Koks turėtų būti teisingas kėdės aukštis? Patikrinkite!

Koks turėtų būti teisingas kėdės aukštis? Patikrinkite!

Kad butas būtų patogus ir jaukus, jis turi būti idealiai sutvarkytas. Yra daug dalykų, į kuriuos atkreipiame dėmesį dekoruodami interjerą. Norime investuoti į patogius poilsio baldus, erdvias ir patvarias spintas, puikiai sukomponuotus virtuvės baldų komplektus, virtuvės stalus su kėdėmis, kėdes, kuriose tilps visa šeima. Tai tik dalis mūsų prioritetų. Tačiau yra kažkas, apie ką dažnai pamirštame, kas lemia kasdienį komfortą. apie ką mes kalbame?Apie tinkamas kėdžių ir stalo proporcijas. Galbūt ne visi tai žino, bet tarp šių baldų yra tam tikras ryšys. Tinkamas jų prigludimas yra nepaprastai svarbus. Kodėl tai svarbu? Kaip teisingai pasirinkti šių baldų parametrus? Patariam!

Stoły z siedziskiem w prowansalskim stylu

Tobulos kėdės prie kiekvieno stalo

Kiekvienas valgomasis yra unikali vieta. Čia kaupiasi šeimos gyvenimas. Kartu valgyti, priimti svečius, pasikalbėti prie kavos ir skanaus obuolių pyrago... Kad visos šios akimirkos būtų malonios ir suteiktų tikrą pasitenkinimą, jos turėtų suteikti atsipalaidavimo ir komforto. O čia yra vieta patogioms kėdėms, kurių aukštis ir plotis puikiai derinami su stalviršio aukščiu. Kaip išsirinkti tinkamas valgomojo kėdes? Štai keletas patikrintų patarimų.

Renkantis kėdes virtuvei ar valgomajam dažnai vadovaujamės vizualiniu aspektu. Stengiamės juos derinti prie konkretaus interjero dekoro ir spalvų. Pamirštame apie svarbiausią dalyką – savo komfortą! Tuo tarpu blogai parinktos kėdės mums gali sukelti daug problemų. Ar kada susimąstėte, kaip patogumas, ant kurio sėdite, veikia mūsų savijautą? Prastai parinkta kėdė gali sugadinti net maloniausią susitikimą su draugais. Priverskite svečius nekantriai nervintis, o ne mėgautis kartu praleistomis akimirkomis. Tikriausiai niekas nenorėtų atsidurti tokioje situacijoje.

Taigi prieš pirkdami kėdes svetainei, virtuvei ar net sodo kėdes išanalizuokite visus parametrus ir rinkitės protingai, atsižvelgdami į stalo ar sodo stalo aukštį.

stół z krzesłami - prawidłowa  szerokość

Kaip pasirinkti kėdės aukštį prie stalo ir stalviršio?

Svarbiausias kiekvienos kėdės parametras yra jos aukštis. Pasirodo, ne visos kėdės yra vienodos. Baldų parduotuvėse galite rasti kelių dydžių baldų. Optimalus suaugusiojo sėdynės aukštis yra nuo 45 cm iki 50 cm nuo grindų. Su tokia pasirinkta kėdė stalviršis turi būti iki 30 cm virš sėdynės. Be to, norint išlaikyti optimalų sėdėjimo komfortą, kėdes su porankiais reikia atitraukti 15 cm nuo stalviršio, o tai dažnai yra nemenkas iššūkis.

Dar viena svarbi savybė – kėdės plotis. Kad būtų patogu, jis turi būti maždaug 60 cm pločio, o tarp jų turi būti bent 10 cm tarpas

Idealus sprendimas – pirkti visą komplektą. Stalas su kėdėmis – saugus ir praktiškas sprendimas. Baldų komplektai sukomponuoti taip, kad būtų ir gražūs, ir patogūs. Kartais pravartu „pasukti lengviausiu keliu“ ir pasirinkti jau paruoštą rinkinį.

Tačiau atminkite, kad ne kiekvienoje virtuvėje yra stalas. Salos ir stalviršiai šiuo metu yra labai madingas sprendimas. Puikiai priderinti kėdžių aukštį prie tokio tipo baldų yra nepaprastai svarbu. Sėdynė, pritaikyta prie stalviršio, turi būti maždaug 80 cm aukštyje nuo grindų. Darant prielaidą, kad stalviršio aukštis yra apie 100 cm. Šioje srityje puikiai padeda reguliuojamo aukščio baro kėdės ir taburetės. Pasirinkę tokius baldus išvengsime klaidų ir tiek sau, tiek svečiams suteiksime pagal individualius poreikius pritaikytą komfortą. Reguliuojamo aukščio kėdė yra tikras hitas.

Wyższe stoły  z siedziskiem - dopasowane do miejsca

Estetika – kaip išsirinkti kėdes interjero dizainui

Apsimetinėti nėra prasmės, labai svarbus pirmasis svetainės, virtuvės ar valgomojo įspūdis. Įrengdami šiuos interjerus dažnai norime, kad jie turėtų „vau“ efektą. Visiškai natūralu, kad mums rūpi elegancija ir geras kambario dekoravimas. Jei norite, kad jūsų tobulos kėdės turėtų tokį efektą, jas rinkdamiesi vadovaukitės „du viename“ taisykle – kitaip tariant, baldai turi būti ir patogūs, ir elegantiški. Kaip tai paversti praktika? Techninius parametrus jau minėjome anksčiau, dabar keli žodžiai apie estetiką.

Jei valgomajame yra gražus apvalus stalas, galime rinktis fotelio formos kėdes su porankiais. Tokie baldai puikiai tiks visur, kur prie stalviršio yra daugiau vietos. Deja, jie netinka mažiems kompaktiškiems stalams. Dėl savo struktūros jiems reikia vietos. Tačiau jie suteikia ne tik komfortą, bet ir skoningą vidaus apdailą.

Žinoma, yra ir paprastos, klasikinės medinės konstrukcijos kėdžių, kurios yra populiariausia stalų papildymo forma valgomuosiuose.

Jei interjeras yra rustikalinio ar Provanso stiliaus, puiki išeitis bus paprastos medinės taburetės, paprastos konstrukcijos suolai ar kėdės, atspindinčios kaimo atmosferą.

Svarbus vizualinis elementas yra ir stiliaus bei paties modelio derinimas prie interjero išdėstymo ir skonio. Prisiminkime, kad baldai turi džiuginti ne tik dėl praktinio naudojimo, bet ir dėl estetinės išvaizdos.

Ieškant idealių sprendimų, verta atminti, kad viskas turi būti suplanuota skoningai, kad nebūtų sutrikdyta duoto interjero atmosfera.

Wygodne siedzisko w skandynawskim stylu

Sėdynės aukštis – kodėl tai taip svarbu?

Atsakymas labai paprastas – vertiname komfortą, mėgstame jaustis laisvai. Ir niekas to negarantuoja labiau, kaip puikiai parinkti baldų komplektai. Puikiai prie stalo priderintos kėdės – sėkmingų šeimos renginių, kavos susitikimų ar kasdienių patiekalų garantas. Tinkamai parinkus sėdimas vietas, prie stalo praleisto laiko nepajusime.

Verta prisiminti, kad kėdės sėdynės aukštis tiesiogiai veikia ją besinaudojančio žmogaus kūno laikyseną.

Wysokie krzesła do jadalni i kuchni

 

Idealiame pasaulyje visi žmonės būtų vienodo ūgio ir vienodos figūros, o pasirinkti tinkamas kėdes nebūtų problemų. Deja, realiame pasaulyje taip nėra, mes esame skirtingi ir turime skirtingus poreikius. Todėl stalo kėdės aukštį verta reguliuoti taip, kad tiktų sau ir savo artimiesiems.

Nepamirškite, kad patogi kėdė turi leisti sėdinčiam žmogui laisvai remtis abiem kojomis į grindis, o keliai sulenkti stačiu kampu. Be to, prie stalo patogus baldas leidžia natūraliai užimti stačią laikyseną. Geriausia pasitikrinti mūsų naudojamų patogių baldų matmenis ir perkant atsižvelgti į jų matmenis.

Jei ieškote tobulo stalo ir kėdžių komplekto, kviečiame apsipirkti mūsų Abra Meble parduotuvėse. Suteikiame galimybę rinktis iš daugybės įdomių dizainų ir modelių. Čia rasite ne tik virtuvės stalus ir kėdes, bet ir puikius poilsio baldų komplektus, tokius kaip: sofos, kampinės sofos ir foteliai. Tiems, kurie taip pat nori elegantiškai susitvarkyti savo virtuvę, paruošėme įdomiausius virtuvės komplektų modelius.