Balta virtuvė prieš juodą virtuvę...

Balta virtuvė prieš juodą virtuvę...

Virtuvė – namų širdis, naudojama ne tik maisto ruošimui ar patiekimui. Labai dažnai tai yra svetainės pratęsimas, o net perimdamas valgomojo funkciją, tai gali būti susitikimų su draugais ir šeima vieta. Virtuvė turi atitikti likusių kambarių stilių ir spalvas.

Juoda ir balta yra dvi kontrastingiausios spalvos, kurios niekada neišeina iš mados. Nepaisant besikeičiančių tendencijų, jie visada bus puikus pasirinkimas bet kurioje virtuvės erdvėje. Elegantiškos vienspalvės spalvos leidžia sukurti unikalią, stilingą virtuvę. Ar susiduriate su pasirinkimu tarp baltos virtuvės ir juodos virtuvės? Abi spalvos sukurs nesenstantį, modernų interjerą, kuris bus madingas ir net prabangus. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį įrengiant virtuvę naudojant šias spalvas? Mes suteikiame jums užuominą!

Biała kuchnia - jasne wnętrze

Ką reikėtų atsiminti įrenginiajant virtuvę?

Jūsų virtuvėje estetika turėtų eiti koja kojon su funkcionalumu. Renkantis tinkamą baldų spalvą pirmiausia atkreipkite dėmesį į jų galimybes ir naudingumą. Šiuo metu labai populiarus juodos ir baltos spalvos virtuvės dizainas. Tai dvi kontrastingiausios spalvos. Jei svarstote, kokia turėtų būti jūsų virtuvė, balta ar juoda, atminkite, kad galutinis efektas pirmiausia priklausys nuo to, kokia ji bus, ar tai šviesus ar tamsus kambarys ir koks apšvietimas jums patinka virtuvėje – šiltas ar vėsus.

Balta virtuvė

Balta virtuvė populiari visų pirma todėl, kad ši spalva tinka tiek didelėms, tiek mažoms erdvėms. Dideli baltos virtuvės paviršiai leidžia jaustis gaiviai ir elegantiškai. Šie mažiukai optiškai padidina ir suteikia jiems lengvumo. Balta virtuvė yra nesenstanti, nes vyraujanti balta spalva visada bus elegantiška ir madinga. Balta spalva tinka bet kokio stiliaus interjerui, nuo klasikinių iki glamour ir modernių virtuvių. Balta virtuvė sukuria įspūdį, kad ji dažniausiai yra minimalistinė. Tačiau tereikia naudoti skirtingų spalvų aksesuarus ir virtuvės išvaizda visiškai pasikeis. Įdomi idėja – spalvinga konkrečios spalvos buitinė technika arba tamsios sienos ar tamsūs virtuvės stalviršiai, kurie su baltais baldais sukurs išskirtinai originalius interjerus. Tačiau niekas netrukdo virtuvei būti visiškai baltai, nes balta visur nebus pribloškianti ir suteiks interjerui švaros ir gaivumo pojūtį. Be to, priešingai populiariems įsitikinimams, balti baldai nebūtinai turi būti nešvarūs.

Wygoda codziennego użytkowania - biała kuchnia

Balta virtuvė – svajonių virtuvė mažai erdvei

Baltos spalvos naudojimas virtuvėje yra geriausias pasirinkimas, ypač mažoms ar be langų patalpoms. Jei nežinote, kokios spalvos baldus rinktis, kad neužgožtumėte mažo interjero, rinkitės baltus baldus, kurių dėka interjeras atrodys didesnis, o virtuvė – estetiška ir elegantiška.

Juoda virtuvė

Juoda spalva vizualiai sumažina erdvę, kuri gali užgožti mažą virtuvę. Juodos spalvos virtuvės išdėstymas puikiai tiks didesniuose, erdvesniuose interjeruose. Juodos spalvos naudojimas gali būti ekstravagantiška idėja, tačiau ji tampa vis populiaresnė, ypač kai kas nors nori turėti stilingą virtuvę. Juoda virtuvė asocijuojasi su elegancija, modernumu ir prabanga.

Juoda virtuvė turi būti tinkamai apšviesta, kad neatrodytų per tamsi, ypač jei virtuvėje nėra lango. Taip pat pravartu rinktis blizgų fasadą, kuris suteiks virtuvei lengvumo. Juoda virtuvė – tai virtuvė drąsiems, nes greitai matosi pirštų atspaudai ir dulkės. Tai gali būti varginanti, ypač jei namuose turite mažų vaikų arba turite didelę šeimą.

Juodų atspalvių virtuvę galima pagyvinti ryškiais aksesuarais arba vieno tono šviesios spalvos ar pasirinkto stiliaus aksesuarais. Juoda virtuvė puikiai tiks moderniai, lofto, industriniu stiliumi dekoruotuose interjeruose ir net naudojant atitinkamus glamūrinius ar retro aksesuarus.

Czarna kuchnia - luksusowe wnętrze

Juodos spalvos virtuvės baldai – kaip įrengti juodą virtuvę?

Įrengti juodą virtuvę nėra lengva užduotis, kad nebūtų tik tamsu. Svarbiausia – geras skonis ir konkretus, suplanuotas stilius. Svarbiausia išlaikyti vienodus atspalvius ir paviršiaus struktūrą. Dėl matinio ir blizgaus arba kelių juodos atspalvių derinio interjeras gali atrodyti prastai.

Renkantis juodą virtuvę geriausia rinktis spintelių fasadus be griovelių ar papildomų dekoratyvinių elementų, kurie apsunkins švaros ir blizgesio palaikymą, o tai ir daro didžiausią įspūdį.

Juodoje virtuvėje svarbus ir apšvietimas, nes juoda spalva neatspindi šviesos, todėl nedidelė erdvė gali atrodyti dar mažesnė.

Czarna kiuchnia w klasycznym wydaniu

Juoda virtuvė su mediena – moderni ir natūrali

Mediena juodoje virtuvėje yra puikus sprendimas sušildyti tamsų interjerą. Natūrali žaliava moderniam interjerui suteiks klasikinio akcento. Mediena gali būti įvedama į juodą virtuvę keliais būdais. Puikiai atrodys juodi baldų fasadai su medinėmis viršūnėmis, medinės detalės ant spintelių ar medinės lentynos, pakabintos ant sienos. Galite naudoti medines lameles, parketą arba medinius aksesuarus, tokius kaip lentos ir dubenys, kurie pabrėš modernų stilių.

Czarna kuchnia z drewnem

Priedai juodai virtuvei

Juodi baldai gali priminti gryną prabangą arba, priešingai, priblokšti ir priversti jaustis nepatogiai. Augantis juodosios virtuvės populiarumas reiškia, kad ji pamažu sulaukia vis daugiau rėmėjų. Tačiau būtina naudoti tinkamus priedus ir suteikti papildomos šviesos.

Augalai sušildys virtuvę, o gėlės visada yra puikus sprendimas papuošti bet kokį interjerą. Galima rinktis spalvingas arba baltas dekoracijas. Čia puikiai tiks sidabras, auksas, varis, žalia ir pilka. Auksiniai aksesuarai suteiks prabangos ir padarys juodą virtuvę labiau vertinamą jūsų ir jūsų svečių akyse.

Balta ar juoda virtuvė – kurią pasirinkti?

Abi virtuvės atrodo gražiai ir turi privalumų ir trūkumų. Pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo kambario dydžio, gyvenimo būdo ir šeimos narių skaičiaus bei amžiaus. Jei daug laiko praleidžiate gamindami arba turite mažą erdvę, rinkitės baltą virtuvę, kuri yra erdvi ir lengvai valoma. Juodos spalvos virtuvės puikiai tiks žmonėms, kurie neturi laiko gaminti, o moderni virtuvė atlieka daugiau dekoratyvinę funkciją, ypač kai atsidaro į svetainę. Juoda virtuvė yra patraukli, tačiau kasdien ją sunku naudoti.

Juodai balta virtuvė - moderni ir kontrastinga

Balta ir juoda visada puikiai veikė kartu. Galima rinktis baltus baldus ir juodus aksesuarus arba atvirkščiai – pagrindine spalva pasirenkant juodą, o interjerą apšviečiant balta spalva. Abi spalvos visada derės viena prie kitos ir niekada neišeis iš mados. Juodai balta virtuvė tikrai bus elegantiška ir stilinga.

Modna biało - czarna kuchnia