Kasdienis stalo dekoravimas svetainėje – įnspiracijos

Kasdienis stalo dekoravimas svetainėje – įnspiracijos

Tikrai kiekvienas iš mūsų ne kartą gyvenime susiruošė svarbiam vakarėliui ar šventei ir stengėsi, kad stalo dekoracijos sužavėtų svečius. Prieš ypatingas progas išimame iš savo spintos kampeliu; dekoratyvines žvakides, elegantiškas servetėles ir padėkliukus, o vyrą siunčiame į parduotuvę nupirkti šviežių gėlių stalui. Tačiau ar šiuolaikiniai valgomojo stalai nenusipelno ypatingos puošybos be ypatingų progų?

Jei niekada nepuošėte stalo kasdien, tik savo šeimos akių malonumui – peržiūrėkite mūsų idėjas. Galbūt tarp jų atrasite sau tobulą įkvėpimą, o idėjas kasdieniniam svetainės dekoravimui panaudosite ne kartą!

Kasdienis stalo dekoravimas svetainėje

Kiekvienas iš mūsų svajoja, kad mūsų svetainė atrodytų patraukliai ir stilingai. Investuojame į solidžius svetainės baldus, perkame madingas taburetes, baro kėdes ir taburetes, tačiau pamirštame, kad daugiausia žavesio suteikia mūsų pačių pasigaminta apdaila. Kasdieniai patiekalai iš karto skanesni, kai juos valgome prie spalvingo, patrauklaus stalo.

Staltiesė

Staltiesės dažniausiai atlieka dvi pagrindines funkcijas – dekoratyvinę ir apsauginę (apsaugo medinius stalus nuo užliejimo, drėgmės ir dėmių). Svetainėje esantis stalas – tai vieta, kur susirenka šeima, valgydami kelis kartus per dieną. Todėl apsauginė staltiesės funkcija čia tikrai pasiteisins. Situacija šiek tiek skiriasi, jei jūsų namuose yra mažas vaikas. Vaikai dažnai tempia ant kabančių audinių atraižų, todėl kyla pavojus, kad traukiant staltiesę stalo dekoracijos nuvirs. Tokiu atveju galite naudoti stalo takelį – išmatavimus atitinkanti bėgelis nenukabins nuo stalo, o puikiai tiks kaip prašmatni puošmena. Nepriklausomai nuo to, kurį variantą pasirinksite, atminkite, kad apdailos spalva neturėtų labai skirtis nuo svetainėje vyraujančių spalvų. Kontrastingos dekoracijos gali įnešti daugiau intencijų nei padėti kasdieniame svetainės išdėstyme.

Šviežios gėlės ant stalo svetainėje

Gėlės, nepaisant sezono, visada yra puiki interjero puošmena. Dažnai apipjaustyti ir pripildyti vandens, jie gali tarnauti labai ilgai. Jie puikiai derės su bet kokia kompozicija ir gražiai papuoš interjerą. Kartais užtenka paprastos staltiesės ir šviežių gėlių puokštės, kad būtų sukurtas žavus kampelis svetainėje. Gėlėmis galite papuošti ir svetainės stalus bei suolus. Gėlių kvapas jūsų namuose gali papildomai pagerinti jūsų nuotaiką visai dienai.

Svetainės stalui skirtos vazos

Sekdami gėlių pavidalo stalo kompozicijų pėdomis, negalime pamiršti ir skoningų vazų. Vazos ir buteliai yra dažnas įkvėpimas žmonėms, kuriems rūpi kasdienis stalo išdėstymas. Aukšta ir plona vaza leidžia išdėlioti gėles aukščiau namų ūkio narių veidų aukščio, kad būtų lengviau kalbėtis ir matyti vienas kitą valgant kartu. Tokie sprendimai dažnai naudojami vestuvėse. Originalaus stiklo buteliuko dėka suteiksite kambariui stiliaus ir klasės. Puikiai tiks ir nedidelės vazelės, į kurias galima įsidėti mažų, kvapnių gėlių. Kartais mažiau yra daugiau – jei jūsų stalviršis mažas, nedideli papildymai bus sėkmingi.

Žvakės ant stalo

Kad didelės stalo dekoracijos neužgožtų stalviršio ir neužimtų didžiosios dalies viso jo paviršiaus, galite naudoti nedidelę, stilingą žvakidę. Taip pat galite pastatyti kelias žvakes ant elegantiškos stalo takelio, pvz., nuo mažiausios iki didžiausios, arba vienodo dydžio žvakes skirtinguose stalo aukščiuose. Šie aksesuarai papuoš bet kokio tipo interjerą ir suteikia jums palaimingą atsipalaidavimo būseną. Ar galite įsivaizduoti ką nors atmosferiškesnio nei vakarienė ryškioje žvakių šviesoje? Ypač rekomenduojame naudoti aromatines žvakes – jos pasitarnaus kaip puiki stalo puošmena ir suteiks nuostabios atmosferos valgomajam.

Dekoratyvinės stalo servetėlės

Valgio metu stalą galite papuošti teminėmis servetėlėmis. Parduotuvėje rasite daug įvairių raštų ar temiškai susijusių spaudinių, iš kurių galėsite rinktis. Servetėles galite priderinti prie sezono, šventės arba rinktis šviesias spalvas su paprastomis formomis, kurios derės prie likusio dekoro. Jei norite pasiekti elegantišką dekorą, internete galite rasti instrukcijų – kaip madingai sulankstyti servetėles, kad į jas tilptų stalo įrankių rinkinys. Taip suvyniotos servetėlės ​​lauks kito valgio. Jei neturite aukštų rankų įgūdžių, o puošnus popieriaus lankstymas nėra jūsų stiprioji pusė, rinkitės apvalias arba pusapvales servetėles. Tiesiog padėkite tokio tipo stalo puošmeną prie kiekvienos svečio lėkštės ir mėgaukitės dar vienu patraukliu priedu prie stalo.

Kasdienis stalo išdėstymas – stalo reikmenys

Paskutinis patarimas dėl stalo dekoracijų kasdieniniam naudojimui – investuoti į elegantiškus, stilingus stalo įrankius. Kiekvienas iš mūsų, kada nors buvęs restorane, kuriame nuo slenksčio svečio laukia jau paruoštas indas – žinome, kaip maloniau sėdėti prie tokio elegantiško stalo. Šį principą galite perkelti į savo valgomąjį ir gerai padengti stalą prieš patiekdami maistą. Namų indai geriausiai pasiteisins, kai juos tinkamai priderinsite prie interjero dizaino. Derinkite jo spalvą prie savo interjero stiliaus ir mėgaukitės unikalios dekoracijos kūrimo procesu.

Svetainė - stalo išdėstymas, ar užtenka?

Jei norite papildyti valgomojo išdėstymą ir papuošti likusį interjerą, siūlome keletą įdomių sprendimų:

Nepriklausomai nuo to, kokius aksesuarus norėtumėte pasirinkti svetainės stalui, atsižvelkite į artėjančias šventes, pvz., Kalėdas. Skirkite vietos mažoms gimimo scenoms, fone kabančioms Betliejaus žvaigždėms ar atmosferos šviesoms. Jei dekoracijas priderinsite prie sezono, pvz., rudens, ant spintelių galėsite išdėlioti rudeninių geltonos ir raudonos spalvų moliūgus, žvakes ir džiovintas šakeles. Įkvėpimas iš švenčių ar sezonų visada veikia!

Valgomojo kėdės – ant kiekvienos kėdės galite pritvirtinti nedidelį lankelį arba motyvą, derantį prie likusių stalviršio priedų.

Kilimai svetainei – rinkitės prislopintus, lengvus kilimus, kad dekoracijų gausa nesukeltų chaoso kambaryje. Pastaruoju metu išpopuliarėjo nedideli džiuto kilimėliai arba ilgaplaukiai kilimėliai. Kilimą galite dėti tiesiai po stalu, minkšta krūva po kojomis padidins namų ūkio narių ar svečių komfortą.

Veidrodžiai svetainei – norėdami vizualiai padidinti svetainę, galite naudoti stilingus veidrodžius, derančius prie likusio dekoro. Veidrodžiai atspindi šviesą, todėl kambarys jaučiasi erdvus. Pasirinktos neįprastų formų, jie tikrai pritrauks jūsų svečių dėmesį.