Kiek kainuoja drabužių spinta pagal užsakymą?

Kiek kainuoja drabužių spinta pagal užsakymą?

Pagal užsakymą pagamintos spintos naudojamos beveik kiekviename namų kambaryje, nors dažniausiai jos naudojamos miegamajame arba prieškambaryje. Integruotos spintos pagaminimo kaina priklauso nuo daugelio veiksnių, todėl dažnai sunku rasti aiškios informacijos šia tema. Bet kaip jūs galite nuspręsti dėl tokio sprendimo net neturėdami bendro supratimo apie jo kainą? Žemiau esančiame straipsnyje pateikiame pavyzdines kainas atsižvelgdami į spintos vidaus įrangos tipą, jo konstrukcijai naudotą medžiagą bei technines detales. Esame įsitikinę, kad šio požiūrio dėka bus lengviau nustatyti apytikslę planuojamo garderobo kainą.

Kada rinktis pagal užsakymą pagamintas spintas?

Nors įmontuojamos spintos yra puikus būdas patogiai ir labai estetiškai įsirengti savo interjerą, tačiau kartais paprasčiausiai išsirinkti standartines parduotuvės spintas (įdomu, kad jos ne visada yra pigesnės). Tačiau jei patalpa, kurioje bus pastatyta spinta, nėra erdvi, yra įdubimų, šlaitų ar kitų sunkiai sutvarkomų vietų, įmontuota spinta gali būti puikus sprendimas. Tokie baldai ypač puikiai tiks mažose patalpose, kur, kaip žinome, kiekvienas daiktadėžės centimetras yra aukso vertės. Be to, dėl įmontuotos spintos išnaudojame maksimaliai erdvę, išvengiant negražių tarpų, plyšių ir įdubimų (neišvengiama perkant jau paruoštas spintas), kur reikia nuvalyti dulkes. Čia dar pridursime, kad tikrinant pagal užsakymą pagamintų spintų kainas negalime nepaisyti to, kad jos apima kur kas daugiau nei tik medžiagos ir baldų kainą. Tai apima matavimo, projektavimo, pristatymo, taip pat medžiagų atvežimo ir surinkimo kainas.

Kokiam interjerui rinktis pagal užsakymą pagamintą spintą?

Vienas didžiausių pagal užsakymą gaminamų spintų privalumų – galimybė jas priderinti prie įvairaus tipo interjero. Jie puikiai tiks žemose patalpos vietose, po šlaitais, po laiptais ir įdubose. Jie leidžia maksimaliai išnaudoti erdves, kurios kitu atveju liktų netinkamos naudoti. Žinoma, su spintomis galite pastatyti ir visas sienas ar jų dalis. Integruotame variante dažniausiai randu miegamojo spintas, svetainės spintas, prieškambario spintas, jaunimo spintas. Jie taip pat dažniausiai yra neatsiejama garderobo dalis ir čia verta trumpam sustoti. Spinta su pagal užsakymą pagaminta įranga yra geriausias būdas ją įrengti. Jo dėka optimaliai išnaudosime turimą erdvę, bet ir spintos interjerą paruošime puikiai pagal savo poreikius. Papildomų lentynų ir stalčių įrengimą reikalingiems daiktams ypač įvertins tie, kurie turi didelę batų, rankinių, papuošalų ir aksesuarų kolekciją.

Kaip išsirinkti drabužių spinta pagal užsakymą?

Kaip jau minėjome, spintos kaina priklauso nuo daugelio faktorių, o vienas iš jų – tipas. Turime iš ko rinktis Integruotos spintos, kurios yra laisvoje erdvėje tarp dviejų sienų. Integruota spinta užima visą turimą erdvę, todėl jai nereikia montuoti papildomų sienų, lubų ar grindų. Dėl šios priežasties ir pigiau Pilnos spintos, komplektuojamos su visais korpuse esančiais elementais: grindimis, šoninėmis sienelėmis, galine siena ir lubomis. Spintos su šonine sienele, kurios montuojamos ant vienos iš kambario sienų, kuri kartu yra ir jos šoninė siena. Kampinės spintos (L tipo),kurios yra patalpintos kambario kampe.Baldai su šoninėmis sienelėmis,kuriose turime dvi šonines sieneles iš lentos.Baldai su sandėliuku,kurių viršutinėje dalyje yra būdingas modulis ir kuris uždaromas atskiromis stumdomomis arba varstomais durimis.

Visi minėti modeliai gali būti montuojami tiek su stumdomomis, tiek su varstomais durimis.

Stumdomos ar varstomos durys? Baldai, įranga ir kainos pagal užsakymą

Jau pradžioje sakėme, kad nuo įrangos bei techninių sprendimų priklauso ir baldo kaina. Taigi dabar atėjo laikas į tai pažvelgti atidžiau. Pagal užsakymą pagaminta drabužių spinta, kaip žinoma, brangesnė, kuo daugiau joje yra įrangos. Galime rinktis iš lentynų, bėgelių, stalčių, krepšelių, stalčių iš lentos, šviestuvų. Pagal individualų užsakymą spintos fasadai gali būti gaminami iš tokių medžiagų kaip laminuotos lentos, lentos iš medžio, medžio masyvo arba grūdintas stiklas. Baldo korpusas dažniausiai gaminamas iš laminuotos medžio drožlių plokštės, o fasadai – iš MDF plokštės, kuri gali būti dengta faneruota plokšte arba dekoratyviniu stiklu. Durys pagal užsakymą gaminamose spintose gali būti stumdomos arba varstomos. Dažniausiai pasirenkami stumdomi modeliai, nes jie užima mažiau vietos ir yra efektyvesni. Tačiau verta pridurti, kad jie yra ir brangesni. Taip pat atkreipkime dėmesį į stalčių atsidarymo būdą. Čia geriausiai tiks pilnai ištraukiami ir tyliai užsidarantys stalčiai, kurie nors ir brangiausi, tačiau suteikia neįkainojamą naudojimo komfortą. Pilnos išplėtimo kreiptuvai ypač praverčia, kai turime spintą, kurios gylis didesnis nei standartinė.

Drabužių spintos pagal užsakymą. Kainoraštis

Aukščiau aprašėme veiksnius, turinčius įtakos baldų pagal užsakymą kainai. Galima sakyti, kad renkantis vieną spintą tai pačiai vietai, už tą patį daiktų kiekį, už ją galime sumokėti ir 400, ir 1400 eur. Tokių baldų kainai įtakos turi ir funkcionalumas, kuriuo jie buvo pagaminti. Pagrindinė versija siūlo ekonomiškus sprendimus, todėl yra pigesnė. Patogiame variante, be funkcionalumo, atsižvelgiama ir į estetiką, kokybę bei aukštesnį baldų standartą. Savo ruožtu premium versija reiškia įmantraus dizaino spintas ir aukščiausios kokybės priedus. 2 sparnų spinta iš laminato kainuoja vidutiniškai 500 EUR. Dviejų durų įmontuota spinta su stiklais abiem lapais ir dekoracijomis kainuoja vidutiniškai 700 EUR. 2 sparnų spinta su veidrodžiu vidutiniškai kainuoja 550 EUR. Trijų durų spinta su egzotiško medžio fasadu kainuoja maždaug 900 EUR. Trijų durų spinta su veidrodžiu kainuoja maždaug 800 EUR.

Galiausiai apibendrinkime, kokie elementai turės įtakos aptariamų baldų kainai. Baldų matmenys. Pasirinktos medžiagos tipas (lenta, mediena, stiklas, fanera). Parinkti papildomi priedai spintos interjerui (barai, pakabos, stalčiai, lentynos, krepšeliai, intarpai, veidrodžiai). Varstomų ir stumdomų elementų furnitūros tipas (durelių ir stalčių vyriai ir kreiptuvai). Spintos durų tipas (išmatavimai, užpildymas, sistema, papildomi elementai). Durų skaičius. Būtinybė statyti išorinius elementus (šonines sienas, galinę sieną, lubas, grindis).