Kaip vizualiai padidinti svetainę baldais ir aksesuarais?

Kaip vizualiai padidinti svetainę baldais ir aksesuarais?

Prieiga prie plataus įvairių gaminių asortimento, dizaino sprendimų ir praktinių gudrybių reiškia, kad interjero dizaino industrijoje beveik nėra jokių apribojimų. Net nedidelis patalpos dydis, daugelio laikomas vienu didžiausių sunkumų, nesumažina konkretaus interjero dizaino galimybių. Protingai jas sukūrę ir naudodami apgalvotas priemones, galite pasiekti norimą efektą. Kaip pasirinkti baldus ir aksesuarus, kad vizualiai padidintumėte svetainę?

Veidrodžiai kaip priedai suteikiantys gylį

Veidrodžiai – vienas populiariausių sprendimų, kuriais siekiama optiškai padidinti svetainę. Dėl jų buvimo interjere jis atrodo daug erdvesnis, skaidresnis ir tvarkingesnis. Kartu jis suteikia papildomo apšvietimo, atspindėdamas saulės šviesą, o tai taip pat svarbu kuriant matomą dydį. Svetainėje puikiai tiks ant sienos kabantis veidrodis. Įdomu tai, kad be jau minėtų privalumų, ji taip pat suteikia galimybę išryškinti svarbiausius aranžuotės akcentus ir sėkmingai atlieka aksesuaro, padedančio patikrinti konkrečių stilių patrauklumą, vaidmenį. Tačiau verta nepamiršti rinktis modelius be puošnių, gausiai dekoruotų rėmų, kurie gali priblokšti.

Rinkitės minimalistinius baldus, aksesuarus ir sprendimus

Didžiausi mažų salonų savininkų priešai – netvarka, chaosas ir netvarka. Tačiau jie turi stiprų sąjungininką, kuris padeda veiksmingai su jais kovoti. Tai minimalizmas. Verta prisiminti tai kiekviename interjero dizaino etape.

Kalbant apie baldus, geriausia rinktis tvarkingus, prislopintus ar nepretenzingus variantus. Masyvios formos ir prašmatnios dekoracijos nedera prie mažų kambarių išdėstymo. Tačiau gera alternatyva yra daugiafunkciniai modeliai, kurie vienu metu gali sėkmingai atlikti keletą vaidmenų. Dvipusė lentyna, sulankstomos kėdės ar indeliu praturtintas pufas – idėjų pavyzdžiai, kuriuos verta traktuoti kaip savotišką įkvėpimą. Jie taip pat padeda protingai tvarkyti erdvę, nereikia pridėti nereikalingų baldų į kambarį.

Riboto skaičiaus dizaino elementų naudojimas taip pat taikomas priedams. Jas renkantis verta vadovautis principu – kuo mažiau, tuo geriau. Visiems žinoma, kad aksesuarai yra vyšnia ant torto. Tačiau mažose patalpose aksesuarus geriausia rinktis kuo labiau atitinkančius dominuojantį stilių ir per daug neišsiskiriančius.

Iliuzijos magija, t.y. fototapetai ir juostelės

Mados industrijoje gerai žinoma gudrybė norint pailginti figūrą – vertikaliomis juostelėmis prisodrintus drabužius. Tokio dizaino marškiniai, suknelė ar megztinis juos dėvintis žmogus atrodo aukštesnis. Įdomu tai, kad tokią procedūrą galite naudoti tvarkydami nedidelę svetainę. Jei svetainę traktuojate kaip žemo ūgio žmogų, jos sienas verta papuošti dryžuotais raštais naudojant tapetus ar dažus. Tačiau šiuo metu svarbu atsiminti, kad geometriniai raštai neturėtų būti pernelyg detalūs.

Mažo tūrio kambariuose verta vengti pakabinamų šviestuvų. Tikrai geriau rinktis taškinį apšvietimą juostinės lempos pavidalu.

Įsitikinkite, kad jūsų apšvietimas yra tinkamas

Optiškai padidinti svetainę tampa problematiška, jei išdėstymas grindžiamas tamsiomis spalvomis. Tai reikėtų atsiminti sienų dažymo etape, pasirenkant grindų tipą, jau nekalbant apie įrangos komplektavimą. Tačiau yra tam tikrų sprendimų, kurie įgalina veiklą šioje srityje.

Gerai apšviestas kambarys sukuria įspūdį, kad jis yra daug didesnis nei yra iš tikrųjų. Todėl reikia pasirūpinti, kad jos vidų pasiektų kuo daugiau saulės spindulių. Jei jau per vėlu rinktis didelius langus, atsisakykite užuolaidų ir pakeiskite jas žaliuzėmis ar žaliuzėmis. Šis žingsnis taip pat apima minimalizmo auros stebėjimą. Panašią funkciją atlieka ir anksčiau minėti veidrodžiai. Tais atvejais, kai saulės šviesos patenka į patalpą labai mažais kiekiais, kaip jų pakaitalą galite naudoti šviestuvą su šiltos šviesos spalvos ir optimalios galios lempute.

Sutvarkyti kambarį su nedideliu plotu yra daug pastangų reikalaujanti užduotis, tačiau pasitenkinimas, atsirandantis dėl laukiamų rezultatų, yra neapsakomas. Remiantis minėtais sprendimais ir praktinėmis gudrybėmis, galima daryti išvadą, kad net ir tikrai intymus interjeras gali sukelti erdvumo įspūdį ir, svarbiausia, garantuoti pasitenkinimą teikiantį gyvenimo komfortą. Kurdami svetainę nepamirškite šių kelių taisyklių ir maža erdvė jums niekada nebus problema.