Kaip iš komodos pasidaryti tualetinį staliuką. Tualetinis staliukas su veidrodžiu.

Kaip iš komodos pasidaryti tualetinį staliuką. Tualetinis staliukas su veidrodžiu.

Daugiafunkcinių baldų mada pas mus atėjo pastaraisiais metais ir tapo nuolatine mūsų namų ir butų interjero detale. Nenuostabu, kad orientuojamės į patogumą ir funkcionalumą ir, kur tik įmanoma, du baldus pakeičiame vienu – dviejų funkcijų. Vadovaudamiesi šia tendencija, parengėme vadovą, kaip patiems pasigaminti tualetinį staliuką naudojant seną rašomąjį stalą ar komodą. Jei turite menininko ir „pasidaryk pats“ entuziasto sielą – raginame tai padaryti patiems!

Jak zrobić toaletkę  do codziennego makijażu

Kaip pasidaryti tualetinį staliuką – reikalingos medžiagos ir įrankiai

Rašomasis stalas

Jei kur nors palėpėje ar rūsyje yra šiek tiek dulkėtas ir savo jėgą atbaigęs rašomasis stalas, galite jį panaudoti kaip būsimo tualetinio staliuko korpusą. Rašomasis stalas yra geriausias tualetinio staliuko pagrindas. Kodėl? Dėl dviejų priežasčių. Visų pirma, jis siūlo daugybę saugojimo galimybių. Juos įvertins kiekviena moteris, turinti begalę kosmetikos, papuošalų ir kasdienių daiktų. Talpūs stalčiai sukurs patogią erdvę tvarkymui ir funkcionaliam organizavimui.

Ant didelio stalviršio galite pasidėti indus ar krepšelius papuošalams ir mažą kosmetiką kasdieniam makiažui. Antrasis rašomojo stalo, kaip komodos, privalumas – galimybė laisvai išdėstyti sėdynę – tai kėdė, fotelis ar patogus pufas.

Jak zrobić toaletkę  - komoda z toaletką

Komoda

Antras variantas – naudoti kaip tualetinio staliuko pagrindą – komodą. Komodos yra tokios pat praktiškos kaip rašomieji stalai, nors galbūt šiek tiek mažiau patogios. Juose nėra įdubos kėdei ar foteliui pastatyti. Komoda tikrai padės kiekvienai moteriai laikyti kosmetiką, niekučius ir aksesuarus, be to, bus elegantiška interjero puošmena. Kuo daugiau stalčių, lentynų ir skyrių, tuo lengviau bus palaikyti tvarką ir organizuoti sandėliavimo erdvę. Rinkdamiesi komodą įsitikinkite, kad jos viršus būtų pakankamai platus, kad tilptų stovintis veidrodis (jei tokį pasirinksite) ir visi daiktai, kuriuos ketinama padėti tiesiai ant viršaus. Svetainės komodos, miegamojo komodos ar prieškambario komodos puikiai tiks kaip tualetinio stalo pagrindas.

Toaletka z lustrem - sypialnia - kwiaty na toaletkę

Veidrodis

Esminis kiekvienos moters tualetinio stalo elementas, be abejo, yra didelis veidrodis. Kokį modelį pasirinksite, priklauso tik nuo jūsų, jūsų pageidavimų ir skonio. Galima rinktis veidrodį rėmelyje, kurio spalva derės prie rašomojo stalo ar komodos spalvos. Berėmius veidrodžius galite rinktis kvadrato arba apvalios formos.

Galite naudoti tai, ką turite namuose. Jei ne, galite lengvai juos nusipirkti mūsų stacionarioje ar internetinėje parduotuvėje. Kokį veidrodį geriausia rinktis? Tai priklauso nuo jūsų, jis gali būti kabantis arba stovėti.

Toaletka bez szuflad - pomysł na toaletkę

Dėžutės, krepšeliai ir organizatoriai – aksesuarams ir papuošalams

Kuriant tualetinį staliuką, verta atkreipti dėmesį į saugojimo vietą. Krepšeliai ir pertvaros puikiai tinka stalčiams, nes leidžia išlikti tvarkingiems ir greitai rasti konkretų daiktą.

Ant stalviršio galite pastatyti specialius papuošalų ir makiažo organizatorių. Tai gali būti specialiai suprojektuoti konteineriai, bet iš tikrųjų puikiai tiks ir kitos, net pačios paprasčiausios, dėžės. Parduotuvėse jų apstu, tad tikrai rasite kažką sau.

Pasidaryk pats tualetinis staliukas, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti

Kai atskiri tualetinio staliuko elementai bus sukomplektuoti, laikas atnaujinti ir surinkti visą. Kaip žingsnis po žingsnio pasidaryti tualetinį staliuką? Čia mūsų instrukcija.

1 žingsnis – baldų paruošimas

Stalą ar komodą reikia kruopščiai nuvalyti ir paruošti dažymui. Mes visada patariame kiekvieną baldą išardyti. Ką tai reiškia? Pirmiausia reikia išardyti stalčius ir dureles, atsukti rankenas ir išimti lentynas. Kodėl tai daryti? Kad jūsų darbas būtų lengvesnis. Kiekvieną elementą galėsite kruopščiai išvalyti, nušlifuoti ir vėliau nudažyti anksčiau pasirinkta spalva.

Jei tualetinis staliukas su veidrodžiu pagamintas iš kasdien naudojamos komodos, yra geros būklės ir nereikalauja atnaujinimo, šį žingsnį galite praleisti. Kai baldą reikia atnaujinti, galite jį nudažyti medžio dažais. Baltos spalvos baldai jau keletą metų neišeina iš mados. Gražiai atrodo ir nuskusti prašmatnūs baltinti tualetiniai staliukai. Dažymas – puikus būdas greitai pakeisti baldus!

Toaletka w salonie spa, jak udekorować toaletkę, toaletka

2 žingsnis – paviršiaus šlifavimas

Prieš kreipiantis į šepetį, reikia kruopščiai nušlifuoti baldus, kad jų paviršius būtų tinkamas dažymui. Tam naudokite vidutinio grūdėtumo švitrinį popierių. Šlifuojant dažai geriau prilips prie baldų, išvengsite lupimo ir nelygumo. Nepamirškite po tokio apdorojimo kruopščiai nuvalyti baldus nuo dulkių.

3 žingsnis – tualetinio staliuko dažymas

Dažant baldus visada verta pradėti nuo grunto užtepimo. Tai labai svarbu, ypač kai šviesūs dažai tepami ant tamsių baldų. Gruntas žymiai pagerins galutinį dažymo efektą. Dažus tepkite sluoksniais, po kiekvieno sluoksnio padarykite pertraukėlę, palaukite, kol išdžius ir tada švelniai šlifuokite. Kiek dažų sluoksnių reikia tepti ant komodos ar rašomojo stalo? Aiškaus atsakymo į šį klausimą nėra. Viskas priklauso nuo dažų tipo, kurį naudojate dažymui. Kartais tai bus du, kartais trys, o kartais net keturi sluoksniai.

Užtepę paskutinį, palaukite, kol visi elementai visiškai išdžius, tada surinkite juos į vieną visumą. Čia galite pakeisti rankenas ir kojeles visiškai naujomis. Suteikdama komodai šviežumo ir unikalumo.

toaletka do sypialni, toaletka do salonu  - jak udekorować toaletkę

4 žingsnis – veidrodis ir priedai

Kai tualetinis staliukas išdžiūsta, laikas sumontuoti veidrodį. Jei nuspręsite jo rėmą prijungti prie stalviršio, naudokite kaiščius arba specialius varžtus. Veidrodį galite laisvai pastatyti ant komodos viršaus, tačiau atminkite, kad tokia konstrukcija gali būti ne itin stabili. Jei „pasidaryk pats“ tualetinis staliukas yra šalia sienos, veidrodį galite pakabinti tiesiai virš stalviršio. Taip įgausite papildomos vietos ant komodos ar rašomojo stalo.

Veidrodžio rėmą galite papuošti LED lemputėmis arba dekoratyvinėmis styginėmis lempomis. Dekoravimui galite naudoti ir kitus dekoratyvinius elementus, pvz., dirbtines gėles, tiulio pomponus, dekoratyvines pakabas ir kt. Tai suteiks jums įdomų foninio apšvietimo efektą ir tuo pačiu paryškins vietą, kurioje kasdien darysite makiažą.

Ant stalviršio padėkite kosmetikos ir dėžučių organizatorius. Taip pat galite apsvarstyti papuošalų stendą. Dėl to jūs jį gražiai eksponuosite ir tuo pačiu papuošite savo naują baldą.

Różowa toaletka, toaletka do sypialni, toaletka do salonu  - jak udekorować toaletkę

Kėdė, fotelis, taburetė o gal pufas? Kurią sėdynę turėtumėte pasirinkti tualetiniam stalui?

Darant savo tualetinį staliuką su veidrodžiu, verta pagalvoti apie patogią sėdynę, kuri palengvins kasdienį makiažą. Nebūtina pirkti naujo baldo, padėti gali tie, kuriuos turite namuose. Kėdė, patogus fotelis, pufas ar mažas suoliukas – visa tai galite naudoti kaip sėdimą vietą jūsų tualetiniam stalui.