinį, kad pašalintumėte dulkes ir erkes. Mes galime dar labiau pailginti čiužinio tarnavimo laiką, vėdindami jį kartą per savaitę. Taip pat verta karts nuo karto išnešti į lauką – iš natūralaus pluošto čiužiniai dėl oro poveikio atsikrato dulkių ir nemalonaus kvapo.

Taip pat verta užkirsti kelią bet kokioms deformacijoms. Tam pakanka reguliariai (pvz., kartą per ketvirtį) keisti čiužinio padėtį, kad daugelį metų išlaikytumėte puikią formą. Taip pat nepamirškime parinkti tinkamų valymo būdų, kad jie nepažeistų čiužinio paviršiaus struktūros.

Tiesiog vadovaukitės aukščiau pateiktais patarimais, kad prailgintumėte savo čiužinio tarnavimo laiką ir taip pagerintumėte savo poilsio komfortą – ant švaraus ir be mikroorganizmų čiužinio.