Drabužių spinta per visą sieną – į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant?

Drabužių spinta per visą sieną – į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant?

Spintos įrengimas per visą sieną yra vienas populiariausių pastarųjų metų interjero dizaino sprendimų. Jei spintos neturite, ją puikiai pakeis visą sieną dengianti spinta. Ar tai geresnis sprendimas nei klasikiniai moduliniai baldai ir spintos miegamiesiems ir drabužinėms? Šiame straipsnyje mes stengsimės rasti atsakymą į šį klausimą. Jei svarstote įsigyti ir įsirengti spintą per visą sieną miegamajam, svetainei, prieškambariui ar vaikų kambariui, papasakosime, į ką atkreipti dėmesį.

Spinta per visą sieną – modulinė ar įmontuojama?

Geriausio sprendimo pasirinkimas yra labai individualus reikalas ir priklauso nuo jūsų poreikių ir lūkesčių, taip pat nuo patalpos, kurioje bus pastatyti baldai, dydžio. Jei kambarys yra mažas ir nepatogus, geriau tiks įmontuota spinta. Galima pagaminti pagal konkretų dydį, kiek įmanoma išnaudojant turimą erdvę. Spintos interjerą galite suprojektuoti taip, kad jis geriausiai atitiktų jūsų poreikius. Į jį galite sudėti lentynas, stalčius, pakabas ar skalbinių krepšelius. Didelė įmontuota spinta leidžia laikyti kai kuriuos buitinius prietaisus, tokius kaip lygintuvas, dulkių siurblys ar lyginimo lenta.

Atsiminkite!

Jei norite, kad jūsų spinta puikiai įsilietų į kambarį, jos korpusą galite uždengti gipso kartono plokštėmis, o viršų papuošti dekoratyviniu karnizu ar dekoratyvine apdailos juostele.

Alternatyva pagal užsakymą pagamintoms spintoms yra modulinės spintos ir stumdomos spintos, susidedančios iš gatavų komponentų. Šiuo metu daugelis gamintojų siūlo šį sprendimą. Tačiau moduliniai rinkiniai turi savų privalumų. Jų dėka susikursite pagal savo poreikius pritaikytą erdvę. Be to, galite lengvai surinkti kitus apstatymo elementus, tokius kaip komodos, vitrinos, naktiniai staleliai, tualetiniai staliukai ir kt. Moduliniai baldai leidžia sutvarkyti interjerą nuo nulio. Naudojant atskirus modulio elementus, nereikia sukti galvos, ar jie derės tarpusavyje. Vieno gamintojo baldų komplektai leidžia sukurti vientisą, dizainerišką išdėstymą. Ar moduliai leidžia išnaudoti visą sienos erdvę? Tai priklauso nuo jo ilgio ir pločio. Gali atsitikti taip, kad moduliniai baldai taip puikiai tiks pasirinktoje erdvėje, kad uždengs ją visiškai. Deja, tai bus gana pavieniai atvejai.

Spinta per visą sieną – kokias duris rinktis svetainei, prieškambariui ir miegamajam?

Ilgą laiką interjeruose dominavo klasikinės stumdomos spintos - ant aliuminio kreiptuvų, apdailintos spalvingu laminatu ar galbūt veidrodžiu. Laimei, šie laikai jau praeityje. Šiandien pasirinkimas yra daug didesnis. Šiais laikais drabužių spinta yra ne tik drabužių, avalynės ir namų aksesuarų laikymo vieta, bet ir nepakeičiamas interjero elementas. Nepriklausomai nuo to, ar jis yra prieškambaryje, svetainėje ar miegamajame, jis skirtas ne tik funkcionalumui, bet ir džiuginti bei įkvėpti.

Į kokius fasadų tipus reikėtų atsižvelgti projektuojant visą sieną dengiančią spintą prieškambariui ar miegamajam Lygios durys – tai labai populiari minimalistinio interjero dizaino tendencija. Klasikinės, paprastos durys yra tolesnio interjero dizaino pagrindas. Paprasta ir santūri išvaizda reiškia, kad drabužių spinta nebus pribloškianti ir nedominuos kambaryje. Lygios, klasikinės durys geriausiai tinka mažose patalpose. Jei jie taip pat yra tos pačios spalvos kaip ir sienos arba bus įdėtas veidrodis, jie optiškai padidins erdvę. Lygios durys gali būti nudažytos bet kokia spalva, matinėmis arba blizgiomis. Frezuotos durys – tinka klasikinėms, kaimiškoms ir prancūziškoms svetainėms bei miegamiesiems. Frezuoti fasadai gali būti pagaminti iš medžio arba lakuotos lentos su matiniu arba satininiu paviršiumi. Frezavimas suteikia spintelėms įdomios išvaizdos. Prieš nuspręsdami dėl tokio sprendimo, patikrinkite, ar jis derės prie bendro dekoro tam tikroje patalpoje. Ažūrinės durys – gausiai dekoruotos spintos fasadai, unikalūs ir atmosferiniai, yra puošmena savaime, todėl patalpa, kurioje jos yra, turėtų būti santūrus ir minimalistinis. Gausiai dekoruotos durys gali sukurti vientisą vaizdą. Renkantis šį sprendimą reikia būti atsargiems ir nepersistengti su išdėstymu ir priedais, nes lengva persistengti ir sukurti pertekliaus efektą. Ir, kaip žinome, per daug visko yra nesveika. Ideali vieta įrengti spintą su ažūrinėmis durimis yra miegamasis.

Kaip suprojektuoti visą sieną dengiančią drabužių spinta?

Verta pradėti nuo dizaino kūrimo ir atskirų drabužių spintos dalių planavimo. Jame turėtų būti lentynos, stalčiai ir strypai. Kokiu kiekiu? Tai priklauso nuo jūsų ir jūsų poreikių. Jei žinote, kad turite daugybę suknelių, palaidinių, kostiumų ar marškinių, kuriuos reikia laikyti ant pakabų, rinkitės daugiau strypų. Jei spinta turi būti vieta smulkiai buitinei technikai, didžiąją jos dalį naudokite lentynoms ir stalčiams, kuriuose tilps visos smulkmenos. Visą sieną dengiančios spintos turi privalumą, kad jas galima pastatyti iki pat lubų. Nors prieiga prie viršutinių lentynų nėra prabangi, ši erdvė pravers susidėti tokius daiktus kaip patalynė ar sezoniniai drabužiai. Viršutinėse lentynose galite paslėpti daiktus, kuriuos retkarčiais naudojate. Pamatysite – tokia saugykla yra aukso vertės.

Atsiminkite! Jei norite pagaminti funkcionalų ir praktišką baldą, įsitikinkite, kad jo matmenys yra tinkami. Geriausiai tiks spintos, kurių gylis ne mažesnis kaip 55-60 cm.

Visą sieną dengiančios spintos privalumai

Vietos taupymas

Svetainės spintos kūrimas per visą sienos ilgį paradoksaliai leidžia sutaupyti daug vietos ir erdvės. Didelė siena – tai didelė drabužių spinta, joje galima sutalpinti daiktus, kurie paprastai yra „išmėtyti“ įvairiose namų vietose, pavyzdžiui, svetainėje, prieškambaryje ar miegamajame. Dėl įmontuotos spintos jums nereikės rūpintis dėl papildomos vietos daiktams laikyti ar pirkti papildomos įrangos, atitinkančios interjero dizainą.

Unikalus dizainas

Kiekviena įmontuota spinta yra skirtinga, unikali ir nepakartojama. Nėra dviejų vienodų modelių ar kambarių su ta pačia spinta. Dėl to galite būti tikri, kad jūsų namų dekoras bus unikalus.

Funkcionalumas

Integruotos spintos su klasikiniu varstymu arba stumdomomis durimis yra labai funkcionalios ir praktiškos. Tačiau jei nesate įsitikinę dėl įmontuojamų baldų, užsukite į Abra Meble parduotuvę, kur rasite dideles ir praktiškas spintas prieškambariui, persirengimo kambarius ar jaunimo spintas, kurios palengvins laikymą ir sukurs elegantišką bet kurios patalpos dekorą. .