Kaip įrengti nedidelį valgomąjį?

Kaip įrengti nedidelį valgomąjį?

Valgomasis – tai vieta, kur ne tik patenkiname savo kulinarinius poreikius, bet ir kuriame prisiminimus per susitikimus su šeima ir draugais. Tai vieta, kur dalinamės valgiais, pokalbiais ir kartu praleistomis akimirkomis. Mažų valgomųjų kambarių projektavimas tampa vis didesniu iššūkiu, ypač laikais, kai gyvenamoji erdvė tampa vis vertingesnė.

Šiame straipsnyje atrasime strategijas ir idėjas, kurios padės nedidelę valgomojo erdvę paversti funkcionalia, stilinga ir jaukia vieta. Nuo baldų pasirinkimo iki vizualinių gudrybių pritaikymo – išmokime sukurti valgomąjį, kuris ne tik atliktų pagrindines užduotis, bet ir atspindėtų mūsų individualų skonį bei sukurtų nepamirštamus įspūdžius.

Aranżacja małej jadalni

Kaip įrengti nedidelį valgomąjį?

Jei mums įdomu, kaip sutvarkyti nedidelį valgomąjį, turime atidžiai planuoti atitinkamos įrangos įsigijimą. Nedidelio valgomojo sutvarkymas tinkamais baldais bus ne tik funkcionalus, bet ir estetiškas. Būtinai įsigykite nedidelius, bet praktiškus baldus, atitinkančius mažo valgomojo dydį. Puikiai tiks nedideli staliukai, ypač ištraukiami modeliai ar valgomojo stalai nuimamu viršumi.

Rinkimės patogias kėdes, kurias galima stumti po stalu. Taip sutaupysite vietos, kai niekas nesinaudoja valgomuoju.

Nedidelį valgomąjį būtų gera idėja įrengti praktiškais baldais. Ištraukiami stalai tikrai bus naudingas pasirinkimas, kai planuojame organizuoti didesnį šeimos susitikimą. Sulankstomas stalas pasitarnaus buityje kasdien. Nepamirškite, kad prie stalo turi būti pakankamai vietų, kad kiekvienas namų ūkio narys galėtų ramiai sėdėti ir pavalgyti kartu su visa šeima.

Papildomus baldus tokiame valgomajame reikėtų dėti atsargiai. Nereikėtų užgriozdinti erdvės, tad jei papildomi baldai tiesiog netilps, atsisakykite jų. Tačiau jei mažame valgomajame telpa ir kita įranga, būtinai rinkitės funkcionalius baldus su papildoma erdve. Šiam vaidmeniui puikiai tiks praktiškos komodos, gražios vitrinos ar lentynos. Įdomi idėja gali būti ir stalo su stalčiais pirkimas.

meble do małej jadalni

Mažas valgomasis bute? Kaip sutvarkyti? Kokias spalvas rinktis?

Mažo valgomojo išdėstymas yra ne tik baldai, bet ir gerai parinktos spalvos. Mažose patalpose visada verta rinktis šviesias sienas ir grindis bei šviesias įrangos spalvas. Šviesūs atspalviai vizualiai padidina erdvę, todėl mažas valgomasis atrodo daug didesnis. Atsisakykite tamsių sienų dažų ir tamsių baldų – tai gali optiškai sumažinti valgomojo dydį, todėl kambarys atrodys ankštas ir nemaloniai apkrautas.

Nepamirškime ir gero apšvietimo. Maži kambariai turi būti gerai apšviesti tiek natūralia, tiek dirbtine šviesa. Todėl ant langų nekabinkime sunkių, storų užuolaidų, rinkimės erdvias, lengvas užuolaidas. Dirbtinis apšvietimas turėtų suteikti pakankamai šviesos stalui apšviesti, ypač – tam puikiai tiks lubiniai ir pakabinami šviestuvai. Apšvietimą verta papildyti sieniniais ir toršerais.

Optinis erdvės padidinimas – veidrodžiai

Veidrodžiai yra įdomus išdėstymo papildymas ir būdas vizualiai padidinti erdvę. Jei svarstome, kaip sutvarkyti nedidelį valgomąjį, pasinaudokime šia gerai žinoma interjero dizainerių gudrybe ir valgomajame pastatykime veidrodį. Paviršiuje atsispindintis vaizdas leis pasijusti lyg dvigubai didesnėje patalpoje! Be to, šviesa taip pat atsispindės veidrodyje, dar labiau apšviesdama valgomąjį.

jak powiększyć optycznie przestrzeń

Kaip įrengti nedidelį valgomąjį daugiabučiame name? Minimalizmas ir išdėstymo ekonomiškumas

Jei daugiabučiame name norime įrengti nedidelį valgomąjį, būtinai laikykitės principo „mažiau yra daugiau“. Perteklinė įranga, aksesuarai ar akcentai gali be reikalo užgriozdinti erdvę, todėl valgomasis gali jaustis ankštas ir nemalonus. Geriau atsisakyti kai kurių elementų ir sutelkti dėmesį į minimalizmą, kuris puikiai tinka mažose erdvėse.

Ypač venkime pernelyg didelio erdvės dekoravimo. Per daug elementų gali užgožti ir užgriozdinti erdvę.

Nedidelio valgomojo dekoravimo idėjos – dekoracijos mažame valgomajame

Dekoratyvinių elementų neturėtų būti daug, bet tai nereiškia, kad jų visai neturėtų būti. Tačiau dekoracijas reikia pasirinkti atsargiai. Verta naudoti stiklo dekoratyvinius elementus, vazas, stiklinę tarą ar langų stiklus. Stiklas yra ne tik dekoratyvus, bet ir sukuria didesnės erdvės iliuziją.

Jei norime išdėlioti kitas dekoracijas, pravartu rinktis paveikslus ar sienų dekoracijas. Sienos dažniausiai nenaudojamos aranžuotėse, todėl tai tinkama vieta kai kurioms estetinėms dekoracijoms. Puikiai tiks minėti veidrodžiai, patrauklūs paveikslai ar grafika, krepšeliuose sukabinti gyvi augalai. Įdomi augalų savybė – jie papildomai išvalo orą (ypač tam skirtas rūšis), pagyvina išdėstymą, suteikia tam tikro gaivumo.

dekoracje w małej jadalni

Mažas valgomasis virtuvėje ar svetainėje – kaip sumaniai sutvarkyti nedidelį valgomąjį?

Mažuose butuose ar namuose ne visada yra vietos atskiram valgomajam. Esant tokiai situacijai, tinkamas valgomojo kampas dažniausiai įrengiamas svetainėje arba virtuvėje.

Jei norite virtuvėje įrengti valgomojo kampą, būtinai pasirinkite tinkamą stalą ir kėdes. Įdomus pasirinkimas gali būti ir virtuvės komplektas su virtuvės kampeliu, stalu ir papildomu suolu ar taburete.

Svetainėje geriausia rinktis stačiakampį sulankstomą stalą ir patogias minkštas kėdes. Čia bus svarbu optimaliai išnaudoti erdvę ir atskirti valgomąjį nuo svetainės. Nedidelį valgomąjį tokiu būdu taip pat galima įrengti kambario kampe, tada puikiai tiks apvalus stalas. Mažas valgomasis su svetaine yra įprastas derinys ir geras būdas sukurti daugiafunkcę svetainę.