Padėklų baldai svetainei - kaip tai padaryti? Pramoninis stilius pradedantiesiems

Padėklų baldai svetainei - kaip tai padaryti? Pramoninis stilius pradedantiesiems

Jie jau beveik dešimtmetį yra vieni madingiausių interjero sprendimų – padėklų baldai svetainei yra ir originalūs, ir ekologiški. Jie puikiai dera prie perdirbimo, t. y. pakartotinio nereikalingų daiktų, tendencijos. Jie gražiai puošia ir namus, ir sodą. Be to, juos galite pasigaminti patys – net neturėdami specialių įgūdžių ar daugybės įrankių. Išsiaiškinkite, kaip patraukliai naudoti padėklus, kad suteiktumėte savo svetainei naują išvaizdą! 

Padėklų baldai svetainei

Svetainės baldai iš padėklų puikiai atrodo pramoniniuose interjeruose. Jie dera prie sienų, dekoruotų žaliavų, senų plytų, medinių grindų ir šalto metalo elementų stiliumi. Tačiau realybėje padėklų baldai tinka įvairiems stiliams – kaimiškam, moderniam, eklektiškam, minimalistiniam, o nudažyti baltai – net skandinaviškai.

Priešingai nei atrodo, padėklai tinka daugumą baldų pasigaminti patiems – nuo ​​stalų, svetainės lentynų, sofų iki kėdžių, baro kėdžių ir kėdžių. Tačiau nepamirškite prieš montuodami medieną gerai nušlifuoti – priešingu atveju joje gali atsirasti atplaišų ir aštrių briaunų. Dažniausiai paviršių užtenka išlyginti šlifuokliu ir, išgavus norimą formą, tinkamai sutvirtinti.

Priklausomai nuo to, kokį efektą norime pasiekti, medžiaga gali būti apsaugota aliejumi, laku ar vašku. Originali medžio spalva atrodo labai patraukli. Tačiau baldus taip pat galima nudažyti, pvz., baltai skandinaviškame interjere arba juodai įprastai moderniame stiliuje. Norint suteikti blokui patrauklią formą, verta naudoti ir baldų aksesuarus – juosteles, šviesos diodus, šviestuvus ir kt.

Stalas pagamintas iš padėklų

Padėklai puikiai tinka tiek kaip valgomojo stalo, tiek kaip nedidelio kavos staliuko konstrukcija. Pirmuoju atveju jos pasitarnaus kaip stalo šonai – tuomet naudojame ne klasikines keturias kojeles, o pilną sienelę iš padėklo. Stalviršį gaminame iš viengubų lentų - turi būti tvirtas, be tarpelių, ypač jei bus naudojamas kasdieninio valgio metu. Vietoj padėklo viršaus galite naudoti ir stiklą – jis taip pat atspindės šviesą, o tai pabrėš patrauklią baldų formą.

Svetainei sukurti stalus ir suolus kur kas paprasčiau – tiesiog sujunkite du padėklus. Stiklinis viršus ant jų atrodo puikiai – ir praktiškas, ir pabrėžiantis patrauklų padėklo dizainą, ir lengvai prižiūrimas. Jei prie stalo pridėsime pasukamus ratus, turėsime baldą, kurį lengva perkelti.

Iš padėklų pagamintas stalas gali tapti ne tik namų, bet ir sodo puošmena. Ši medžiaga puikiai tinka lauko baldų gamybai – terasai ir sodui.

Kaip pasidaryti lovą iš padėklų? Žingsnis po žingsnio instrukcijos

Dar vienas įdomus sprendimas – lova iš euro padėklų – pigu, šiuolaikiška ir madinga. Priklausomai nuo čiužinio dydžio, mums reikės 6 arba 12 padėklų. Išvalę ir pasirinktinai nudažę, dedame vienas šalia kito ir sujungiame varžtais bei kampiniais laikikliais. Tada dedame dar vieną identišką sluoksnį ir surenkame kartu.

Čiužinį tiesiog pastatome ant paruošto baldo. Svarbu, kad jis būtų storas ir kokybiškas. Padėklų lovos rėmas gali būti platesnis ir ilgesnis nei čiužinys, bet niekada atvirkščiai. Tokiu būdu įgauname naują baldų išvaizdą – kad ir kokie jie brangūs.

Skersai padėtas padėklas sukurs dizainerių kurtą lovos atlošą ar galvūgalį – tai neprivaloma, nors ir labai patraukli medinė apdaila. Norint šiek tiek palaužti medienos sunkumą, verta ją papuošti, pvz., LED lempomis ar spalvingomis lemputėmis.

Skandinaviško stiliaus sofa, baldai iš padėklų

Puikiai tiks didelėms erdvėms, iš padėklų pagamintos sofos ir sofos svetainei leidžia įgauti naują išvaizdą net ir pačiame klasikiniame interjere. Jie puikiai dera prie skandinaviško interjero – ypač baltos spalvos. Išlaikant natūralias spalvas, jie papuoš erdvę industriniu ar kaimišku stiliumi.

Sukurti sofą iš perdirbtų padėklų labai paprasta. Panašiai kaip lova, sujungiame du sluoksnius po 2-3 padėklus. Tada kaip atramą pritvirtiname vertikaliai padėtą ​​padėklą. Pasirinktinai – sumontuokite iškirptus fragmentus kaip sofos šonus. Ant viršaus pastatome storas, patogias sėdynes ir turime paruoštą sofą svetainei arba modernių ir madingų sodo baldų komplektą.

Tokiu būdu galite pagaminti stilingas sofas, sofas ir kampines sofas svetainei. Padėklų dėka net ir pažangiausi projektai tampa lengvai įgyvendinami. Jei sumontuosime dar kelis padėklus, mūsų svetainė gaus didelį baldą – už gatavą galėtume mokėti net dvigubai brangiau!

Šiuolaikinės svetainės vitrinos puikiai dera su padėkliniais baldais, o dekoruojant interjerą kaimišku stiliumi, pavyzdžiui, žavios medžio spalvos svetainės spintos. Iš padėklų sėkmingai galima sukurti svetainės veidrodį, įvairių tipų lentynas, konteinerius ir augalų stovus – idėjų begalė!

Sofa iš padėklų pagalvėlių, audinio, pilko kratinio

Vietoj sėdynių sofą pasigaminti galite naudoti storas, minkštas pagalves. Taip sėkmingai galime sukurti ir svetainei skirtus pufus – tačiau tokiu atveju reikėtų panaudoti dvi padėklo puses, pastatytas vieną ant kitos. Taip pat nepamirškite gerai pritvirtinti pagalvės – kad naudojant ji nenuslystų nuo pagrindo. Pridėkite gerai parinktus svetainės kilimus ir turėsite paruoštą, madingą ir stilingą kompoziciją!

Kaip ir sofas, taip ir svetainei galite pagaminti fotelius – pageidautina tokio paties stiliaus. Tokie komplektai puikiai tinka ir kaip sodo baldai ar terasos baldai.

Padėklų mediena puikiai dera su baltu ir pilku audiniu aptraukta sėdyne. Pilkas kratinys – tai madinga tekstūra, tinkanti prie modernaus ir klasikinio interjero, įskaitant skoningas angliškas kompozicijas. Jei pridėsime stilingas svetainės komodas ir kitus panašaus dizaino baldus, turėsime patraukliai suplanuotą svetainę.

Kavos staliukas iš padėklų

Prie baldų iš padėklų priskiriami ne tik modernūs valgomojo stalai, sofos ar kavos staliukai, bet ir, pavyzdžiui, televizoriaus spintelė. Puikiai dera prie industrinio stiliaus. Priklausomai nuo to, kokį efektą norime pasiekti, padėklus sujungiame horizontaliai arba sukrauname vieną ant kito. Padėklų baldai yra labai tvirti – kadangi gali atlaikyti net plytų ar trinkelių svorį, tai nesunkiai užtikrins televizoriaus ir kitos elektronikos stabilumą.

Tiesą sakant, iš padėklų galite pagaminti įvairius baldus. Niekas netrukdo pastatyti lentynos svetainei, virtuvei ar sandėliukui. Tačiau kai kurioms baldų kategorijoms reikia šiek tiek daugiau įgūdžių. Pavyzdžiui, durys turi būti gerai prigludusios, o sūpynės – stabilios ir tvirtos tvirtinimo detalės. Tiesą sakant, padėklų mediena tinka net sudėtingiems svetainės sienų elementams. Turėdami šiek tiek fantazijos, netrūks idėjų įvairiems sodo ir svetainės baldams.

Padėklų baldai, modernios valgomojo kėdės ir poilsio komplektai atrodo patraukliai ir suteikia interjerui dizainerio žavesio. Tačiau atminkite, kad jie turėtų būti priedas, o ne būdas pagaminti visus baldus. Svetainėje geriau naudoti ne daugiau kaip 2-3 tokius akcentus. Mažesniuose kambariuose – net tik vieną. Dėl šio išdėstymo interjeras atrodys originaliai, o padėklai suteiks jam nepakartojamo žavesio.