DIY komoda – pasidaryk pats!

DIY komoda – pasidaryk pats!

Svajojate apie modernų ir unikalų interjerą su daugybe unikalių baldų? Ar eidami pro garsių dizainerių parduotuves vitrinose matote puošnias komodas, tačiau jų kainos gerokai viršija jūsų biudžetą? Jei norite pasiekti fenomenalų naujo brangakmenio efektą savo namams, seną, pamirštą baldą galite atkurti patys. Šiandien mes jums įrodysime, kad tereikia šiek tiek kūrybiškumo ir noro dirbti, kad gautumėte žavias ir unikalias jūsų pačių pagamintas miegamojo komodas!

Komodos atnaujinimui reikalingos medžiagos ir įrankiai

švitrinis popierius akriliniai dažai, teptukas, volelis, tapytojo juosta, talko milteliai, rankenėlės ar rankenos

Greita komodos transformacija - DIY

Norėdami pradėti projektą, paruoškite savo seną komodą. Nueikite į parduotuvę, kur rasite aukščiau išvardintų priemonių ir svajonių spalvos dažų, kuriuos norite naudoti ant komodos. Atminkite, kad prieškambario komodos gali būti avangardiškesnės. Išprotėkite ir naudokite ryškias spalvas, dėl kurių kiekvienas jus aplankęs draugas iš karto pastebės baldus. Komodas svetainei ar jaunimo komodas galite pagaminti prislopintų spalvų, tačiau naudokite skirtingų spalvų rankenėles, kurios padarys baldų fasadus patrauklesnius. Arba vietoj lako galite naudoti fanerą. Ši idėja gali būti praktiška, jei jūsų komodoje yra ilgi ir platūs stalčiai. Jei yra kelios / keliolika mažų komodų, jas išmatuoti ir iškirpti fanerą kiekvienai lentynai gali užtrukti labai daug laiko. Tada pasiekite dažus.

Komodos transformacija – žingsnis po žingsnio

1. Atsukite senas rankenėles ar rankenėles iš komodos stalčių.

2. Drėgnai nuvalykite komodą ir palaukite, kol ji visiškai išdžius. Tada labai kruopščiai patrinkite švitriniu popieriumi.

3. Išmatinę baldus nuvalykite dulkes nuo komodos.

4. Sumaišykite pasirinktus dažus. Optimaliai į mišinį galite įmaišyti talko, kad švežios spalvos sluoksnis įgautų didesnį sukibimą.

5. Nedulkėta komoda turi būti apklijuota dažymo juosta. Kitas žingsnis yra dažymas.

6. Teptuku arba voleliu užtepkite pirmąjį dažų sluoksnį. Jei pasirinkote akrilinius dažus, palaukite kelias valandas, kol komoda visiškai išdžius.

7. Prieš tepant antrą spalvos sluoksnį, baldus reikia dar kartą šiurkštinti švitriniu popieriumi. Komoda atrodo tvarkingiau, kai ant jos užtepami keli ploni sluoksniai. Kelis kartus nematinus paviršiaus ir tepant du storus spalvos sluoksnius, gali atsirasti nepageidaujamų dryžių.

8. Paruoškite naujajai komodai įsigytas rankenėles. Galite papuošti rankenas purškikliu. Jei įsigijote keletą skirtingų rankenėlių, galite pakeisti jų simetriją – pvz., prie kiekvieno stalčiaus priekio pakaitomis pritvirtinkite skirtingas spalvas.

9. Mažiems stalčiams naudokite apvalias rankenėles, kurios neuždengs mažo jūsų baldų fasadų paviršiaus.

Prieš pradėdami naudoti komodą, palaukite savaitę ar dvi, kol dažai visiškai išdžius. Pritaikius naują spalvą, baldams reikia vadinamojo laukimo laikotarpio. Nors jie atrodo sausi ir paruošti naudoti, jie vis tiek gali būti pažeisti.

Patarimai, kaip atnaujinti baldus

Jei neturite idėjos įdomiai atnaujinti baldus, pasinaudokite kai kurių interneto svetainių pasiūlymais. Daugelyje jų rasite specialų vedlį, su kuriuo galėsite sukurti pradinę komodos versiją. Taip pat galite apsilankyti baldų gamintojų internetinėse parduotuvėse ir pasisemti įkvėpimo iš pasirinktos prekės. Prieš pradėdami atnaujinimo procesą, išsirinkite vietą, kur bus jūsų komoda. Galbūt likusių namų baldų išdėstymas nuves jus prie atnaujintos komodos vizualizacijos. Komodos rankenėles ir rankenas galite pakeisti bet kada, tačiau jos spalvą gali būti sunku nuimti. Jūsų laukia rimtas šlifavimas. Norėdami to išvengti, baldų parduotuvėje paprašykite jus dominančių spalvų mėginių ėmiklio.

Grįžę namo galėsite pastatyti ten, kur bus jūsų nauja komoda, ir nuspręsti, kuri geriausiai dera su likusiu užbaigtu interjeru. Jei norite neįprastų, geometrinių raštų ar ryškios, sunkiai randamos spalvos komodos, rinkitės fanerą arba tapetą. Komodos įklijavimas yra daug laiko reikalaujantis procesas, tačiau jis neabejotinai unikalus. Tada turėtumėte išmatuoti visus stalčius ir komodos šonus ir priderinti prie jų faneros likučius. Šiame procese svarbu atsižvelgti į numatomas skylutes rankenėlėms ir gerus, patvarius klijus.Kitas įdomus sprendimas – purškimo naudojimas. Galite purkšti visą medienos paviršių arba tik gumbus. Purškiklis, ypač aukso ar sidabro atspalvių, atrodo unikaliai ant medžio. Tačiau norint purkšti, reikia tinkamai apsaugoti darbinį paviršių, kad purškimo metu ant grindų ar sienų nepatektų nešvarumų. Purškiama mediena gali būti šiek tiek mažiau patvari nei ant baldų užteptas storas dažų sluoksnis.

Jei turite idėją įdomiai prieškambariui skirtos komodos, bet jūsų svajonių spalva neatitinka aksesuarų, kuriuos norėtumėte ant jos pasidėti – naudokite likusius dažus arba purškite. Taip pat kaip baldus galite restauruoti figūrėles, vazas ar žvakides. Suteikite savo aksesuarams įdomią, išskirtinę išraišką ir pasirūpinkite, kad jūsų modernioje komodoje būtų tokie pat naujoviški priedai. Nepamirškite, kad senų daiktų atnaujinimas yra ir kūrybiškas, ir ekologiškas sprendimas. Užuot išmetę nederančias dekoracijas ar baldus, suteikite jiems antrą gyvenimą.

Tikimės, kad jums patiko mūsų „pasidaryk pats“ idėja, kaip namuose pasidaryti komodą. Viskas, ką galime padaryti, tai laikyti kumščius už sėkmingus projektus.

Tai renovacija, kurios gali imtis kiekvienas. Padengti baldus nauja spalva ar išardyti kelis smulkius elementus – tikrai labai lengvas remontas. Galite įsigyti baldą už mažą kainą, apie kurį anksčiau galėjote tik pasvajoti dėl didelės parduotuvės kainos. Leiskite sau akimirką linksmybių ir ištraukite gražiausius dalykus pamirštame daikte. Sėkmės!