Art deco interjeras – kokius baldus ir aksesuarus rinktis?

Art deco interjeras – kokius baldus ir aksesuarus rinktis?

Art deco – tai stilius, kuriame dera elegancija, šiek tiek prabangos, meilė menui ir originalumas. Šiek tiek paslaptingas, jis taip pat labai įspūdingas savo estetika. Kaip jį įdiegti į savo interjerą, kad būtų pasiektas stulbinantis efektas? Tobulas aksesuarų žaismas ir išraiškingai dekoruoti baldai bei preciziškas dėmesys detalėms yra art deco interjero kūrimo pagrindas. Kiekviena smulkmena yra svarbi ir kiekviena turėtų vadovautis šiuo stiliumi – bekompromisis ir nuoseklumas išdėstant yra būtini, tačiau jie neturi bauginti. Pažiūrėkite, kokius art deco interjero baldus pasirinkti.

 

Baldai art deco interjerui – negalite to nepastebėti!

Art deco baldus reikėtų rinktis atsargiai. Šiame stiliuje nėra vietos atsitiktinumui. Ieškodami baldų Art Deco deriniui, dažniausiai susiduriate su medinėmis spintomis ir komodomis. Tačiau tai nėra klasikiniai modeliai, kaip daugelis specializuotose parduotuvėse. Art deco spintos kuriamos su aistra ir pagarba, o menkiausios detalės išgrynintos ir kruopščiai išgrynintos. Mediniai baldai gali būti matiniai arba padengti blizgaus apsauginio lako sluoksniu. Pastarieji atrodo itin meniškai ir elegantiškai. Ištisi sienų elementai yra reti – art deco pagrindinis dėmesys skiriamas atskiroms detalėms, kurios puikiai atrodo dėl savo stilistinės nuoseklumo. Remdamiesi art deco stiliumi, turite pasirūpinti komodomis aukštomis kojomis. Paprastai jie yra gana masyvūs ir sunkūs savo estetika, o kartu ir solidūs bei įspūdingi. Komodos gali būti papildytos stiklo akcentais – tuomet jos veiks kaip dekoratyvinės vitrinos. Pageidautinos visos art deco stiliaus lentynos knygoms ir kitoms smulkmenoms – šis baldas stilizuotas taip išraiškingai ir meniškai, kad neįmanoma jo nepaisyti.

Art deco kiekviename kambaryje!

Art deco stiliaus svetainė ar valgomasis reikalauja, kad būtų stalas. Šis elementas suteikia daug galimybių tokio dizaino mėgėjams. Medinis apvalus stalas yra geriausias pasirinkimas, kuo daugiau dekoratyvinių detalių, tuo geriau. Stalo kojos yra dažniausiai stilizuotos – jos turi potencialą, kurį gamintojai išnaudoja masiškai, kurdami unikalias arkas ir raižinius. Priderinus jį prie tinkamų kėdžių – taip pat nestokojančių dekoracijų – galima pasigrožėti fenomenaliu išdėstymu.

O miegamasis? Jame taip pat galite sukurti art deco dekorą! Centrinis elementas turėtų būti lova. Bet ne bet kokias! Erdvus, gausiai dekoruotas ir mediniame rėme. Žinoma, rėmas turi būti pilnas dekoracijų ir raižinių, vertų karališkųjų miegamųjų. Šiek tiek senovinė lova art deco miegamajame yra hitas. Taip pat verta pasirūpinti foteliu, kuriame galėsite atsipalaiduoti privačiame interjere. Geriausiai tiks supamas krėslas su gausiai dekoruota medžio apdaila, tačiau pasirinkus ne tokius išraiškingus sprendimus, galima rinktis ir klasikinį modelį. Art deco stilius yra būtinas! Raktas į fotelį yra apmušalai – tai elementas, kuris turėtų būti efektingai dekoruotas, geriausia gėlių motyvais. Pridėkite naktinį staliuką su įspūdinga lempa ir jūsų art deco miegamasis yra paruoštas!

Kokius priedus naudoti?

Šviestuvai tikrai pravers įrengiant Art Deco stiliaus interjerą – jie suteikia daug erdvės kūrybai. Pakabinamos ir stovimos lempos yra hitas! Kiekvienas iš jų gali būti gausiai dekoruotas, kad taptų originalia erdvės puošmena. Įspūdingais gėlių motyvais ar abstrakčiais raštais puošti šviestuvai su gaubtais suteiks prabangaus dizaino bet kokiam interjerui. Panašiai yra ir su paveikslais – kad ir ką pasirinktum, privalai prisiminti skoningus rėmus ir netradicines formas. Art deco stiliuje svarbi kiekviena detalė, todėl negalite sau leisti aksesuarų rinktis atsitiktinai. Pagalvės, lovatiesės, kilimai, užuolaidos – visi šie elementai turi dvelkti art deco stiliumi, todėl būti dekoruoti įmantriu dizainu. Stilingi pufai ir kėdutės svetainėje, veidrodžiai su dekoratyviniais rėmais ir laikrodžiai, taip pat gėlių vazonai ir vazos – kiekvienas iš šių, atrodytų, nereikšmingų elementų Art Deco įgauna lemiamą reikšmę.

Art deco stilius reikalauja kruopštaus ir apgalvoto išdėstymo. Senovinio stiliaus baldai ir gausiai dekoruotos dekoracijos – dar ne viskas. Pasirodo, radikalaus art deco mėgėjai daugiausia dėmesio skiria holistiniams susitarimams. Jie taip pat pasirenka tinkamus stalo įrankius, o kiekvienas elementas – net mažas kavos šaukštelis – turi derėti prie bendro dekoro. Art deco – tai dizainas, kuris arba mėgstamas ir be apribojimų įvedamas į interjerus, arba priešingai – kambariuose vengiama specifinės jo estetikos. Jei mėgstate originalias, įspūdingas, išraiškingas ir itin dekoratyvias erdves, puikiai atsidursite art deco stiliuje. Tačiau nepamirškite, kad nepersistenkite dėl chaotiško dizaino pasirinkimo – pamažu įveskite Art Deco į savo interjerą ir pamažu mėgaukitės šio dizaino išskirtinumu.