Čiužinio pasirinkimas – praktiniai patarimai

Čiužinio pasirinkimas – praktiniai patarimai

Ar jums sunku užmigti? Ar pabundate jausdami skausmą, diskomfortą ir energijos stoką? Pakeiskite čiužinį!

Pateikiame svarbiausius klausimus, kurie padės pagalvoti, kokio modelio iš tiesų reikia ir į ką atkreipti ypatingą dėmesį priimant sprendimą dėl pirkimo.

Kokioje padėtyje dažniausiai miegate?

Pagalvokite, kokią poziciją dažniausiai užimate miegodami. Rinkdamiesi naują čiužinį atlikite paprastą testą – atsigulkite, išlaikydami natūralią kūno padėtį ir pabūkite jame apie 5 minutes. Patirti atsipalaidavimo jausmą bus geriausia rekomendacija. Jei šio trumpo testo metu jaučiate diskomfortą, įvertinkite pasirinktą modelį kaip netinkamą ir ieškokite toliau.

Jei nežinote, kaip atlikti šį testą, vadovaukitės bendromis taisyklėmis, taikomomis tam tikriems čiužinių tipams konkrečioms pozicijoms:

- „ant nugaros“ padėtis – porolono čiužinys

- padėtis „šone“ – kišeninis čiužinys

- dažnas padėties keitimas - hibridinis čiužinys (pagamintas iš 3 rūšių porolono, prisitaiko prie bet kokios kūno padėties)

Koks yra jūsų kūno tipas?

Šis klausimas pirmiausia padės reguliuoti kietumo lygį. Žmonėms, kurių kūno svoris neviršija 80 kg, rekomenduojami H2 kietumo čiužiniai. Žmonės, sveriantys nuo 80 iki 100 kg, turėtų rinktis čiužinį, kurio kietumo lygis yra H3, o virš šio svorio – H4. Jei čiužiniu vienu metu naudosis du žmonės, o partneriai turi gerokai skirtingas kūno formas, geriausia išeitis bus rinktis čiužinį, padalintą į dvi dalis – su dviem skirtingais įdėklais.

Ar esate alergiškas?

Ši informacija visų pirma svarbi renkantis dangą. Geriausias sprendimas alergiškiems žmonėms bus įsigyti čiužinį su specialiu, nuimamu užvalkalu, pagamintu iš orui laidžios ir drėgmę sugeriančios medžiagos. Esant tokiai situacijai, verta apsvarstyti galimybę įsigyti čiužinį su užvalkalu, kuriame yra tikro sidabro pluošto, kuris pasižymi stipriomis antibakterinėmis ir antistatinėmis savybėmis.

Kuris čiužinys geriausias – kietas ar minkštas?

Atsiminkite, kad miegant, renkantis padėtį „ant nugaros“, jūsų stuburas turi įgauti šiek tiek sulenktos „S“ raidės formą, o guldant kūną ant šono – linijos, artimos tiesiajai. Rinkdamiesi čiužinį paprašykite savo kompaniono įkišti ranką tarp čiužinio ir nugaros juosmens dalyje – jei šioje vietoje yra didelė erdvė, vadinasi, čiužinys per kietas, o jei jo nepakanka. vietos, tai reiškia, kad čiužinys per minkštas. Nedidelis pasipriešinimas rodo gerai parinktą čiužinį.