Kaip įrengti svetainę suomišku stiliumi?

Kaip įrengti svetainę suomišku stiliumi?

Suomiško stiliaus interjero dizainas yra subtili, funkcionali ir harmoninga estetika, susijusi su gamta ir skandinaviškomis tradicijomis. Suomių stilius yra viena iš skandinaviško stiliaus atmainų, todėl minimalizmas interjero dizaine ir šviesios spalvos čia bus visur. Tačiau kuo išskirtinis suomių stilius? Pirmiausia daugiau gamtos ir kontrastų įvedimo.

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip sukurti suomiško stiliaus svetainę išlaikant šiai estetikai būdingą neutralumą ir funkcionalumą. Suomišku stiliumi dekoruoti interjerai gali džiuginti, o tokio stiliaus svetainė – idealus sprendimas, ypač mažiems ir dažniausiai tamsiems kambariams. Suomiškas interjero dizaino stilius džiugina, todėl mes pasistengsime supažindinti jus su šia tema.

Salon w fińskim stylu

Kaip atrodo suomiškas interjero dizaino stilius?

Suomiškas interjero stilius remiasi keliais pagrindiniais principais, į kuriuos verta atsižvelgti planuojant svetainės išdėstymą. Suomiško stiliaus raštai labai panašūs į skandinavišką, todėl čia tikrai bus švesių spalvų ir minimalizmo. Kas dar svarbu kuriant suomišką dizainą? Pažiūrėkime!

Švesios spalvos ir suomiškas stilius interjero dizaine

Suomių stilius pabrėžia šviesias, prislopintas spalvas, tokias kaip balta, smėlio, šviesiai pilka ir dangaus mėlyna. Kuo mažesnis interjeras, tuo šviesesni turėtų būti atspalviai. Labai mažiems kambariams Suomijos namuose ant sienų naudojami tik balti atspalviai. Šviesios spalvos vizualiai padidina patalpas, todėl balta svetainė atrodys didesnė nei tamsiai nudažyta tokio pat dydžio svetainė.

Svarbu ne tik spalvos, bet ir medžiagos. Norėdami įrengti svetainę suomiško stiliaus, rinkitės medžiagas, kurios yra labai artimos gamtai. Natūralių medžiagų, tokių kaip mediena, akmuo ir linas, naudojimas būdingas Suomijos dizainui. Medinės grindys ir baldai yra svarbi šios estetikos dalis. Atitinkami suomiško stiliaus standartai šiuo klausimu yra labai griežti. Suomišku stiliumi dekoruotuose interjeruose ne vieta dirbtiniams elementams ir plastikams. Pirkdami baldus rinkitės tik natūralias medžiagas

Kaip įrengti butą suomišku stiliumi? Būtinai pasirinkite minimalizmą!

Suomiai yra žinomi dėl savo minimalistinio požiūrio į interjero dizainą. Mažuose interjeruose dažnai naudojama taisyklė: mažiau yra daugiau. Todėl apribokite dekoracijų ir baldų kiekį, palikite erdvės laisvai judėti. Atstumas tarp atskirų elementų suomiško stiliaus išdėstyme yra gana didelis, o papildomos dekoracijos yra labai ribotos. Dekoracijos dažnai skirtos ne tik papuošti interjerą, bet atlieka ir kitą vaidmenį, pvz., dekoratyvinės vazos yra vieta gėlėms, o dekoratyviniuose dubenyse galima paslėpti raktus. Funkcionalumas čia itin svarbus.

Suomiškas stilius dažnai įtraukia gamtos elementus į dekoraciją. Vazoniniai augalai, mediniai akcentai, akmuo ir gamtą primenančios faktūros kuria darnų interjerą. Tačiau raštų ne per daug, o minimalizmas interjero dizaine galioja ir čia. Paprastai parenkama viena dominuojanti spalva ir vienas raštas, aplink juos išdėstomas visas kambarys.

Visų pirma funkcionalumas, t.y. praktiškas skandinaviško stiliaus svetainės išdėstymas

Suomiškas interjeras ne tik estetiškas, bet ir itin funkcionalus. Didžiausias dėmesys skiriamas paprastų, ergonomiškų formų baldams ir praktiškiems sprendimams, kurie palengvina kasdienybę. Norėdami įrengti svetainę suomišku stiliumi, verta rinktis švesių spalvų ir puikaus funkcionalumo baldus. Čia puikiai tiks moduliniai ir daugiafunkciniai baldai, pvz., kampinės sofos svetainei su papildoma miegojimo funkcija.

 

Nepamirškite apie apšvietimo vaidmenį! Ryškus apšvietimas yra pagrindinė suomių stiliaus dalis. Svarbiausia, žinoma, bus natūrali šviesa, todėl skandinaviškoje svetainėje naudojami dideli langai ir jų neuždengiama storomis užuolaidomis. Tačiau nepamirškite apie dirbtinę šviesą. Rinkitės šviestuvus su natūralia šviesa, atspindinčiais švesios interjero spalvos.

Jak urządzić salon w fińskim stylu

Kaip įrengti svetainę suomišku stiliumi?

Dabar, kai sužinojote pagrindinius suomiško stiliaus principus, galite pradėti tvarkyti savo svetainę. Skandinaviškas stilius suomių namuose yra natūralus atsakas į ilgas žiemas ir trumpas dienas, todėl šviesios spalvos ir minimalizmas bus svarbiausi.

Apdaila suomišku stiliumi

Rinkitės šviesias sienų spalvas, puikiai tiks tokios spalvos kaip balta, smėlio arba šviesiai pilka. Šios spalvos optiškai padidins erdvę ir suteiks jai lengvumo. Medinės grindys yra pagrindinis suomiško stiliaus elementas. Rinkitės šviesią medieną su natūralia apdaila, kuri įneš į kambarį šilumos. Sienų ir grindų apdaila skirta sukurti šviesų foną likusiems išdėstymo elementams.

Skandinaviški baldai suomiškam interjerui

Svarbu ir įranga. Rinkitės minimalistinio dizaino baldus. Puikiai tiks šviesios sofos ir foteliai, taip pat mediniai stalai ir lentynos. Baldai su daiktų saugojimo funkcija padės sutvarkyti daiktus. Kaip minėjome aukščiau, tokiuose interjeruose puikiai tiks moduliniai ir daugiafunkciai baldai. Ypač žaviai atrodys baldai aukštomis kojomis, kurie suteiks visai kompozicijai lengvumo ir savito, suomiško charakterio.

Suomiškas stilius interjere? - Aksesuarai

Būtinai apribokite dekoracijų kiekį. Rinkitės paprastus, natūralius aksesuarus, tokius kaip mediniai paveikslų rėmeliai, lino ar medvilnės tekstilė. Taip pat gerai atrodys augalai vazonuose.

Būtinai pasirūpinkite, kad svetainė būtų pakankamai apšviesta. Venkite sunkių užuolaidų ir žaliuzių, o naudokite šviesias arba romėniškas užuolaidas. Pasirinkite šviestuvus su minkšta, natūralia šviesa. Minimalistinio dizaino pakabinamas šviestuvas arba stalinis šviestuvas ant medinio stalo – puikus pasirinkimas.

Taip pat pridėkite keletą minkštų pagalvių ir antklodžių, kad šaltesnėmis dienomis suteiktumėte šilumos ir komforto.

Suomiško stiliaus interjeras dvelkia ramybe ir pusiausvyra. Tai puiki vieta atsipalaiduoti po įvykių kupinos dienos. Atminkite, kad pagrindinis suomiško stiliaus elementas yra estetikos ir funkcionalumo derinimas, kuris leis jums kasdien mėgautis savo interjero grožiu.