Vonios spintelė po kriaukle. Kaip gerai jį išsirinkti?

Vonios spintelė po kriaukle. Kaip gerai jį išsirinkti?

Praustuvo spintelė yra svarbus kiekvieno vonios kambario dekoro elementas. Nepaisant mūsų mažo vonios kambario išdėstymo, vonios spintelė visada bus geras sprendimas. Taigi, kaip ją išsirinkti ir į ką atsižvelgti, kad tam tikra praustuvo spintelė tiktų mūsų interjerui. Ar tiks natūralios medžiagos, tokios kaip mediena, ar dirbtinės medžiagos labiau tiks vonios sąlygoms?

Praustuvo spintelė yra dažnai pasirenkamas sprendimas, nes leidžia geriau išnaudoti erdvę. Žemiau esančiame tekste pateiksime, į ką turėtumėte atsižvelgti, kad išsirinktumėte tinkamiausią.

Ar praustuvo spintelė yra geras pasirinkimas?

Praustuvo spintelės pasirinkimas yra geras sprendimas dėl mažiausiai dviejų priežasčių: praktiškumo ir estetikos.

Pradėkime nuo pirmo numerio, t.y. praktikos. Praustuvo spintelė yra labai specifinis baldas. Tačiau verta rinktis tokį sprendimą, ypač mažuose vonios kambariuose, kur svarbi kiekviena laisva erdvė. Vonios spintelių serijos gaminiai yra baldai, pirmiausia skirti kuo geriau išnaudoti tualeto erdvę. Priklausomai nuo to, ar renkamės spintelę su durelėmis ar stalčiais. Abu variantai leis tinkamai išnaudoti erdvę ir paslėpti gaminius bei kasdienius priedus po stalviršiu. Parduotuvių pasiūloje – vonios spintelės po praustuvu, tiek su gilesniais, tiek seklesniais stalčiais. Juose galėsime nesunkiai laikyti savo ir artimųjų rankšluosčius. Tokie baldai kaip praustuvo spintelė su laminuotos plokštės viršumi po praustuvu tarnaus mums ne vienerius metus, nes bus atsparus drėgmei, kurios ypač gausu vonios kambaryje. Jeigu mums rūpi tinkamas spintelės aukštis, patikrinkite, ar nurodyti spintelių modeliai tiks prie duoto praustuvo ir ar turi reguliuojamas kojeles. Daugiau informacijos visada galite rasti prekės kortelėje.

Estetikos klausimas yra pagrindinė kiekvieno vonios kambario idėja. Visam dekorui įtakos turi furnitūros spalva ir forma, taip pat reikalingi baldai, tokie kaip praustuvo spintelė ar pakabinama spintelė. Jų paskirtis pirmiausia yra praktinė, bet ir estetinė. Pasistenkime, kad baldai atitiktų sienų, plytelių ir durų spalvą. Taip pat puikiai tiks ir tinkamai parinkti kontrastai. Pavyzdžiui, madingi baldai mediniu korpusu, bet tamsiu priekiu. Gerai atrodys ir virš praustuvo kabantys vonios veidrodžiai. Visumą papildys tinkamai parinkta plytelių ir skiedinio spalva. Vis daugiau parduotuvių turi tinkamus katalogus su išdėstymais, kurie gali būti naudojami kaip pavyzdys. Paprastai mums į pagalbą ateis gerai apmokytas klientų aptarnavimas. Daugumoje prekybos centrų taip pat dažnai galima rinktis dizaino paslaugas. Susitikime su dizaineriu parodykite vonios kambario matmenis, o darbuotojas pasiūlys galimus variantus ir sprendimus.

Į ką verta atkreipti ypatingą dėmesį?

Visų pirma, praustuvo spintelė turi būti tinkamo paviršiaus. Lygų paviršių bus lengviausia išlaikyti švarų. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai naudoti pagrindines valymo priemones. Taip pat prieš perkant verta atkreipti ypatingą dėmesį į tai, ar spintos durys turi tylų uždarymo mechanizmą. Šis nepastebimas daiktas padės mums jaustis patogiai ilgus metus, pvz., kai visi šeimos nariai ramiai miega. Kitas labai svarbus dalykas renkantis spintelę mūsų vonios kambariui, ypač jei turite nedidelį vonios kambarį, bus spintelėje esančios vietos kiekis. Priklausomai nuo to, kokią spintą pasirinksime, pasirinkimas tikrai platus. Priklausomai nuo modelio, praustuvo spintelės gali būti komplektuojamos su durelėmis arba stalčiais. Kalbant apie modelį su stalčiais, verta atkreipti dėmesį į tai, ar juos galima visiškai ištraukti. Tai leis dar geriau išnaudoti erdvę ir prireikus greičiau rasti tai, ko reikia. Kad stalčiai būtų tvarkingi, verta investuoti į nedidelius krepšelius, kurie leis geriau valdyti erdvę ir ją padalinti, pvz., į vyrišką ir moterišką kosmetiką. Jei mūsų vonios kambarys mažas, verta atkreipti dėmesį ir į stulpų formos spinteles, kuriose atsiras vietos skalbinių krepšeliui.

Iš ko pagamintos spintelės?

Jeigu jau vizualiai išsirinkome mus dominantį baldą. Atkreipkime dėmesį į tai, iš ko jis pagamintas. Didžiąją dalį informacijos galite rasti pridedamoje etiketėje arba pardavėjas gali mums padėti. Dauguma galimų spintelių yra pagamintos iš MDF. Tokių spintelių paviršius apsaugotas papildomu lako sluoksniu, dažniausiai vandeniui atspariu poliuretaniniu laku. Šios apsaugos dėka gaminys apsaugotas nuo didžiausio vonios kambaryje esančio kenkėjo – drėgmės. Dėl šios medžiagos naudojimo nereikės investuoti į specialias valymo priemones.

Praustuvo su spintele privalumai

Jei norime sukurti tobulą komplektą, t.y. spintelę ir praustuvą ant stalviršio, pagalvokite, ar būtų geresnis sprendimas įsigyti jau paruoštą praustuvo ir spintelių komplektą. Tai užtikrins, kad vienas elementas atitiktų kitą. Be to, spintelėje jau bus atitinkamos angos, pvz., sifonui. Pasirinkę šį sprendimą, įgausime puikiai tinkantį komplektą ir galėsime jį surinkti patys. Stalviršis bus puikiai iškirptas, o praustuvas tilps į visumą. Tokių jau paruoštų rinkinių gamintojai siūlo vis daugiau. Spintoje taip pat yra tinkamai parinktas praustuvas. Tokiuose rinkiniuose atkreipkite dėmesį į praustuvo stalviršio gylį.

Kaip priderinti spinteles prie vonios?

Kad mūsų vonios kambarys būtų jaukus ir jo išvaizda patiktų, turime skirti ypatingą dėmesį visai patalpai. Praustuvo spintelė yra svarbi gaminio rūšis kiekviename vonios kambaryje, tačiau atminkite, kad vonioje yra ir kitų spintelių – pavyzdžiui, pakabinamų spintelių. Bendras dizainas, žinoma, priklauso nuo asmeninių pageidavimų, tačiau svarbu, kad kiekvienas gaminys derėtų ir būtų praktiškas. Funkcionalumas taip pat svarbus. Praustuvo spintelės gali būti gaminamos iš įvairių medžiagų, tokių kaip MDF plokštė, laminuota plokštė ar medžio drožlių plokštė. Praustuvo spintelė taip pat gali būti medinė, kaip ir pakabinama spintelė. Jei norime vonios kambariui suteikti šiek tiek prašmatnumo, rinkitės neįprastą spalvą, pvz., grafito.

Kai baigsime aptarti gaminius ir kaip jie dera prie bendro interjero ir vienas kito. Pereikime prie matmenų klausimo. Prieš perkant, patikrinkime matmenis. Visų pirma, verta išmatuoti įdubą, kurioje turi būti pastatyta mūsų praustuvo spintelė. Geriausia baldus sureguliuoti taip, kad iš abiejų pusių būtų minimaliai vietos. Tai palengvins valymą ir pagerins komfortą.