Glamour stiliaus miegamasis – kokius aksesuarus pasirinkti?

Glamour stiliaus miegamasis – kokius aksesuarus pasirinkti?

Glamour stilius sukelia išties įvairias emocijas. Kol vieni žavisi blizgančiais dekoratyviniais akcentais ir visur tvyrančia modernia elegancija, kiti tokias kompozicijas laiko pejoratyviai suvokiamos ekstravagancijos ir nereikalingo puošnumo simboliu. Vienas dalykas yra tikras. Žavinga estetika dekoruoti interjerai yra bekompromisiai. Kokius miegamojo aksesuarus turėtumėte pasirinkti, kad galėtumėte kuo geriau išnaudoti šią interjero dizaino tendenciją?

Prabanga, blizgesys ir prašmatni elegancija – glamūrinis stilius

Norint suprasti glamour tendencijos esmę, reikia išversti jos pavadinimą į lietuvių kalbą. Puošnumas, pompastika ir prestižas puikiai apibūdina šio stiliaus ypatybes. Pagal jos prielaidas įrengti kambariai atrodo unikalūs, išgalvoti ir kiek atitrūkę nuo realybės. Jie pasižymi neįprasta elegancija ir estetika, įkvėpta Europos sostinių madų šou.

Todėl nenuostabu, kad glamour stilius per labai trumpą laiką sulaukė daugybės entuziastų. Nors kartais tai atrodo gana perdėta, bet kiekvienas norėtų bent kartą pasinerti į jos siūlomą prabangą ir spindesį.

Glamour stiliuje miegamasis – ramybės oazė ir atsipalaidavimo šventykla

Miegamasis yra kambarys, kuris vaidina svarbų vaidmenį pažodžiui kiekviename bute. Tai geriausia vieta atsiriboti nuo visų dirginančių dirgiklių, užtikrinant efektyvų poilsį. Gilus miegas, atsipalaidavimas dieną ar nerūpestingas tinginystė leidžia laiką, praleistą šiame kambaryje, labai pasitenkinančiu. Taigi, kokios yra glamour miegamojo savybės?

Pagrindinis tokio išdėstymo elementas tikrai yra didelė lova su dygsniuotu galvūgaliu. Geriausia, jei ji yra švelnių pilkų, smėlio ar ekru atspalvių. Jis turi sudaryti masyvaus baldo įspūdį, kurio dizainas nėra akivaizdus. Papildydami juos intriguojančia kontrastingos spalvos patalyne, gausite vizualinių vertybių ir paslaptingumo aurą suteikiančią kompoziciją.

Įrengdami glamour miegamojo apstatymą, pirmiausia turėtumėte rinktis retro stiliaus baldus su moderniu akcentu. Šiam vaidmeniui puikiai tinka naktinis staliukas, paimtas tiesiai iš baroko kambario. Įmantrios sulenktos kojos ar su istoriniais filmais susijusi estetika užtikrins tinkamą atmosferą. Kad būtų užtikrintas dizaino šviežumas, baldai turi būti pagaminti iš nepermatomos medžiagos (pavyzdžiui, skaidraus plastiko ar stilizuoto medžio), turėti blizgančią apdailą ir sidabro akcentus. Panašių prielaidų reikėtų vadovautis ir papildant įrangą elegantiško tualetinio staliuko ar fotelio pavidalu.

Glamour stilius slypi detalėse. Kaip derinti priedus?

Žavinga spalvų kompozicija neapsieina be violetinės, tamsiai mėlynos ar mėlynos spalvos. Būtent šios spalvos sulaužo dominuojančią dalį prislopintame variante. Renkantis aksesuarus žavingam miegamajam taip pat verta išnaudoti viską, kas išdidžiai šviečia ir kelia susižavėjimą. Žavinga tendencija mėgsta auksą, sidabrą, blizgančius blizgučius ir stiklą.

Glamour miegamojo aksesuarai turėtų skleisti spindesio aurą, sukurti nepamirštamą atmosferą kambaryje. Nereikėtų pamiršti, kad visi priedai turi būti funkcionalūs. Nors dėl šios interjero tendencijos prielaidų atitinkami dizaino elementai atrodo turtingi, gausūs ir traukiantys akį, tačiau pagrindinis jų tikslas – užtikrinti gyvenimo komfortą.

Blizgančios vazos, gėlių vazonai, laikrodžiai ar kiti skoningi aksesuarai

Glamour miegamojo aksesuarai turi sukurti XIX amžiaus elegancijos aurą su šiuolaikiškumu. Šalia lovos, ant naktinio staliuko, verta pastatyti modelio stilizuotą šviestuvą su charakteriu. Skoningi sieniniai šviestuvai taip pat yra geras sprendimas. Prabangiame miegamajame, t. y. miegamajame, įrengtame pagal stiliaus principus, daugeliu atžvilgių nurodančio praėjusį erą, turi būti minkštas kavos staliukas. Išdėstymą taip pat puikiai papildo sunkios užuolaidos ir dominuojančią estetiką atitinkantis patalynės komplektas.

Kaip papildomos glamour miegamojo įrangos dalį verta paminėti ir kitus blizgančius daiktus. Yra daug produktų, kurie atitinka šią populiarią tendenciją. Sidabriniai nuotraukų rėmeliai, stiklinės vazos, gausiai dekoruotos papuošalų dėžutės, blizgūs gėlių vazonai ir veidrodžiai puošniais rėmeliais – tai tik keli pavyzdžiai iš itin plačių išdėstymo galimybių.

Pagalvės – gilaus miego ir patrauklaus išdėstymo garantija

Pagalvės yra būtinas kiekvieno miegamojo elementas. Dažniausiai jie yra atsakingi už komfortą miego metu, tačiau kartais jie atlieka griežtą dekoratyvinę funkciją. Jei patalpoje dominuoja aksesuarai, o patys tapetai yra įvairūs, geriausia išeitis – prislopinto dizaino pagalvės su pagalvės užvalkalu. Tačiau jei interjere pagrindinį vaidmenį atlieka aksesuarai, rinkitės intriguojančius ir akį traukiančius sprendimus. Svarbu tik tai, kad jie atitiktų žavingo miegamojo spalvas, pavyzdžiui, violetinę arba tamsiai mėlyną.