Fototapetai – papildomos sienų dekoravimo galimybės

Fototapetai – papildomos sienų dekoravimo galimybės

Šiuolaikinių butų dekoravimas yra ne tik tinkamų baldų pasirinkimas, bet ir madingi aksesuarai bei dekoracijos, įskaitant sienų dekoracijas. Vienas moderniausių sienų dekoravimo būdų – fototapetai. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį juos perkant? duodame patarimą!

Kuo fototapetai skiriasi nuo tradicinių tapetų, kurie buvo tokie populiarūs 1990-aisiais? Jie atrodo vienodai – tai ilgos specialios spausdintos medžiagos juostelės. Tačiau, nors tapetai dažniausiai dekoruojami tokiais raštais kaip taškeliai, juostelės ar gėlės, fototapetai – kaip rodo pavadinimas – yra nuotraukos ant pagrindo, dengiančios visą pasirinktą sieną. Šiuolaikinės gamybos technikos dėka jie suteikia specifinį karkasą, suteikia interjerui erdvės ir suteikia trimačio pojūtį.

Fototapetų tipai

Rinkoje yra daugybė fototapetų tipų, o populiariausi yra sienų tapetai:

  • viniliniai fototapetai - pagaminti iš vinilo medžiagos ant popierinio pagrindo, gali būti lygūs arba liesti primenantys smėlį, patvarūs, gerai maskuoja sienų nelygumus, atsparūs drėgmei, todėl puikiai tinka reikliuose interjeruose, pvz. kaip virtuvės ar vonios kambariai,

  • lateksiniai fototapetai - sintetinio popieriaus ir latekso derinys, jie išskirtinai lengvai klijuojami ir labai lengvi, juos galima tepti ant gipso, tinko ir gipso kartono, juos lengva išlaikyti švarius,

  • neaustiniai fototapetai - neaustiniai fototapetai yra storiausia fototapetų gamybai naudojama medžiaga, puikiai dengianti net sienų įtrūkimus, o kartu pralaidi orui, todėl siena kvėpuoja ir nedrėksta, yra atsparūs įbrėžimams ir blukimui, dėl blizgios apdailos jų spausdinimo kokybė yra labai tikroviška.

Fototapetai svetainei ir kitiems interjerams

Fototapetai naudojami praktiškai visiems buto interjerams dekoruoti, o tinkamo pasirinkimas priklauso tik nuo individualaus skonio, bendro kambario išdėstymo ir norimo pasiekti efekto. Virtuvės fototapetuose gali būti pavaizduotos daržovės ir vaisiai, kavos pupelės ar puodeliai, virtuvės reikmenys ar aksesuarai, džiuginantys ryškiomis spalvomis. Kaip miegamojo tapetai populiarūs įvairūs peizažai: kalnų, dykumų ir Afrikos. Savo ruožtu fototapetai, kuriuose vaizduojamos jūros, vandenynai, ežerai ir kriokliai, puikiai atrodo vonios kambariuose.

Sienų tapetai vaikams? Tai saugu!

Daugeliui kyla klausimas, ar saugu dėti fototapetą vaikų kambaryje. Būkite ramūs – fototapetai apskritai niekaip nekenkia sveikatai, yra bekvapiai ir nealergizuoja (žinoma, jei perkate juos patikrintoje parduotuvėje ir jie turi visus reikiamus sertifikatus). Jie taip pat turi didelių praktinių pranašumų. Pirma, fototapetai gali būti nesunkiai keičiami, taip pritaikant išdėstymą pagal vaiko amžių, antra, juos lengva valyti. Daugeliu atvejų pakanka švelniai jas nuvalyti šiek tiek drėgnu skudurėliu. Be to, dėl jų pralaidumo orui sienos nedrėksta ir ant jų neauga kenksmingi mikroorganizmai.

Peržiūrėkite kitus mūsų gaminius iš kategorijos "dekoracijos": šviestuvus, kilimus, durų kilimėlius, minkštas plokštes.