Continental lovos – prabanga už gerą kainą

Continental lovos – prabanga už gerą kainą

Ar kada susimąstėte, kokie veiksniai įtakoja viešbučių žvaigždučių skaičių? Vienas iš tokių faktorių yra baldai – kuo prabangesni ir patogesni, tuo geriau. Labai patogių ir elegantiškų baldų pavyzdys – kontinentinės lovos, kurios vis dažniau patenka į miegamuosius butuose. Ką verta apie juos žinoti?

Kontinentinės lovos yra neabejotinai patogiausias miegamasis baldas. Jie gali būti vienviečiai arba dviviečiai, su stalčiais apačioje, galvūgaliais arba kolonomis, prie kurių galima pritvirtinti baldakimą. Tačiau kiekviena žemyninė vaga išsiskiria gana dideliu aukščiu – susideda iš kelių dalių. Apatinis – medinis karkasas su čiužiniu, dažniausiai užpildytas Bonnell spyruoklėmis. Vidurinė dalis yra pagrindinis čiužinys su kišeninėmis spyruoklėmis. Kaip rodo pavadinimas, čiužinio viduje į specialias kišenes įdedami atskiri spyruoklių komplektai, kad kam nors gulint ant lovos išlinktų tik tos spyruoklės, kurias spaudžia kūno jėga. Viršutinė kontinentinės lovos dalis yra plonas čiužinys, kuris dar labiau padidina poilsio komfortą. Kiekvienas sluoksnis yra apmuštas specialiu audiniu.

Kontinentinės lovos – į ką atkreipti dėmesį?

Renkantis savo svajonių kontinentinę lovą, turėtumėte atkreipti dėmesį į keletą aspektų.

  • Matmenys – jei lova bus skirta vienam, užteks 90x200 cm arba 120x200 cm baldo. Kontinentinė dvigulė lova turi būti 160x200 cm arba 180x200 cm.

  • Kojų aukštis – svarbi kontinentinių lovų ypatybė viešbučiuose yra aukštos kojos, kurios leidžia lengvai išsivalyti po lova. Jų turėtų turėti ir namų baldai. Kontinentinės lovos yra didelės ir sunkios, todėl jas atitraukti nėra paprasta – aukštos kojos leidžia greitai ir patogiai išsiurbti kilimą ar išplauti grindis.

  • Apmušalų spalva ir kokybė – nuo ​​apmušalų medžiagos patvarumo priklauso, kiek laiko kontinentinė lova tarnaus nepriekaištingos būklės (geriausiai tinka trinčiai atsparūs audiniai). Graži spalva iš karto padidins baldų dizaino vertę.

  • Nuimamas užvalkalas – perkant kontinentinę lovą verta pasitikrinti, ar viršutinis plonas čiužinys turi nuimamą užvalkalą. Jei taip, o skalbti galima ir skalbimo mašinoje, tai bus labai higieniškas sprendimas.