Būdai, kaip pigiai įrengti savo miegamąjį

Būdai, kaip pigiai įrengti savo miegamąjį

Kiekvienas iš mūsų svajoja apie gražų, stilingą ir skoningai dekoruotą miegamąjį. Tačiau kaip pasiekti tokį poveikį turint labai ribotą biudžetą? Laimei, yra būdų, kaip įrengti miegamąjį neišleidžiant daug pinigų!

Miegamasis turėtų būti interjeras, skatinantis atsipalaiduoti ir pailsėti. Svarbiausia čia, žinoma, yra tinkami baldai. Išleisti daug pinigų interjero stilistui ir madingiausiems šio sezono miegamojo baldams – ne išeitis. Daug maloniau šį kambarį susitvarkyti ir įrengti patiems, neapkraunant didžiulės naštos savo namų biudžetui. Patarsime kaip tai padaryti.

Baldai specialioms užduotims

Kad miegamasis būtų patogi ir funkcionali vieta, jame pirmiausia turi būti lova, taip pat papildomi baldai, tokie kaip komoda, spinta, o kartais ir drabužių spinta ar papildomas stalas. Ribotą biudžetą turintys žmonės turėtų rinktis daugiafunkcinius baldus, kurie šiuolaikinių dizaino sprendimų dėka gali atlikti įvairias funkcijas. Taigi, jei miegamojo komodos nebetelpa į jūsų išlaidų planą, geriausia rinktis miegamojo lovą su stalčiumi ar konteinerį, pvz., lovą Trio 160. Rėme sumontuoti stalčiai puikiai tiks patalynei ar rankšluosčiams laikyti. Vietoj šoninio staliuko galite rinktis praktišką naktinį staliuką. Padėtas šalia lovos jis puikiai pakeis tradicinį nedidelį staliuką, o pasirinkus modelį su papildomais stalčiais, kuriuose galėsime paslėpti daugybę smulkmenų, nereikės pirkti papildomos spintelės (Spintelė prie lovos Jacky turi a. erdvus stalčius). Taip pat gali būti pigiau nei perkant kelis atskirus baldus išsirinkti tokį spintos modelį, kuris, be skyrių su strypu daiktams pakabinti, turi ir papildomas vidines lentynas, stalčius bei praktišką priestatą. Savo ruožtu komoda Jacky gali būti saugiai naudojama kaip televizoriaus spintelė, jei miegamajame yra televizorius.

Miegamojo baldai – pasidaryk pats!

Nors kai kuriuos baldų elementus, pavyzdžiui, čiužinį miegamajam, būtina įsigyti, kitus sėkmingai galima pasigaminti patiems. Staliukų ar mažų sofų gaminimas iš senų padėklų vis dar itin populiarus ir kartu nebrangus išdėstymo triukas. Žinoma, padėklai turi būti tinkamai paruošti – nušlifuoti naudojant stambiagrūdį švitrinį popierių ir po to impregnuoti laku, kuris papildomai suteiks gražaus blizgesio.

Įdomi mintis – kruopščiai apieškoti močiutės sodybos rūsį ar palėpę, taip pat išvyka į antikvariatą – tokiose vietose kartais galima rasti tikrų baldų brangakmenių, kurie po nedidelio atnaujinimo (ar net be jo – seni, šiek tiek pažeisti baldai, puikiai derės prie išdėstymo.vintažiniai, skurdžiai prašmatnūs ar kaimiški miegamieji) džiugins akį gražia išvaizda.